ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проверяват продават ли вредни храни и кафета до училищата в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 09.11.2015Коментари (2)3117
© Plovdiv24.bg
Регионалният инспекторат по образованието в Пловдив започна проверки за продажба на енергийни напитки и кафе и наличие на вендинг машини в близост до училищата.

В същото време от КНСБ настояват за затваряне на всички заведения в близост до училища, които продават вредни храни, цигари и алкохол, предаде БНТ2.

Синдикалистите дадоха идея дните, с които ще бъде увеличена учебната година, да бъдат използвани за зелени училища и скаутски лагери, където учениците ще могат да придобият полезни умения. Още преди да приключи обществено обсъждане за увеличаване на учебната година, предложението това време да се използва за различни извънкласни занимания вече има поддържници.

"Удължаването на учебната година вероятно има своята логика, наистина добре би било това време да се използва за различен вид активности сред природата", заяви Симон Тютелян - директор на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджиян" - Пловдив.

Шефът на РИО Иванка Киркова приветства идеята за извънкласните занимания, но смята, че подобно решение не може да важи за всички.

"Трябва да е съобразено, дейностите трябва да са съобразени със спецификата на училището, със спецификата на учениците и с техните потребности", допълни Киркова.

Друг проблем, който синдикатите обсъждат, е здравословното хранене на учениците. Според тях въвеждането на данък вредни храни няма да има чакания положителен ефект.

"Най-лесната работа е да се въведе поредният данък. В момента подобно предложение ми се струва във формата, в която е направено, като крайно несериозно", коментира Боян Бойкински - председател на КНСБ - Пловдив.

Симон Тютелян също е на мнение, че с въвеждането на закон няма как да се реши проблемът, трябва превенция.

Междувременно синдикатите препоръчаха затварянето на всички заведения, които продават вредни храни, цигари и алкохол до училищата. От своя страна Инспекторатът извършва проверка.

"Правя проучване на територията на Пловдив и областта за продажбата на енергийни напитки и кафе, както и вендинг машини", обясни Иванка Киркова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
При няколко посещения в супермаркет Кауфланд - Пловдив, раойн Северен, констатирах, че липсва каквото и да е средство за дезинфекция на входа.Стотици посетители влизат без каквато и да е дезинфекция на ръце, колички и пр.Охраната на входа безцеремонно зая
на 09.11.2015 г.
+1
 
 
Пак проверки, проверки и на края нищо! Какво да кажем, че в самите сгради на училищата, в коридорите , има машини за кафета, енергийни напитки и други. Например в училище "Райна Княгиня" кафе машината е на първия етаж и се ползва от децата като това не прави никакво впечатление на директор или учители! Да не говорим, че в същото училище , в стола където се хранят децата, до шибъра, е намерило тихо пристанище едно малко павилионче с нито една полезна храна за децата!Нима Госпожа Директорката не вижда всичко това или така й е изгодно!
+4
 
 
Десетки сигнали.....и нищо ул.Богомил 13 А ...кафе цигари алкохол.....каквото си помислите!И НИЩО.....това се случва на 5м. от занималнята на ОУ Душо Хаджидеков!Десетки сигнали до 4РПУ за хора употребяващи алкохол на обществено място пред очите на децата .....И НИЩО!Показна акция целяща да хвърли прах в очите на хората.....а забравих и вендинг машина .....за всичко това съм информирал РЗИ .... и НИЩО !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: