ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Едуард Сарафян от "Кауза Пловдив": Докато другите само обещават, ние изграждаме
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 21.10.2015Коментари (2)3799
©
Интервю на Едуард Сарафян от Коалиция "Кауза Пловдив":

- Г-н Сарафян, Коалиция "Кауза Пловдив" беше част от управлението през последните 4 години. Каква е вашата оценка за мандата?

- Коалиция "Кауза Пловдив", за разлика от почти всички партии и политически субекти, стъпва на множество реализирани проекти и събития през последните години, а не само на голи обещания и клишета. В предния мандат имахме най-много предложения, внесени за разглеждане в Общински съвет Пловдив. Като общински съветници не участвахме в безсмислени дебати, а заложихме на конструктивни предложения. 

Искам да припомня, че още през април 2011 г. насърчихме средния и дребен бизнес, като намалихме с 40% таксите за тротоарно право за търговци и ресторантьори. През този мандат осигурихме средства в размер на 52 000 лв за ремонт на църквите "Свети Архангели" и "Свети Никола" в Бачковския манастир.

Изцяло по наша инициатива се изгради допълнителна лента за ляв завой на кръстовището на бул."Цар Борис" III Обединител" към ул."Граф Игнатиев".

Престоят на автомобилите с електрически двигател в обхвата на синята зона на Пловдив е вече безплатен. Щастлив съм, че осигурихме 20 000 лв за изграждане на спортна площадка в двора на Арменското училище ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджиян".

- Защо коалиция "Кауза Пловдив" подкрепя Иван Тотев за кмет на града?

- Подкрепяме Иван Тотев твърдо, ясно и категорично, като аргументите ни са комплексни. От една страна, кметът направи много за града, върна го на световната карта, като европейски град на спорта, Европейска културна столица, доказа, че има добри идеи. 

От друга страна, успяхме да създадем взаимен диалог, въз основа на който споделените проблеми и идеи на пловдивчани стигаха до него, ние ги защитавахме с точни и ясни аргументи и решенията се взимаха своевременно. 

Гордея се, че се утвърдихме като един стабилен и коректен коалиционен партньор, въпреки арогантните, но напълно безуспешни опити на някои политически субекти да разклатят взаимното ни доверие.Именно затова целта е ясна - победа от първи тур.

- Детски площадки, велоалеи, паркове - всички обещават едно и също. Кое е онова, което ви отличава от другите партии и защо смятате, че заслужавате доверието на пловдивчани?

- Отличава ни това, че ние изграждаме, а другите само обещават. Съгласете се, че е нелепо да имаш пакет от над 50 обещания, а за предходните 8 години да си свършил 0. Някак нахално е, не мислите ли?

- Какво остана от предния мандат,което искате да продължите?

- Небходимо е да се облекчи автомобилния трафик посредством повдигането на ЖП линията по булевард "Копривщица" и да се изгради нов автомобилен мост над река Марица (зад стадион Марица) - успоредно на железопътната линия. Автомобилният мост ще свързва булевард "Копривщица" с бул. "България".

Коалиция"Кауза Пловдив" е и за изграждане на бул."Северен" от моста на Адата до бул."Брезовско шосе" и "Карловско шосе". Ние сме "за" разширението и реконструкцията на основни пътни артерии - бул."Руски", бул."Коматевско шосе", бул."Васил Априлов" и подмяна на паважа с асфалт на улиците "Гладстон", "Капитан Райчо" и на булевард "Марица"-юг от Водната палата до бул."Източен".

- Защо коалиция "Кауза Пловдив" заслужава да е в управлението на града?

- Коалиция "Кауза Пловдив" бе най-близо до хората през изминалия мандат. Пример затова е, че лидерът на партията и кандидат за кмет на район"Централен" Георги Титюков имаше приемен ден всеки ден. Така работихме и ние - общинските съветници на коалиция "Кауза Пловдив". 

В рамките на мандата сме се срещали със стотици граждани, чиито проблеми сме решавали своевременно. Бяхме отговорни и с решенията си към бизнеса. Още април 2011година насърчихме средния и дребен бизнес като намалихме с 40 процента таксите за тротоарно право за търговци и ресторантьори. 

Спечелихме проект, чрез който изградихме триетажен Младежки център със спортна зона с 3 футболни, 2 баскетболни и 1 комбинирано волейболно и тенис на корт игрища. Реализираният проект е на стойност малко над 2 милиона лева. 

Ние - съветниците от коалиция "Кауза Пловдив" бяхме с най-много предложения и инициативи за изминалия мандат. Сред тях са: осигуряване на 63 000 лв за газифициране на Дома за стари хора "Свети Василий Велики"и 52 000лв за ремонт на църквите"Свети Архангели" и "Свети Никола"в Бачковския манастир. Благодарение на наше предложение паркирането и престоя на електромобили в синята зона на града стана безплатно. 

Заслужаваме да сме в управлението на Пловдив, защото ще продължим да стоим близо до идеите на пловдивчани и ще работим затова градът ни да се развива в правилната посока. 

Затова очаквам всички, в целия град, да ни подкрепят на 25 октомври с № 6 в интегралната бюлетина за общински съветници и районни кметове.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 21.10.2015 г.
-3
 
 
Всички примери,които дава са общи,на цялата управа,не са лично негови или на тяхната партия.
+3
 
 
Успех! Най-добрите, най-добрата листа, най-точните хора и доказали своите качества и професионализъм!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: