ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нулева толерантност, брутални нарушения, опънати до крайност нерви в Пловдив тази сутрин!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 30.10.2015Коментари (32)11450
Затруднено е движението в района на бившия хотел на Ванко 1 в посока центъра, информира читател на Plovdiv24.bg, който ни изпрати и снимки от мястото.

"Нулева толерантност, брутални нарушения, опънати до крайност нерви. Така мога да коментирам видяното от мен тази сутрин. 

На това кръстовище (бул. "Цариградско шосе" и бул. "Освобождение") по принцип доста хора не спазват Закона, но тези дни заради работата около новите светофари се изисква малко повече разбиране и желание да пропуснем други коли заради стеснението на кръстовището. 

Нищо подобно обаче не се наблюдава - явно шофьорите в Пловдив стават все по-нетолерантни и арогантни дори", пише читателят ни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 30.10.2015 г.
0
 
 
А отворили сте тема по която отдавна се каня да пиша! Наистина проблема на светофара до ванко се задълбочи с това че половината платна са затворени заради червената маркировка за колелата. Мене лично това не ме дразни защото оставянето на маркировката няколко дни може би е важно защото положената такава пред ескалибур и пред мебелна къща вече я няма! Сега с тези пана все ще преживеем два три дена и да се надяваме че с това удължено технологично време маркировка ще изтрае с години. Моя въпрос обаче за този конкретно светофар е не от вчера и днес а от много дълго време. Въпроса ми е: Абе що така колеги съграждани като идвате от скобелева майка и завивате към тракия не се интересувате дали е червено или зелено ами си карате докато се източите всички а останалите които отиват от тракия към центъра са ви длъжни да ви чакат независимо че са на зелено а вие на кърваво червено? Ето това ми е въпроса и той не е към кмета,КАТ или някой министър а към вас приятели мои.
+1
 
 
Всяка сутрин минавам оттам - неприятно е, но чак пък ад... Просто се чака няколко светофара и се минава. Така е от няколко дни вече, така че всеки, който пътува за работа, може да тръгне 10 минути по-рано и всичко ще е наред. Истина е, че и аз не разбирам защо вече 5 дни не могат да направят 10 метра маркировка (предполагам, че може и да има нещо общо с изборите, но може и да греша...), но чак пък нулева толерантност - не е вярно. Някой търси сензацията с тези бомбастични изказвания.
+3
 
 
А тъпаците които въобще не мислят като правят някакви ремонтни дейности (в случая продължение на маркировката на велоалеята) няма ли кой да ги контролира? Може ли да ми опънат заграждения по булевардите и да оставят масто колкото да мине 1 кола?! Ква толерантност от водачите искате като те не са виновни! Лично аз обещавам че ако още един път попадна на такова задръстване заради опънати заграждения слизам и ги махам на секундата!!!!
+7
 
 
Точно там живея на "Цариградско шосе" и от няколко дена е ад, заради маркировката на част от платното. Навлиза на зелено и застава по средата на кръстовището, като вижда,че има колона и като светне червено стои там, на нас ни светва зелено и не можем да мръднем, защото селянинът застанал по средата на кръстовището и вдига рамене, от всички коли го псуват, на него му е смешно, а не е отворил правилникът, където си е казано при какви случаи нямаш право да навлизаш в кръстовище дори при зелен светофар.Абсолютни неграмотници,а на всичкото отгоре и по телефоните говорят.
+10
 
 
Другият момент е с мигачите. Пловдивчанинът е сигурен, че мигачът му е враг. Защо? Знаете ли? Защото преди, когато пловдивчанинът пуснеше мигач, друг пловдивчанин веднага го усеща, че ще се престроява и го запушва, затваря, засича и т.н. И вече наш Ганьо изобщо не пуска мигач. За нашите граждани, да пуснеш мигач в Пловдив е равносилно на това да си покажеш намокрените гащи след пикаене... Гледаш го засилил се е да сменя лентата пред теб.. Ама не пуска мигача до последно или изобщо, щото ще вземеш да го разбереш, че ще минава пред теб и ще натиснеш газта да не го пуснеш..... Абсолютна тъпотия. Гласувайте пак за тоя ненормалник, набеден. Вижте си алеите, вижте си паркоместата, вижте си кръстовищата на какво приличат. Да строиш велоалеи откога означава да режеш асфалта и да пръскаш червен пясък отгоре? Нали ги искаме далеч от колите? Защо на църква "Света Петка" не се орязаха пешеходните зони, широки поне 10 метра, а се оряза по-тесният асфалт. В Европа е голяма рядкост велоалея да се дели с една плочка от пътното платно. Винаги грижата на ЕВРО-велосипедистите са били пешеходците, а не автомобилистите. Ама не, тук ги сложете до пътя. Понеже имаме малко пияници, които изпробват здравината на крайпътните стълбове..... Кога ще бъде първият сгазен по този позорен начин велосипедист? ЩЕ се променят ли нещата след това? Защо в Амстердам като пешеходец умрях от страх да не ме отнесе някой велосипед, а тук като шофьор чакам всеки момент някое балканче под гумите на колата си?
+9
 
 
Освен, че в Пловдив не могат да шофират близо 80% от шофьорите, много други "разбирачи", които явно имат ЗзДП в задния си джоб, гледат само еднат страна на монетата. Аз в такъв трафик следвам простото правило: Пускам една кола и след това съм аз. Ако всеки направи така, дали ще има трафик? Само че има едно "НО": Ако си се правил на патрон и цялата колона си я минал отдясно или отляво и сега искаш да минеш и пред мен...... Просто няма да стане! Блъскам те пич и обменяме застраховки... Няма как да стане това ти да минеш 300м колона и после да ме гледаш като сурикат и да ми се караш, че не те пускам!!! Нареждаш се като всеки данъкоплатец. Ако си се усетил късно, спираш на място - пускаш мигача и чакаш, а не да ми идеш най-отпред да сложиш предницата пред другата кола... Законът казва следното: При бавноподвижна колона от автомобили водачът на пътя с предимство е ДЛЪЖЕН да пропусне включващия се в движението автомобил. Да, никъде не пише САМО ЕДИН, но е логично да пуснеш един, после тоя зад теб и той един да пусне..... А и повечето пъти няма място за повече от една кола в бавно движеща се колона. Но с тия патрони няма да се разберем, които дават газ в десни и леви ленти, и после - ПУСНИ МЪ! Няма да стане. Пусни мигача и дай знак, че знаеш, че мигачът НЕ ТИ дава предимство! В такъв случай ВЕДНАГА ще те пусна да минеш пред мен.
+4
 
 
Заради същите комплекси водим черните класации по жертви от катастрофи в света...
+7
 
 
Няма как да има толерантност, след като съм се наредил и чакам като пич повече от 10-15 минути и някакви арогантни нещастни бързаци ми засичат пътя и се навират като парцал у ламбено шише :(
+8
 
 
Че то не останаха пловдивски коли в нашия град. Тези дни само СМ, РА, Х виждам по улиците. не че сме много толерантни и ние, но сега е нещо страшно.
+8
 
 
Толкова ли, е трудно да сложат там един регулировчук... Вместо да се чудят, по цял ден под кое дърво да се скрият на сянка....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Презастрояването на Пловдив
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: