ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ветрилото сработи, но не успя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 04.11.2015Коментари (53)20411
© Plovdiv24.bg
Най-популярното твърдение в Пловдив през последните дни е, че балотажът тук се е превърнал в дежавю на предишния, че всичко се е повторило.

На пръв поглед изглежда така, поне цифрите това говорят. Минимална разлика между двамата кандидати, броене до последния глас, драма...

Според мен обаче тези избори бяха коренно различни от предишните. Преди 4 години Пловдив излезе от един противоречив мандат - мандат, в който купихме трънки, кръстихме ги метли и платихме за тях 700 000 лева, обявихме война на Либия, откривахме тоалетни с мажоретки, поставихме статуя на Главната, която пловдивчани оприличиха на ренде и като цяло в Пловдив се случиха прекалено малко значими неща за развитието на града и подобряването на живота в него. 

На сцената се появи Иван Тотев, който бе алтернативата на ГЕРБ за бъдещето на града. Същите ГЕРБ, които Славчо предаде и пусна "червените" през задния вход в управлението на Пловдив.

Сега изпратихме мандат, през който в Пловдив се случиха много неща, големи инфраструктурни проекти, уличната инфраструктура е на много високо ниво, спечелихме титлата Европейска столица на културата 2019, отворихме една от най-модерните многофункционални спортни зали в България, строим мрежа от велоалеи, като цяло Пловдив пое с големи крачки към Европа в развитието си. Икономически градът също дръпна не малко.

На пръв поглед двата мандата са несъизмерими, направеното през последните 4 години за Пловдив е в пъти повече от предния мандат.

Защо обаче се получи това дежавю?

Дали причината е, че мнозинството пловдивчани си казаха, че победата е сигурна и не излязоха да гласуват? Дали защото кметът предпочита да решава в кабинета си, заедно с екипа си, проблемите на Пловдив, вместо да обикаля градинките и да се прегръща и целува с бабите и дядовците?

Немалка част от вината е на самия Тотев - той реши, че това да работи за града си е достатъчно, хората ще оценят направеното и това е достатъчно. Оказа се, че не е достатъчно.

Не това обаче е основният му проблем, основният проблем, за да достигнем до това дежавю, е Ветрилото, което се беше изправило срещу него. И докато през 2011-та това бе червеното ветрило на Гергов, този път към ветрилото на Гергов се присъединиха и част от десните партии, в лицето на Здравко Димитров и застаналите зад него реформатори.

В седмицата преди балотажа бе допусната една от най-големите грешки - Тотев прие подкрепата на така наречените "десни" партии. И докато се снимаха пред камерите и обективите, заявявайки подкрепа за дясното, за Тотев, те му забиваха нож в гърба, работейки в щабовете упорито в полза на Славчо.

Вчера една от "десните" лидерки Пенка Деведжиева заяви, че гласоподавателите на пловдивските реформатори не са крепостни селяни и не могат да им кажат какво точно да направят, ако те не припознават идеите на съответния кандидат. Как обаче всички реформатори припознаха левия Славчо? Как всички групово гласуваха за него на балотажа? Звъняно ли им е в събота да гласуват за Славчо?

Като цяло сценарият на червеното ветрило около Георги Гергов сработи - отвращение на избиратели от изборите с гнусна кампания, в която на първо място той е кандидат за кмет, като освен отвращение у избирателите, неговата кандидатура притъпява вниманието на десните. Освен това се влиза в компроматна кампания, в която избирателят трябва да си каже - "Всички са маскари, няма да гласувам" и болшинството именно това и направиха.

Липса на сблъсък на идеи - Славчо повтаряше като мантра: ниски данъци, ниски данъци. В един разговор го попитах: "Г-н Атанасов, да не би да смятате

©
пловдивчани за слабоумни, разбраха ви за ниските данъци, защо продължавате да го повтаряте?"

Сега осъзнавам, че целта е с това да се заглуши липсата на идеи у Славчо, липсата на аргументи в кампанията и заглушаване кампанията на противника на Ветрилото с непрекъснато крещене за данъците. Тотев също има вина, че го допусна.

Леко и методично Ветрилото изпълняваше своя план, част от който беше умишлено да пръсне гласовете си на първи тур между трима кандидати - Славчо, Гергов и Здравко Димитров - Зико. По този начин притъпяването на вниманието у десните и доволни от управлението на Тотев пловдивчани продължи.

В крайна сметка планът на Ветрилото сработи - то обедини около себе си недоволните и отказа доволните да гласуват, сработи и малко не му стигна да успее.

За да не сме голословни, ви предоставяме доказателства на думите си. На графиката можете да видите, че в Централен всички гласове за Реформаторите пакетно се преместват при Славчо на втори тур. Това само доказва участието на Зико и компания във ветрилото. Подобни "маневри" се забелязват и на места в сърцето на "Столипиново".

Можете да видите, че на първи и втори тур Тотев печели едни и същи гласове, като на места дори са по-малко на втори тур. По-важното което трябва да видите обаче, е, че гласовете на Славчо на втори тур са сбор от гласовете на Ветрилото - Гергов+Славчо+Зико на първи тур.

Когато цифрите говорят, дори от Ветрилото трябва да замълчат, независимо за какви се мислят, а ако Славчо намери малко достойнство и мъжество в себе си, ще спре да лъже и манипулира свестните хора, които все още вярват в него и са гласували за него по съвест и предпочитания.

Изводът е, че планът на Ветрилото сработи, но за щастие на Пловдив и пловдивчани, малко не му стигна, за да успее.

Източник: Кирил Налджиев


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Учителят Дарт Гергиус и ученикът Дарт Слафчо ;)
-1
 
 
Пловдив както и България са в разруха благодарение на герберската мафия
+3
 
 
Да е жив и здрав Тотев . Имаме "супер стандарт в Пловдив " заплатите са ни най-високите в страната . Имаме си най-голямото гето където са наляти повече от 600 милиона евро !Всичко там стана законно къщите и всякакви си там гаражчета и сергийки . Данъци какво ревете за тези данаци , ще работите за да си плащате само данъците, нали си имате кръгово и фонтани на главната . Имаме и кухни за соцялно слаби повечко . Евро парички да има да ги усвояваме .Хората на Тотев не са барнали и левче само където му строят хотела без пари (ама какво искате - имате си веоалеи) Веоалеи има вече навсякъде , кмета мисли за нас . Като вдигне още малко данъците да караме колелета , че няма да има пари за бензин ! Така ,че невиждам какво ревете толкова !А по темата всички са боклуци .Най-лошото е , че няма алтернатива
+1
 
 
През целите избори се повтаряше до втръсване, че Славчо бил "властелинът" на Столипиново, а накрая се оказа, че баш Тотев е циганският кмет с получени много повече цигански гласове от Славчо.Хайде сега да се извинете за умишленото заблуждение на аудиторията. :)
+6
 
 
ДААА СЛАВЧО БЕШЕ ОТНОВО ПОДКУПЕН ОТ ГЕРГОВ ЗА ДА СИ РАЗВЯВАТ КОНЧЕТО НО УВИ НЕЩО СЕ ИЗХЛУЗИ ОТ МЕЧТИТЕ И НА ДВАМАТА ПОРОВЕ
+7
 
 
Много кучета и кучки се нахвърлиха за кокала Пловдив...защото очакват 2019 да има голямо лапане който и да е кмет. Само,че за другите тази визия и победа не беше на Тотев а все едно беше пусната от Луната. Хората в Европа оцениха града и амбициите му...благодарение на екипа на Тотев и на самия кмет.Хората в града не го оцениха това.Противниците му пък не признаха това като основния им мотив за кокала Пловдив...и зад всички тях седи един и съща свиня,онази която плаща и взима без пари.А сетете се коя е..не онзи с хотел Империал...а онези с Комплексите Слънчев ден,Панаира,ЦУМ и да не изброявам още колко неща и хотели...Всичките политически мастии срещу Тотев дойдоха поръчани от Гергов. Иначе без него са просто едни помияри,които сами могат да паркират неправилно,да си сложат паркинг пред панелния блок или да си купят мерджан и да го паркират срещу Каспелата в гараж като за каруци. Всичките са боклуци на дребно...на едро е онзи ШОПАР със 7 %. Не знам дали има Бог,но определено 2 избора не допуска тази шопарска сган да докопа Пловдив. Щото един път за гласувалите за Славчо да напомня...Той стана кмет с гласовете на ГЕРБ. Извъртя задника и се разбра ,че е продажна душичка. Ако беше пич на място и от ВМРО да беше ,днес можеше да е кмет 3 ти мандат с подкрепа на ГЕРБ,но той излезна една евтина,тъпа пу....ка!
Сподели какво ново....
на 04.11.2015 г.
+5
 
 
Искам само да попитам как Зико се обърна срещу Тотев, след като той е основател на ГЕРБ за Пловдив ? Как от десен се обърна заедно с по-голямата измет ??? П.С. Не съм превърженик на никой от кандидатите, просто като тегла чертата някакси везната клони към действащия кмет. Нека малко се следва западния начин - нека да крадат, но и да правят нещо с парите на народа, това е златния начин по който във всички "развити" страни се справят, това че някои си мислят, че на запад няма корупция и кражби от страна на управляващите, живеят в един МИРАЖ !
+2
 
 
Много ми е интересно хората,които повтарят, че Тотев само някъв фонтан е направил... Селяндура Славчо какво направи... Две тоалетни ... Невероятен напредък за Пловдив просто върха... прост народ - слаба държава
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: