ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Съюз за Пловдив": Лъжите на един бивш кмет не издържаха проверката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 09.10.2015Коментари (11)7364
©
В последните дни сенки от миналото, които окупираха надпреварата за кмет на Пловдив, започнаха да разпространяват откровени лъжи за данъците в града ни - кой, как и кога ги е вдигнал и кой и как ги е гласувал. Единствената опорна точка на един бивш кмет е, че щял да върне данъците на нивата от времето на неговия мандат. 

Случайно пропуска да спомене такса смет, най-високият "данък", както повечето хора го наричат, който и по негово време беше далеч по-висок от други областни градове. 

Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив" остро осъждат тези манипулации, които се разпространяват и от кандидати, и от техни представители в медиите и социалните мрежи. 

Лъжите са две: че при бившия кмет всички данъци и такси били ниски и че Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив" са гласували за увеличението им в този мандат. 

Ето каква е истината в цифри: 

Такса смет при Славчо Атанасов - 5,5 промила.

Такса смет при Иван Тотев - 5,3 промила.

Предложението на "Съюз за Пловдив" пет поредни години - 3,7 промила, размерът във Варна.

Именно при този бивш кмет парите за чистота се увеличиха почти двойно и стигнаха огромната сума от 30 милиона лева, а наследникът му не направи нищо, за да започне да се събира по-малко. 

И двамата, и бивш, и настоящ, направиха боклука "златен", за да има пари за политически приятели и осигуряване на коалиционно мнозинство в Общински съвет.

И при двамата данъчната оценка на имотите ни не спираше да се увеличава. Така дори и данъкът да остава непроменен като размер, реално плащаме на общината много по-висок данък сгради. 

Първата лъжа не издържа проверката на фактите. 

Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив" никога не са подкрепяли увеличение на данъци и те го знаят, а напротив, са единствените в Общински съвет, които от 2010 г. до сега, всяка година внасят в законовия срок и в законовата форма предложения за пълна ревизия и намаляване на данъците в Пловдив и то с ясни аргументи - надписват се сметките на хората, калкулират се разходи, които реално не се извършват, а хората ги плащат. 

За данък МПС, който беше увеличен 2012г. е същото. Още през 2013г. "Съюз за Пловдив" единствени внесоха пълен анализ, съпоставка с данъка в София и по-високите нива в града ни, и предложение за намаляването му отново с ясни аргументи "високите нива на данъка ще доведе до пререгистрация на автомобили извън Пловдив и спад в приходите". 

По това време основна грижа на този бивш кмет беше кога и какъв ведомствен апартамент ще му дадат в София вече като депутат. 

"Съюз за Пловдив" внесе повторно предложението си и през 2014г. Връщайки се от София, две години по-късно, вече сложил костюма като кандидат за кмет, възползвайки се от чуждия труд, през 2015г. този бивш кмет започна да събира подписи срещу данъците, знаейки много добре, че няма да има резултат, защото го прави извън срока по закон и не в предвидената форма. 

Втората лъжа също не издържа проверката на фактите. 

Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив" призовават пловдивчани: нека не позволяваме да бъдем лъгани по толкова недостоен и елементарен начин. 

"Не си служим с обиди и лични нападки, винаги залагаме на фактите и експертизата в нашите позиции, но няма да позволим на никой да сипе лъжи и да клевети върху името на "Съюз за Пловдив".

Истината е лесно проверима и тя трябва да достигне до всеки пловдивчанин, който не иска да бъде управляван от манипулатори, казват от ПП "Съюз за Пловдив".


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравка и Съюза да обяснят как определят наетите билбордове за незаконна агитация, която не била агитация, и да потвърдят дали стила на управление, който ще налагат ако ги изберем, ще кореспондират с този подход - "твърдо сме против беззаконията, е, и ние ги вършим, ама го правим по полузаконен начин, така че никой да не може да ни хване, така че всичко е ОК". Изключителен политически подход! Просто ме е срам, гледайки кандидатите за кметове на Пловдив, начело със Здравка, Здравко и Славчо. За ягодовския политизрод дори не ми се говори.
+3
 
 
А тая мърша защо не каже например че когато във общинския съвет се гласуваше за вдигане на данъците тя и цялата й партийка гласуваха "ЗА",а сега се прави на много отворена.
на 09.10.2015 г.
+1
 
 
Блях! Повърнах ! Марш , онова лъвче зад Данито да доиде да ми забърше !
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 09.10.2015 г.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+27
 
 
Не ниски данъци,а високи заплати са нужни в България!
+20
 
 
Каква е тази безсмислена предизборна кампания - намаляване на данъците? Хората няма да станат още по-бедни с -5лв за данъци и такси, само общината може да загуби от по-малко средства. Къде се е чуло и видяло в света с ниски данъци да съществува процъфтяваща държава. Държави като Германия и Финландия дават високи заплати, но данъците са всевъзможни и главоломни средно по 50%, та затова са толкова напред.. Тръгнала г-жа Каназирева да омайва с евентуално спестяване на 5-10лв...
на 09.10.2015 г.
+20
 
 
Аз и друго се питам. Защо подяволите им е нужно на двама настоящи депутати със зъби и нокти да се стремят да сменят депутатската банка с кметското кресло при 50% по ниско заплащане!
+25
 
 
Ние Славчо си го знаем що за стока е.От едно бивш ЗКПЧ и настоящ селски тарикат - нищо хубаво не може да се очаква.Но остава открит въпроса с колосалната сума от близо 20 МИЛИОНА ,която пловдивчани заплатиха със собствените си пари , за ремонтана профсъюзния дом.Именно г-жа или другарка Каназирева ,беше адвоката на гърците срещу общината.Сега същата се прави едва ли не за най-загрижена от всички за съдбата на Пловдив.А въпросите към НЕЯ - остават.Чкаме отговори и цифри най-накрая !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: