ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицаи, пожарникари и военни блокираха главни булеварди в Пловдив
Автор: Мария Морунова 20:00 / 04.11.2015Коментари (77)12588
И тази вечер полицаите в Пловдив излязоха на протест. В знак на несъгласието си към орязването на социалните им придобивки те блокираха бул. "Цар Борис III Обединител" при кръговото кръстовище на Водната палата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Протестът и тази вечер започна в следработно време пред сградата на ОДМВР Пловдив. От там стотици полицаи и пожарникари се отправиха към бул. "Шести септември", преминаха покрай Баня "Старинна", а от там се запътиха към кръговото на Водната палата. Служителите на реда слязоха на пътното платно и спряха движението в района на кръговото за около 30-40 минути. Образуваха се огромни колони от автомобили. А шофьор на автобус от градския транспорт помоли поне масовия транспорт да бъде пропускан, защото има график, но протестиращите не удовлетвориха това искане.

Междувременно в 18.00 часа военни се събраха на протест пред Военния клуб в Пловдив. Малко преди 19.00 часа те се присъединиха към блокиралите колелото на Водната палата полицаи и пожарникари. Военните бяха посрещнати с ръкопляскания и скандиарния "Бълагрия". Сред военните имаше служещи в Крумово, Асеновград, Граф Игнатиево.

Заедно всички униформени се отправиха обратно към Областната дирекция на МВР като се движеха по бул. "Цар Борис III Обединител", а после и по бул. "Шести септември".

От синдикатите заявиха, че се разграничават от действията по блокиране на движението в града на тепетата. Добавиха и, че не са наясно дали и под каква форма ще продължат протестите на униформените.

Припомняме, че за днес това бе втори протест. Първият бе в обедната почивка на служителите на реда.



Още по темата: общо новини по темата: 88
27.06.2022 »
27.06.2022 »
03.06.2022 »
26.05.2022 »
23.05.2022 »
16.05.2022 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мисля,че човек трябва да има и морал,за да тръгне да протестира ,че му "орязяли"20 заплати при пенсиониране.Питам:-кои хора в България получават по толкова -това ли са хората,които "работят" най-много /спейки в колите си,по бюрата и където им падне/ ПРЕДЛАГАМ:НА ВСЕКИ,НА КОГОТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА НАПУСНЕ!!!!!ИМА ТОЛКОВА МНОГО ЖЕЛАЕЩИ.....
0
 
 
Жалко за нас,простичките хорица,които когато дойде време да се пенсионираме(ако доживеем до тогава),как ще ни разхождат от институция в институция,ще се караме с мазни гадни лелички,които ще ни нареждат,че през 2035г. не сме работили еин месец и сега не ни достига,точно този един месец,за да вземем 260лв.,вместо 259лв. пенсия!!!Тогава на нас кой ще ни даде 20 заплати?Питам аз и отговор не искам...!!!
Свобода и свободия са две различни неща!
на 05.11.2015 г.
0
 
 
Нека стачкуват хората,няма цял живот без сапун да ни карат тия идиоти! 105 олигофрена въртят 5 милиона народ,къде останаха славните ни времена и великата ни история??? Даже целия народ да се вдига както гърците правят и това е,КРАЙ НА ТЪРПЕНИЕТО! КРАЙ НА МИШКАРСТВОТО,ИНАЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!!!
+12
 
 
Аз не съм солидарен с хора,които преди 2 години,когато протестирах,като тях сега,МЕ БИХА като куче и ми се подиграваха нагло !! Хрантутници
+16
 
 
Много ми интересно, след като са толкова достойни за уважение и заслужаващи господата "протестиращи", защо не отговорят на няколко простички въпроса? Защо при доказан случай на техен колега, извършил нагло ПТП, без граждански и без ГТП, вместо да се разграничат от него и да го уволнят дисциплинарно (или поне да му наложат някакво моментално наказание), тръгнаха да го защитават? Така ли се борят с корупцията в собствената си система? Борят ли се въобще някак си с това и ако да, как? Така ли си мислят, че ще получат уважението, което смятат, че заслужават? А защо до сега не са протестирали срещу това канцеларските мишки в МВР да се ползват с привилегиите на хората, които вършат истинската оперативна работа на терен? Наистина ли не се сещат, че ако се спестят пари от едните, ще има за другите. Даже може да останат и за тонер, хартия, нови принтери, ксерокси, копири и всякаква друга техника и оборудване? Нещо по въпроса? Или най-важното е да не си разбутваме гнезденцето, където сме се окопали, да избутаме до пенсия, да си вземем заплатките, а пък след нас и потоп ако ще да става...?
+6
 
 
За това ли да ви дават бонусите ,дебили?
-3
 
 
Футболните привърженици, които са яли бой, че са хвърляли бомбички по полицаите, са се раздраскали с хейтърските си коментари. За съжаление всички сте на принципа "важното е на мен да ми е добре, за другите не ме е*е". Когато професионалистите напуснат и останат най-долните, държавата ни ще стане още по-корумпирана, ще бъдете рекитирани още повече от полицаите и когато правителството за пореден път се осере и народа се вдигне на бунт, няма да има кой да опази бат ви бойко.
+12
 
 
Най-забавно е как плашат че ще спрат да работят и като останем без полиция как щяло да стане страшно. При тези проценти разкрити престъпления това си звучи като заплаха. Колкото до привилегиите - хората които са патрули по улиците и се занимват с най-големите утайки на обществото или пък пожарникарите го заслужават. Раздутата администрация и тя ли рискува живота си за да твари допълнително бедната ни държава? Трябва да се започне от някъде. Така ще има повече средства за тези които най-вече заслужават.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: