ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
25-годишна майка издъхна след лекарска грешка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 03.11.2015Коментари (8)6697
©
Кой е виновен за смъртта на млада жена - майка на 2-годишно дете? 25-годишната Симона починала, часове след като била прегледана от лекари в две от най-големите столични болници. Според близките й става въпрос за лекарско безхаберие. Почерненото семейство търси отговори.

На 13 октомври Симона щяла да навърши 26 години. На 28 септември тя внезапно получава болки в кръста, сърцебиене, изтръпване в левия крак и задушаване. С бащата на детето й отиват в "Пирогов", разказва Нова телевизия.

"Биха й бусколизин, препращаха ни по кабинетите", разказва половинката на Симона - Виктор.

Така, след три часа чакане в Института за спешна помощ, след снимка на бъбреците и инжекция, двамата партньори отиват в ИСУЛ, където чакат още час, за да й направят кардиограма и да поставят диагнозата бъбречна криза с домашно лечение на болкоуспокояващи.

Малко по-късно Виктор намира Симона бездиханна на дивана в хола.

В крайна сметка аутопсията показва, че причина за смъртта е дисекация на аортата. След проверка в интернет, сестрата на Симона - Никол, установява, че това е животозастрашаващо състояние с висока смъртност.

"Въпреки всичко, има случай, в който е бил спасен млад човек... Никой не си е направил труда да потърси каква е причината за състоянието на сестра ми", казва Никол.

Семейството на Симона не може да си обясни как лекари от две болници не са разпознали симптомите на това състояние, които са описани дори в интернет.

От "Пирогов" категорично отказват коментар по случая, а от ИСУЛ се ангажираха да ни запознаят с позицията си във вторник. Междувременно семейството на Симона не търси отмъщение, а адекватен отговор от лекарите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Трагедия за всички, най-вече за детето и роднините, но със сигурност и за докторите. За съжаление в световен мащаб 40% от всички случай на дисекация на аортата завършват фатално... включително и диагностицираните! Не съм адвокат на никой, но е жизнено необходимо преди да раздава "присъди", човек да е малко по-смирен и информиран... основно журналистите разбиращи от "лекарски грешки"
+2
 
 
Цяла армия от некадърници, измежду които тук и там може да се мерне свестен лекар. Винаги съм казвал, че от 100 дипломирани инженери поне 50 биха станали много добри лекари, ако пожелаят. Но от 100 дипломирани лекари надали поне един би станал инженер. Защото са некадърници! Мислещите и будни същества при медиците са на изчезване. Това е логично, защото в храма на медицината се намърдаха търгашите!
+4
 
 
Преди двайсетина дни чакахме ОСЕМ часа да уточнят диагноза на майка ми ,закарана по спешност в Св. Георги. Като 2 от тях бяха за рентгеновата снимка , тъй като директора на болницата в Понеделник преди обяд , събрал лекарите на съвещание....Така и не поставиха правилнатат един диагноза и едва на 6-я ден след наша по-сериозна намеса направиха скенер и си почина от първоначално слаб инсулт...На всички лекари им желая подобна съдба за хора ,които обичат, както и да звучи това....
+11
 
 
Хора, приятелката ми е в системата вече 7-8 години и е отвратена от шмекериите, които правят докторите. Всичко е за пари, тровят ни нарочно и некадърно без да им мигне окото. Майка си ще продадат.
+8
 
 
Хайде сега лекарите(убйците)да обеснят на детето къде е майка му,хора това е само началото на геноцида към българския народ.Лекарите взимат изпитите си с подкупи и после чакай да те лекуват
+8
 
 
Москов, за това ли плащаме здравни осигуровки?! Като отидеш по спешност, защото масата българи не ходят за друго, да те мотат и препращат докато не си умреш...
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 03.11.2015 г.
+9
 
 
Съвсем реална картинка на здравеопазването ни днес!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: