ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Двойник на Ламбо кметува осми мандат в пловдивско село
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 09.11.2015Коментари (0)5466
© Монитор
Наричат го Войводата. Познат е в цялата страна и като двойник на именития си съпартиец от БСП проф. Стефан Данаилов. Казва, че от второто нито се дразни, нито се ласкае, но признава, че с Ламбо си приличат по фигурата. 

Припомня си сцените от "Стъклен дом", в които дублирал прочутия актьор в ролята на Стефан Касабов, след който епизод категорично заявява: "Мога да съм кмет 100 мандата, но артист - никога".

Думите са на Тодор Атанасов, който днес ще се закълне като кмет на китното Ново село за осми пореден мандат.

Смее се, отбелязвайки, че тези нови 4 години вече щели да са последните. Не иска повече да преживява такава нечиста предизборна кампания като тазгодишната. 

Не дава и дума да се издума да се пишат подробности, защото за него е по-важна оценката на хората. А преди няколко дни 55,15% му гласуваха доверие
на балотажа в Ново село.

Каква е тайната да си кмет в продължение на осем мандата от една и съща партия, което си е истински рекорд за Пловдивско? Войводата не крие, че тънкостите са няколко. Първата е, че успешният кмет трябва да работи. 

"Трябва да има свършена работа, за да печелиш. Това е едно. Второ, след изборите трябва да забравиш всички партии и който дойде, да се обърнеш с лице към него и да му кажеш: 

"Няма значение от коя партия си, казвай какъв е проблемът" и да му съдействаш. Това са двете основни неща. И да можеш да се срамуваш. Да можеш да се срамуваш, да можеш да поемаш и критика. Това са все неща, които влияят върху избора на хората", категоричен е Тодор Атанасов, който припомня, че лично той е направил селото през 1986 година национален първенец по благоустрояване. 

Сложил светофар в центъра по време, в което в Пловдив имало-нямало едва 3-4 светофара.

Прословутият "Музей на сътворението" е обявен за незаконен, но кметът е решен да го довърши и открие, за да привлича туристи.

"Вярват ми хората в селото и иначе не може да бъде - осем мандата няма как да те избират случайно", смята Войводата. 

По време на последната люта предизборна битка е обещал на новоселци канализация, реализирането на проектите "Ново село - туристическа дестинация" и "Пътят на виното на траките Бесика". Наред с това Тодор Атанасов е спечелил вота на хората с добре обмислена и практична проектопрограма. 

Така например в област "Екология" Войводата смята да продължи със засаждането на дървета около музея, да ликвидира незаконните сметища, подкастряне на дървета, залесяване и възстановяване на поливната система в парка до банята. 

В духовната сфера през следващите 4 години планира да се изгради музейна експозиция под църквата, където по време на Априлското въстание се е укривал Васил Петлешков. 

Ремонт на читалището, направа на герб на селото, продължаване благоустрояването на християнското

©
гробище са други идеи на успешния кмет. Отсега той е насрочил датата на откриването на "Музея на сътворението" - 2 юни 2016 година. Планира и провеждането на референдум за съдбата на канала "Сухата вада". 

Иска да направи музей в местността Харманите, да се изследва билото на Узун баир за намиране на тракийско светилище и да се подсигурят средства за завършване на разкопките на могилата в Бабата и другата при овчарниците на Р. Христев. 

С реализацията на проекта "Пътят на виното на траките Бесика" смята, че в Ново село ще бъдат открити нови 250-300 работни места. Програмата за новия мандат е мащабна, но Войводата е категоричен, че трябва да бъде изпълнена, защото "Ново село е будно, живо село с близо 3000 жители, голяма детска градина и училище, както и близо 300 деца".

Тодор Атанасов не се съмнява, че Музеят на сътворението ще бъде завършен, защото хората от селото го искат и са помагали в изграждането му. Той припомня, че през лятото местната атракция е станала декор на научно-популярния филм "Сътворението на света" с продуцент и сценарист Димитър Шопов.

Филмът ще се излъчи по "Дискавъри" и ще участва в кинофестивалите за научно-популярни филми в Кан, Милано, Венеция, Берлин и във фестивали у нас", обяснява Тодор Атанасов. 

За него съселяните му казват, че с право е носител на приза "Добро сърце" заради това, че не отказва помощ на никого в беда.



Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: