ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кандидатите за районни кметове от "Съюз за Пловдив": Нито една политика няма смисъл, ако резултатите не стигат до хората
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 19.10.2015Коментари (0)3542
©
Позиция на Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив":

Заедно с кандидатите за районни кметове от "Съюз за Пловдив" стигнахме до всички части на града ни. Познаваме всяка уличка, детска площадка, счупена пейка, къде липсва тротоар, знаем проблемите в кварталите ни. Предложихме своите конкретни, ясни и изпълними решения. 

Град Пловдив не е само Главната, не e само два-три булеварда с рози. Той се състои от 6 района, всеки от които е по-голям като население от повечето български градове. 

Кандидатите за районни кметове на "Съюз за Пловдив": Четири изключително важни насоки, които залагаме за работа във всеки един район: 

1. Достъп до квартала ни: удобен транспорт, нови линии и връзки между районите, повече автобуси на по-кратки интервали в натоварените часове, транспорт и в почивните и празнични дни. Автобусни спирки, пешеходни пътеки, изграждане на т. нар "легнали полицаи" за обезопасяване на рискови квартални улици, след анализ и проучване нуждите на хората в района. Поетапен ремонт на разбитите улици и тротоари. Почистване и осветление в пешеходните подлези. Регулиране на светофарните уредби съобразно спецификата на района. 

Създаване на условия за паркиране, изграждане на обществени, охраняеми паркинги, без такса за живеещите, с цел освобождаване на тротоари и зелени площи от паркирали коли. Средствата - само шофьорите на Пловдив, за един мандат от 4 години, плащат близо 60 милиона данък на колите си. На фона на тази сума е обидно да продължаваме да се молим за малко повече асфалт, удобно паркиране и някой друг здрав тротоар.

2. Нормална, чиста и поддържана градска среда там, където живеем и растат децата ни - озеленяване, почистване, поставяне на пейки, кошчета за смет, ремонт на неработещите чешми, поставяне на маси за шах и тенис в междублоковите пространства и в кварталните паркове. Демонтиране на старите железа от детски площадки и поставяне на нови съоръжения за игра, съобразени с условията за безопасност. Обновяване на игрищата за спорт в кварталите, без такса за ползване от живеещите в микрорайона.

Нова настилка, подмяна на оградите, врати за футбол и баскетболни кошове в училищните дворове. Бърза реакция при сигнали на граждани за опасни клони или за застрашени от вандалски посегателства дървета. Спиране на хаотичното раздаване на строителни разрешения, край на презастрояването на районите и особено в междублоковите пространства. 

Средствата затова ги има, пловдивчани плащаме всяка година 37 милиона или 148 милиона за един мандат за чистота и озеленяване. Очевидно е, че парите не стигат до хората, до районите ни, където живеем и растат децата ни.

3. Осветление, ред и сигурност в квартала ни: без черни дупки там, където живеем. Засилен контрол и присъствие в рисковите зони. Ликвидиране на незаконните сметища, налагане на ред в махалите, забрана за сватбите на открито. Контрол и безкомпромисно прилагане на закона в гетата. Премахване на изоставените и опасни сгради в кварталите.

4. В услуга на хората във всеки един от шестте района на Пловдив: Откриване на денонощни лекарски кабинети в общинските поликлиники, създаване на изнесени офиси за правна помощ, в които пловдивчани могат да получат без заплащане компетентна помощ в следните пет сфери - ВиК, Топлофикация, EVN, банки и частни съдебни изпълнители, проблеми в етажната собственост. Разкриване на нови места в детските градини и ясли, спокойствие на родители, че няма да имат нужда вече от "връзки", за да запишат детето си. 

Преместване на подблоковите детски градини в нормални сгради. Край на порочната практика институциите да прехвърлят пловдивчани от гише на гише, да вдигат рамене и никой да не иска да се заеме с проблема.

Кандидатите за районни кметове от "Съюз за Пловдив" познават районите на Пловдив така, както нито един от назначаваните досега районни кметове, уважават хората и имат възпитанието да говорят с тях.

Уважаеми пловдивчани,

Опитват се да ни внушат, че няма смисъл да искаме повече, все повече свикваме, че e нормално да се молим за пейка, кошче за смет, нова детска площадка, за място без "връзки" в ясла или градина, а същевременно милионите изтичат. Това е обидно.

Очевидно е, че парите не се връщат при хората под формата на качествени услуги и нормална градска среда. Твърдо вярваме, че нито една политика няма смисъл и не може да се нарече успешна, ако резултатите от нея не стигнат до хората и до всеки вход, че няма малки правомощия, а има малки хора.

С уважение, Дани Каназирева и кандидатите за районни кметове на ПП "Съюз за Пловдив"


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: