ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жена за участниците в автогонки в Пловдив: Правят се на мъже!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:42 / 08.10.2015Коментари (25)7814
©
Необходимо е автомобилните гонки да се третират като хулиганство, което ще бъде санкционирано бързо, резултатно и поучително. Това каза Елена Грудлева, регионален координатор на Българската асоциация на пострадалите от катастрофи. 

По думите й участниците в тези гонки трябва да бъдат много сериозно глобявани, за да се преустанови проявата на мъжество, за лъжовна себеизява. и то не само на младите водачи. 

"В тези гонки участват зрели, разумни мъже, които обаче са вложили от сърцето, ентусиазма и средствата си, за да тунинговат автомобилите си. Те търсят изява, за да си покажат автомобила и собствените си способности", каза още Грудлева. 

Според нея организираните гонки са по-безопасни, защото се реализират в тъмната част на нощта, в участъци, в които движението е по-малко или напълно липсва.

"В Пловдив гонки се провеждат по големите булеварди като "Пещерско шосе", също и в района около Митницата. Автомобилните гонки се организират в социалните мрежи, има си и съгледвачи, които отцепват района. Правят се и залагания по околните бензиностанции", добави Грудлева. 

По думите й точно на околните бензиностанции полицията записва номерата на автомобилите и издирва съответно собствениците им, които се намират там. 

"Няма как да се установи дали тези хора се изпреварват на даден полупразен път с по-висока скорост, или направо са си организирали автомобилна гонка", коментира регионалният координатор на Българската асоциация на пострадалите от катастрофи. 

Според нея част от гонките са моментен спор за това на кой автомобилът е по-добър или по бърз. 

"За съжаление решаването на спора става и през деня. Участниците се абстрахират от обстановката под влиянието на алкохол или на адреналин, не преценяват къде може да се появи пешеходец или друг автомобил. Това е и основната причина за пътнотранспортните произшествия", смята Грудлева. 

Автомобилни гонки трябва да се провеждат на изоставени летища или военни полигони. Това каза още Грудлева. 

Според нея няма проблем водачите на автомобили да се състезават, но гонките трябва да се реализират на правилните места. Грудлева добави, че сумите, които се събират при организирани състезания, не са малки. 

Незаконните улични състезания ще бъдат преустановени или поне с намален брой, ако държавата субсидира общините да поддържат изоставени летища или полигони. 

"Друг вариант е концесионери да ги вземат за известен брой години те да организират провеждането на автомобилни гонки и състезания. Хората ще ходят там и ще си избиват адреналина. 

Ако едно участие на човек му струва 1 или 2 лева, той може да ходи регулярно", обясни регионалният координатор на Българската асоциация на пострадалите от катастрофи. 

По думите й, ако гонките се реализират по регламентиран път и на подходящите места, няма да се стига до санкции. 

"Това е борба със знак плюс", смята Грудлева. 

На въпрос как изглежда картината по отношение на войната по пътищата, тя отговори, че най-голям е броят на пострадалите при катастрофи, включително и с летален край, в района на Пловдив.

"Смъртните случаи в града са водещи в страната. Смело мога да твърдя, че южняшката ни кръв тук в региона оказва влияние", коментира Грудлева. 

Тя сподели и надеждите си, че институциите наистина ще вземат строги мерки.


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 86
13.09.2023 »
31.07.2023 »
26.06.2023 »
11.06.2023 »
03.05.2023 »
09.03.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А кой ще им събира кокалите по асфалта??Кой ще дарява кръв заради тях? И защо парите за здраве ще отиват при зорлян-самоубийците, а не при нуждаещите се!?!Имам предложение - преди да участват в гонки, да изкарат по 1 месец като санитари в някоя реанимация, по избор. Мислят, че са от рода Маклауд, ама не са.
+2
 
 
Тъпанари. България не е длъжна да ви финансира безсмисленото хоби, нито да си затваря очите, докато си играете на живот и смърт. Въобще какъв е този манталитет, щом ми се играе на нийд фор спийд може да правя, каквото си искам? Има си закони, които трябва да се прилагат - жестоки глоби и наказания е решението, а не загубени човешки животи ...
+2
 
 
Дрифтаджии, гонкаджии и разните му там джигити, да ви питам пораснаха ли ви п*ш*ите като въртите гумите и вдигате невероятните 150 км. или като изпреварвате само и само да сте с цели 2 секунди пред другия? Смотаняци.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 09.10.2015 г.
+1
 
 
Вземат книжки, а едно паркиране напред не могат да направят, камо ли назад. На магистрала не карат по време на курсовете, нощно кормуване няма, освен ако инструктура ... нали... на изпита повече от 2-ра не включват. И изведнъж - КНИЖКААААА! И веднага на колата, която татко предвидливо е купил вече! И стават "активни" участници в движението.-:) Да ме прощават дамите, но има една група млади жени, които още със запалването на двигателя хващат телефона и познай - по целия път си праскат разговори! Да се чуди човек - тия как са карали коли, когато нямаха телефони? -:) Сигурно въобще не са се качвали на колите си..
0
 
 
Права е женичката, ама мисля, че малко преувеличава... И какво за бога е регионален координатор на пострадалите от катастрофи? Каква функция има тази асоциация? От къде идват средствата за функционирането й? Тая държава се е побъркала, вместо да я насочат тая женица да ходи да използва времевия си ресурс за нещо което наистина ще помогне, асоциация, губене на време и вятър на устата, 'абе ние просто до сме там пък какви резултати имаме няма значение'...
+2
 
 
Аз мисля,че трябва да има някаква организация,която да се грижи за организацията и провеждането на гонките и го прави в безопасно време и място за гражданите.Същевременно любителите на високи скорости станат по-отговорни и не си показват достойнството на места,създаващи опасност за живота и здравето на околните няма да има нелепи инциденти в града.Участниците в гонките са финансово добре,щом си позволяват такива автомобили и мотори и поддръжката им.Не мисля,че ще е проблем да си внасят някакъв членски внос и някой лев за организиране на мероприятия.Мисля,че така ще получат каквото искат и околните ще са доволни.Просто така мисля.Трябва да има някакъв регламент.
0
 
 
Гонките на митница специално не са страшни в сравнение с това, което гледам из града всеки ден. Както каза колегата преди мен даже са по-организирани от трафика. Не може на светофар от дясна лента да ми прави ляв завой, не може от лява лента/ 6-ти септември и Борис III/ в посока тунела да се правят на тарикати и да те засичат. Ами само това ли е... Не че защитавам гонките на митница ама нека първо видим себе си как караме из града и тогава да плюем другите, които все пак са направили някаква организация! Малко се поувлякох с коментара май май :) ?!
+3
 
 
Добре де опитвам се да се сетя колко катастрофи има на митницата по време на гонки Ако за масата народ рязко тръгване от светофара със свистене на гуми и нагло сменяне на ленти от един автомобил е гонка за мен не Лично аз съм минавал от любопитство да видя какво представляват тея гонки еми мога да ви кажа че са по организирани от движението в Пловдив като цяло Никой не тръгва ако има коли пред него като има трафик си стоят и цъкат на аварийки Не защитавам никого просто споделям наблюденията си
0
 
 
Гонките са няколко вида и само ''дръпката'' става на полигони писти и летища. Дрифта и уличната гонка не стават без публика и нежелаещи да участват участници
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 08.10.2015 г.
+4
 
 
Това са комплексари,които или не вървят пред жените,или са им малки пишльоците,или са импотентни. Няма други.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: