ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасно: Велосипедисти слаломират между колите в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 01.11.2015Коментари (39)8302
© Plovdiv24.bg
Велосипедисти създават рпедпоставки за ПТП - за това информира читател на Plovdiv24.bg:

"Здравейте, много уважавам Вашата медия и всекидневно чета с интерес новините, които публикувате!

В тази връзка бих искал и аз да допринеса за тяхното създаване и затова Ви пиша това писмо!

То се отнася до тези (безотговорните) велосипедисти на пътя, които с поведението и (без)действията си доказват, че когато нещата зависят от тях самите, превенцията и безопасността са на последно място, а след като, не дай си Боже, белята стане - разбира се, тогава шофьорите са виновни, а отговорност при същите тези велосипедисти незнайно защо не се търси от органите на реда!

В последните няколко дни на едно и също място в Пловдив за втори път ставам свидетел на това как велосипедисти съвсем "необезпокоявани" преминават измежду колите на натоварено кръстовище, пресичайки пътното платно надлъж и нашир, а само на няколко метра от тях стоят съвсем празни и пустеещи две от новоизградените (и вече завършени) велоалеи.

За да не съм голословен, прилагам и видео от 29.10.2015 г., заснето от мен около 19:00 ч., когато отново станах свидетел на простотията на някои наши съграждани... 

Разбира се, не можем и да говорим за каски и екипировка от тяхна страна, а вторият, както се вижда на записа, дори нямаше и каквато и да е светлинна или светлоотразителна сигнализация!

Видях въпросните двама колоездачи да карат по пътя на ул. "Коматевско шосе" (след линиите в посока кв. "Коматево"), по протежението на която в тази нейна част има велоалея(!). 

След това те направиха ляв завой заедно с колите (т.е. отново по пътя) към бул. "Никола Вапцаров", който също от едната страна има велоалея (дори на самото кръстовище има такава!)! Видеото направих на следващото кръстовище - това на бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Константин Геров", където колоездачите завиха надясно по улицата.

С ясното съзнание съм, че докато правех видеото и управлявах автомобила, аз също бях в нарушение, но това бе продиктувано от желанието ми да заснема нарушението на въпросните колоездачи, а и нямаше да снимам аз, ако имаше някой с мен в колата! Не толкова доброто качество на видеото се дължи именно на този факт...

След горенаписаното питам (риторично):

1. Кой трябва да санкционира тези участници в движението и защо никой не го прави в случаите, когато са НЕизрядни отвсякъде(?) - нямат каски и екипировка, единият няма дори каквато и да сигнализация и т.н...

2. Къде им е акълът на въпросните колоездачи и защо не пазят най-вече себе си при положение, че именно самите те ще пострадат много повече (от шофьор на лек автомобил, например) при евентуален инцидент?

3. Що за манталитет и простотия е това при направени "като слънце" велоалеи, ти отново да вървиш по пътя сред колите? Първо е опасно и второ - най-малкото некомфортно най-вече за теб самия като велосипедист! Ако ги пита някой какво правят на пътя, съм сигурен, че отговорът им ще бъде лишен от всякаква логика и здрава мисъл...

И като за финал искам да завърша отново с въпрос, върху който е много важно да се помисли - имайки предвид пълната безотговорност на главните действащи лица във видеото, защо родните полицаи винаги първо гледат последствията от даден инцидент, а не какво е довело до него? Поздрави!".



Още по темата: общо новини по темата: 143
13.04.2024 »
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ИМА НЕСПАЗВАЩИ ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ , МНОГО ЧЕСТО ПО УЛИЦИТЕ , КОГАТО НЯМАШЕ ВЕЛОАЛЕИ - КАТО ИМА ЧАКАЩИ КОЛОНИ ОТ МПС-та В ПИКОВИТЕ ЧАСОВЕ , ВИНАГО ИМА НЯКОИ ВОДАЧИ СПРЯЛИ НА ЕДНА ПЕДЯ ОТ БОРДЮРА , БЕЗ ДА ОСИГУРЯТ МЕСТО ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ , ПРЕД БАНИЧАРНИЦИТЕ ЧЕСТО ОТВАРЯТ ЛЕВИТЕ СИ ВРАТИ БЕЗ ДА ПОГЛЕДНАТ В ОГЛЕДАЛОТО , А НАХАЛНИТЕ ТАКСИДЖИИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ГОСПОДАРИ НА ПЪТЯ И СИ ПРАВЯТ ОБРАТНИ ЗАВОИ БЕЗ МИГАЧ И ПРИ НЕПРЕКЪСНАТА ОСОВА ЛИНИЯ ...
0
 
 
3 пъти щяха и един път ме блъснаха на пешеходна пътека, БУТАЙКИ колелото. Моля Ви, създайте ни условия, за да използваме прекрасните велоалеи ! Пешеходците да започнат да ходят по пешеходната зона, а колегите с колела, просто да си сложат предни и задни светлини. Пич, като седиш в трафика, едва ли ти пречи това, че някое колело ще мине пред колата ти. Когато карам с автомобилите ми е много по спокойно, отколкото да пресичам на пешеходни пътеки. ФАКТ. Личен опит ! Постоянно ми се отнема предимство, тъй като автомобилистите подценяват скоростта, с която се придвижвам, не се дават мигачи и така ми засичат пътя. Ще се охарча за ГоПро камера и тогава ще ви покажа как стоят нещата от другата страна ;) Правоспособен шофьор съм от 10 години.
-2
 
 
Разбиха тротоари и пътища за да може тия глупаци пак да карат на пътя....логика...
+1
 
 
Това, което се случва на пътя, е пряко отражение на случващото се в държавата. Какъвто си на пътя, такъв си и в живота. И обратното. Няма как да си съвестен гражданин, уважаващ закона, и да плюеш на правилника. Няма как да си убиец на пътищата и да си хрисим извън тях. Погледнете как се спира по велоалеите. Вижте как пешеходците крачат бодро по тях, когато си имат тротоари като слънце. И какво се чудите? Простакината е на мода. Каквото и да ни направят, ние си караме по нашия начин. Малко ме съмнява подаващият сигнал да е много примерен шофьор, но тръгнал да се "тревожи" за колегите с велосипедите. На единия ще му минат през главата, а другия ще мине с уплаха. За какви чак толкова големи виновници на пътя приказваме, след като там важат законите на джунглата?!
-2
 
 
Селяне населили градъ ми - жъ съ избийти ла!!!
0
 
 
Снощи щях да го повозя така един на предния капак, в тъмната част на деня кара без светлини и отразителни елементи... Каквито шофьорите в Пловдив, такива и велосипедистите, пешеходците. ПП Да гласуват закон и за зимни гуми за колела, зимни обувки за пешеходците, гражданска отговорност, каква е иначе тая дискриминация?
+3
 
 
За пореден път се потвърждава моята теза,че българина е изключително малоумно същество...Направиха велоалеи,но българина е толкова просто същество,че някой трябва да му даде пари за да ги използва....Майка му старааааа!!!!!
+7
 
 
Същото може да се каже и за шофьорите не да се правите на много примерни. Повечето още с излизането на пътното платно и са в нарушение. Най малкото с ограничението за скорост!!
-4
 
 
Браво, много си смел, изловил си най-големите престъпници, ти си герой, с риск за живота си заснел супер екшън клип по време на извършване на опасно престъпление, истински Фжеймс Бонд.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: