ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Аз в друг Пловдив ли живея?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:09 / 26.10.2015Коментари (113)40404
© Plovdiv24.bg
Докато вчера националните телевизии питаха ЦИК, дали премиерът Бойко Борисов ще бъде глобен, заради разкриване на тайната на вота си, една от най-гледаните национални телевизии излъчи крайно непрофесионален репортаж.

По въпросната телевизия бе излъчен репортаж, който освен, че в деня на вота бе изключително пропаганден срещу един от кандидатите за кмет на Пловдив, което за всеки трезво мислещ си е нарушаване на закона, но освен това и ме накара да се замисля: Аз в друг Пловдив ли живея?

"Журналистът" от гореспоменатата медия даде думата в деня на вота на един столетник и един младеж, който за първи път има право да гласува. Без да подозирам за готвената манипулация, изслушах мнението на двамата. И двамата бяха категорични, че Пловдив има нужда от промяна. Старецът твърдеше, че Пловдив нямал тротоари и улици, а младежът се оплакваше, че в града липсват футболни игрища по кварталите и той трябвало да си плаща, за да практикува любимия спорт. Целият репортаж лъхаше умишлено на негативизъм към града и развитието му. Нищо, че старецът се движеше на фона на реновираната "малка Главна", а младежът гордо изкачваше стълбите на блестящия Римски стадион. Материалът лъхаше на "хейт". Само можем да гадаем защо е бил така подготвен - заради безкрайна некадърност в професията на самия журналист или за да пропагандира срещу единия от кандидатите в деня на изборите.

Да оставим настрани качеството и законността на материала. Той ме накара, а съм сигурен, че не само мен, да се замисля. Той ме накара да се запитам: Аз в друг Пловдив ли живея? Наистина ли един нискоразреден журналист се опитва да ме убеди, че живея в Пловдив без тротоари и улици, точно когато за първи път в Пловдив се прави нов булевард? Точно след като започна чаканото с десетилетие разширение на КоматевскоРеконструкцията на "Васил Априлов", след като именно сега масово бяха ремонтирани много тротоари, които не бяха пипани с десетилетия и това е само началото, според изнесената информация преди 2 години и още и още и още големи градски инфраструктурни проекти?

Наистина ли младежът се опитва да ме убеди, че в Пловдив няма игрища по кварталите? Наистина ли? Точно благодарение на Георги Титюков, който бе част от текущото управление, Пловдив се сдоби безплатно с десетки скъпоструващи футболни игрища с изкуствена трева, с безплатен часови достъп за всички пловдивчани? Точно сега, когато в Пловдив бе открит уникален за България Младежки спортен център, с частичен безплатен достъп и занижени цени на платените обекти? Точно след мандата, в който бяха изградени десетки фитнес паркове на открито? Сериозно ли?

Аз явно живея в друг град, различен от този, който бе описан в "репортажа". Защото аз виждам модерен и развиващ се град, град който благодарение на това общинско ръководство и въпреки старото, ще е европейска столица на Културата през 2019?

Явно в предизборно време някои кандидати са готови на крайни манипулации, въпросът е защо една от най-гледаните телевизии допусна подобно унижение в национален ефир?

Остава ми надеждата, че пловдивчани ще повярват на очите си, а не на това което им втълпяват от "ефира".

Източник: Кирил Налджиев



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
...макар, може би, човекът отдавно е се издигнал по служебната стълбица :)
0
 
 
Поради естеството на работата ми, през последните 15 години ми се налага да развеждам много чужденци из Пловдив. Преди да изберем Тотев за кмет и той от своя страна да трансформира града ни в едно истинско бижу, ми се налагаше да се червя пред гостите за всички неуредици и абсурди които съществуваха в Пловдив. Сега с гордост им показвам преобразените кв. Капана, Стария град и Център и тнт. Славчо смени едни плочки в Капана и те се изпочупиха на втория месец и то навсякъде. Тотев е единствения верен избор за Пловдив и не мога да повярвам че кметове като Портних, които не направиха за градовете си и една десета от това, което Тотев направи за Пловдив, печелят на първи тур. Това е срам за истинските филибелии !
+2
 
 
Защо сме така лесно манипулирани?-Когато се предлагат намаление на данази и такси,това означава,че няма бадеще,няма развитие!Нищо не се прави без пари.Трябва да има ред и санкзии,което ще ни вазпита и ще направи йивота ни цивилизован!
+2
 
 
Много говорим за култура и прочее, но не говорим за масовата култура на пловдивчани. Участвал съм в няколко анкети свързани с намирането на голяма група от хора и мога да ви кажа, че по-голямата част от хората са изключително надменни с просташко поведение и най-вече ниска култура на общуване... Независимо от ниското заплащане и редицата куп други проблеми на народа ни, никой не е длъжен да търпи негативизма на някой друг. Истинския проблем на града ни сме самите ние! За култура на каране да не говорим, за култура на кондуктури и шофьори в градския транспорт, в администрацията... Гледайте вас си бе хора, променете себе си. Докато злобата и негативизма на хората едни към други не изчезне България никога няма да се оправи. Да Пловдив бе избран за европейска столица на културата за 2019, но не знам как културата у хората ще се промени...
0
 
 
Браво на моята внучка Симона.Разликата в годините ни е над 50г и тя като много млади хора видяха "прогреса " му.Славчо не лъжи слабоумните другите саПОВЕЧЕ
+1
 
 
Извинявайте, ама ние какви журналисти имаме в Пв, изобщо може ли да се говори ....... посредствени, тенденциозни, вечно ръкомахащи,плюят като говорят...ужас
+3
 
 
От малцинството съм но със кеф гласувах за Тотев, Пловдив не е имал по добър кмет от Тотев, нека да спечели отново.
+3
 
 
Тотев ще бъде новият стар кмет,няма по-правилен и добър вариант за града ни. Някакви карловци, с диалект, пишещи се патриоти, да си ходят на село.
+2
 
 
Може ли някой да даде линк към въпросното видео, че ми стана любопитно...?
+1
 
 
Напълно споделям мнението за корумпираните кмет и негов екип, но също така мисля, че по времето на кмета Сл.Атанасов, Пловдив беше най-мизерстващия град в страната (говоря за големите градове). Също така водехме класацията за град с най-малко !!! реализирани проекти по европейските програми.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: