ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глобиха пловдивски полицай за побой на пътя Пловдив-Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:18 / 10.11.2015Коментари (10)7205
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Съдът в Пловдив излезе с решение, във връзка с инцидента, за който Plovdiv24.bg ви съобщи още на 12 април 2014 година. Ето какво съобщиха официално от институцията: 

"Окръжен съд Пловдив потвърди наложено административно наказание от 1 000 лева глоба на бивш полицейски служител по внесен обвинителен акт на Районна прокуратура Пловдив за причиняване на лека телесна повреда без разстройство на здравето, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

34-годишният Георги Петков е освободен от наказателна отговорност по чл. 78А от Наказателния кодекс за посоченото престъпление, тъй като за същото законът предвижда наказание до 1 година лишаване от свобода или пробация. 

Георги не е осъждан за престъпление от общ характер и не е бил освобождаван от наказателна отговорност за друго деяние. Бившият полицай е осъден за това, че причинил лека телесна повреда на Бейсим С., на 34 г. от Асеновград.

Със същото наказание - глоба в размер на 1 000 лева, и по същите причини са били наказани Румен Игнатов, на 35 г. от Пловдив, и Илиян Мерджанов, на 48 г. от Пловдив, тъй като в съучастие по хулигански подбуди са причинили леки телесни повреди на повече от едно лице - на непълнолетния Хасан Исмаил, на 14 г. от Асеновград и на малолетния Сали Салим, на 13 г., от Асеновград. 

С действията си всеки един от двамата е извършил престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 4 във връзка с чл. 130 ал. 2 във връзка с чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Според обвинителния акт на 19 октомври 2013 г. е възникнал инцидент на пътя между Пловдив и Асеновград. На същата дата следобед по този път се движели с автомобилите си Георги П., който управлявал лек автомобил, марка "Хонда", и 34-годишният Бейсим С., който шофирал лек автомобил, марка "Пежо". 

Докато се движел с автомобила си, Бейсим застигнал автомобила на Георги и го изпреварил.

Изпреварването обаче било възприето като опасно от Георги П. и спътниците му Илияни Румен. В резултат на това и при самата маневра между тях и пътуващите в лекия автомобил "Пежо" били разменени обидни жестове. 

Георги последвал автомобила на Бейсим и след като го застигнал на пътя, близо до разклона за Куклен, го изпреварил и го спрял. След това тримата обвиняеми излезли от автомобила си и отишли до колата, управлявана от Бейсим. 

Без да разговаря, Георги започнал да нанася удари на Бейсим, а Илиян и Румен извлекли двете деца от пежото и също им нанесли удари. След това тримата обвиняеми се качили в автомобила си и продължили в посока Асеновград. 

Пострадалите подали сигнал за възникналия инцидент на тел. 112 и впоследствие предвид нанесените удари посетили медицинско заведение, където им била оказана помощ и били прегледани. Георги към онзи момент е бил служител на ОД на МВР-Пловдив. По време на инцидента не е бил на работа, ползвал е личен автомобил.

Предвид внесения обвинителен акт от РП-Пловдив е било образувано производство в Районен съд-Пловдив, по което тримата обвиняеми са били признати за виновни, а произнасянето на Районен съд-Пловдив е било потвърдено от Окръжен съд-Пловдив и е влязло в сила на 2 ноември 2015 г."

Гледната точка на Илиян Мерджанов:

"Малко преди КЦМ Георги намали скоростта, защото имаше ограничение. Не след дълго зад нас се залепи едно "Пежо 307" и шофьорът започна да свири с клаксона и да присветва с фаровете. След това започна да ни изпреварва, изравни се с нас и през отворения прозорец започна да крещи и да псува. 

Спътникът му от предната седалка ни показа среден пръст, а стоящият отзад размахваше бухалка. Шофьорът ни крещеше "Гяури! Цигани! Ще ви натрошим! Ще ви избием!". 

Идея си нямахме защо е всичко това. Едва по-късно разбрахме, че шофьорът на пежото е искал да се отместим вдясно, за да може да ни изпревари".

Цялата негова история можете да прочетете тук!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ква глоба ве? тия са за награда. а всички Българи които са против тази случка, да ми ядат задницата!
0
 
 
Щом не са могли да го изпреварят на Асеновградско където лентите са по широки от нормалното значи милиционера е карал плътно до осевата линия а не до дясната линия.
+4
 
 
Не разбирам защо се злобите към полицаите. Ако някакви мангалчета от куклен ме застигнат и ми говорят простотии така и аз ще ги настигна и ще ги бия с металната тръба, която ми стои на вратата за специални случаи. е*ахти дивите селяни. Правили се на мъже, а после като ги набили, се оплакват. Мръсни пе****си...
+5
 
 
проблем на полицаите е и чувството им за безнаказаност
+10
 
 
Сладури! Не 20 заплати от джоба ми, ами и една стотинка от данъците ми не заслужавате!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: