ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Жоел Чибамба: Треньорът не ми каза защо ме гони от отбора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 03.11.2015Коментари (8)4657
© Plovdiv24.bg
Жоел Чибамба е един футболистите, които бяха временно отстранени от Ботев след отпадането от турнира за Купата на България на 1/8-финалите, където "жълто-черните" загубиха като гости на Созопол с 0:1. След срещата ръководството на пловдивчани взе решение да накаже четирима играчи, Мариян Огнянов, Йордан Христов, Пламен Николов и Жоел Чибамба, без да обяви причините за това. Конгоанецът говори пред "7 дни спорт" относно своята гледна точка за ситуацията.

Жоел, какво точно се случи след края на мача срещу Созопол?
- Загубихме много неприятно. Мисля, че не заслужавахме да отпаднем от турнира за купата, защото не играхме толкова лошо, но в крайна сметка съперникът вкара един гол повече от нас и затова продължава напред. Иначе около нас футболистите всичко се случи на следващия ден. Отидохме сутринта на базата, имахме тренировка, но треньорът събра целия отбор и ни каза, че ние четиримата ще тренираме индивидуално, отделно от отбора. Не са ни обяснявали нищо повече, случи се доста бързо. Спомням си, че тренировката закъсня доста и чакахме шефовете в съблекалнята.

Какви са причините за това решение?
- Много добър въпрос! Не знам, наистина не знам. Треньорът не каза нито на мен, нито на останалите. Може би трябва да попитате него.

Какво ви каза спортният директор Георги Марков?
- Поисках обяснение и от него, но той заяви единствено, че е нареждане на треньора. Не сме разговаряли повече, защото той все пак ми е шеф и не мога да му търся обяснения. Но аз съм футболист и уважавам това решение, разбрахме се с Георги Марков и сега тренирам и гледам да съм подготвен.

Какво е твоето мнение за ситуацията? Чувстваш ли се обиден?
- Разбира се, като футболист аз искам да се раздавам максимално за първия отбор - да тренирам и да играя. Но какво да ви кажа, това е футболът и всичко се случва. Няма какво да направя, освен да се подготвям и да спазвам договора си. Така че ако искат да играя там, ще го направя.

А поне разбрахте ли кога ще се завърнете в отбора?
- Не, не знаем нито за какъв период сме отстранени, нито каквото и да е друго. Както ви казах, не са ни обяснили нищо повече. Дойдоха, казаха, че ние четиримата ще се готвим отделно с треньор и това беше. Разбрах, че в медиите се твърди, че ще ни връщат, но лично на нас не са ни обяснили нищо такова.

Какви бяха отношенията ви с Ермин Шиляк преди тази ситуация?
- Нямахме никакви проблеми. Той ни е треньор, всеки ден сме се готвили нормално и не сме се карали нито с треньора, нито с някой от моите колеги. Ние сме напълно нормален отбор, според мен колективът в "Ботев" е добър, вярно е, че не вървим много стабилно в първенството и точките ни са малко, но мисля, че тук са събрани силни футболисти.

А имали ли сте конфронтации с президента Ангел Палийски или с Георги Марков?
- Абсолютно не. Работили сме напълно нормално от първия ми ден в клуба.

Мислиш ли за напускане на клуба?
- Имам договор, който искам да спазя. Никой не ми е казал нищо за освобождаване или разтрогване на договора ми.

Как ще коментираш факта, че се заговори за бойкот на треньора?
- Това са най-големите глупости, които съм чувал. Всеки играч иска да побеждава. Лично аз не обичам да губя и правя всичко, за да победим. Щом всички са щастливи, ако бием, кой би искал да сме в тази ситуация сега? Не мога да направя нищо, за да променя чуждото мнение, но пак казвам, това са глупости

Ти си отскоро в България. Как се чувстваш?
- Тук съм от 2-3 месеца и ако трябва да бъда честен, очаквах друго. Не е толкова зле. Да, ситуацията, в която сме в момента, не е супер, но винаги има възходи и падения. Това със сигурност не е причина да ме демотивира, а напротив. Мотивира ме да се подготвям и да се завърна по-силен. Това е футболът.

Какви бяха очакванията ти, преди да дойдеш тук?
- Имам няколко приятели тук и говорих с тях, преди да дойда. Казаха ми, че българското първенство е добър вариант, за да играеш и да подобриш формата си, а един ден да направиш по-голяма стъпка. Пристигнах, първо играх по няколко минути, а след това станах титуляр. Да, сега сме в тази ситуация, но ни трябват точки. А те ще дойдат, ако всички сме щастливи и гледаме нагоре.

Още по темата: общо новини по темата: 23
10.11.2015
08.11.2015
08.11.2015
08.11.2015
08.11.2015
08.11.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Видно е вече и за най-големите наивници, че Ботев се държи в реанимация в изчакване на нещо. Някакъв политически проект най-вероятно. Мистериозно финансиране, мистериозни назначения, мистериозни решения. Най-глупавото е как в такъв момент започва българското снишаване. Дай да не говорим много-много, че да не стане ала-бала знаеш ли какво... Бездушието убива.
-4
 
 
Защо да ти казва, като ти нямаш нищо общо с футбола бе, маймуно?
+4
 
 
Изобщо не е ясно кой командва. Всеки от шефовете прави каквото си иска, но не носи отговорност за нищо. До кога ще е така?
+5
 
 
Ботев (Пловдив) е най-жалкия отбор в момента в "А" група! Да, зад "канарите" са Монтана и Пирин, но тях до онзи ден ги нямаше в елита. Всички останали са пред Ботев. Даже и третодивизионният ЦСКА, който продължава напред за купата. Апропо, Ботев отпадна от битката за националния трофей в Созопол. От някакъв среден тим от "Б" група, чието единствено достойнство е собственикът - фаворитът на ДПС в региона Панайот Рейзи. Ако е вярно #КОЙ е довел Георги Марков в Пловдив, много неща ще се наместят. Както и ще се намери обяснение защо "канарчетата" са толкова жалки. С най-мизерния треньор начело. Рендето, който като футболист има повече наритани хора, отколкото вкарани голове, се появи сензационно в Пловдив това лято. Какво търси в Ботев никой не знае. Той отговаряше за Локомотив Сф две години. В тях "червено-черните" на практика изпаднаха, но веднъж БФС и още веднъж ЦСКА го спасиха. На третата Николайчо Гигов даде властта на Кристиян Добрев и Локо Сф финишира трети. Откъде накъде тогава Ботев реши точно Георги Марков да управлява клуба!? И има ли нещо общо в кооперацията в София, в която живее Рендето, където се помещава и един от идеолозите на "етническия мир" в България? Всъщност въпроса е: #КОЙ доведе Рендето в Ботев!? Отговорът казва всичко!
+5
 
 
Кой доведе Шиляк в Ботев Пловдив?????"Ръководството на пловдивския клуб се опита да си изтрие ръцете със Станимир Стоилов,твърдейки,че специалиста му е препоръчал недоразумението Шиляк за наставник на клуба.Този не съм го виждал и на снимка,отговори хасковския спец ядосано"Та,така за пореден път мистерията се сгъстява!Някой"влезе под вода"!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: