ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бъчварова: Няма да има уволнени полицаи след протестите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:06 / 11.11.2015Коментари (2)2678
© Bulfoto
Не е обичайна практика за България да има такъв род протести, още повече, че в началото част от тях бяха спонтанни. Управлението на страната обаче е стабилно. Това заяви пред Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Благодаря на служителите на МВР, които си изпълниха задължението. За тези, които излязоха спонтанно и нарушиха закона, сега проверяваме този случай", допълни тя.

"Няма да има уволнени служители, освен ако не се докажат драстични нарушения. Има обаче стъпаловидна система за порицания, по която ще работим. Това в никакъв случай не е реваншизъм, а спазване на правилата в системата", коментира Румяна Бъчварова.

"Имаше опит за провокация на националния протест на полицаите. Подготвяше се хора, извън организаторите на протеста да се внедрят и да предизвикат сбиване и безредици. Имаше опити този протест да бъде използван за разрастване на общественото напрежение", разкри вътрешният министър.

"Не бях информирана, че министър Горанов е включил точка в Закона за бюджета, свързана с орязване на част от привилегиите на полицаите. По 4500 хиляди човека на година напускат системата на МВР", информира тя. По думите ѝ на финансовия министър не му е леко.

"Премиерът ме увери в своята подкрепа и в това, което правя", каза Румяна Бъчварова и отговори на въпрос за отношенията ѝ с Цветан Цветанов.

"Всеки има право да симпатизира на когото иска. Не мога да кажа, че има напрежение между мен и г-н Цветанов. Неслучайно обаче аз съм на този пост."

Трябват промени в институциите и начина, по който работи министерството. Там са натрупани доста нерешени проблеми. За да мога да им помогна, трябва да се преструктурират дейностите в МВР, посочи Румяна Бъчварова. И посочи конкретните промени: да се отделят едни дейности в едни структури, така че сами да се управляват и да действат по-ефективно.

"Има страшно много бюрокрация, която не е необходима в МВР. Реформи не се правят с рязане на щата. С оглед на компетентностите, се прави подбор на служителите в структурата. Първата мярка, която ще направим е да се отделят административните услуги в отделна структура, която да се издържа от таксите, които събира от гражданите. Това са документите за самоличност, регистрациите на автомобили, лицензиите, които МВР издава", обясни вицепремиерът.

Относно хората, които напускат системата на МВР, Бъчварова, обясни, че при тези промени се обмисля възможност при продължаване на работа, въпросните служители да се преназначат на работа. Тя обаче отказа да коментира дали ще се запази категорията труд, при която работят или тя ще бъде намалена.

По повод 20-те заплати при пенсиониране, Бъчварова заяви, че те са обезщетение, а не бонус

"Това са пари, които се дават като компенсации. Имаме неефективно управление на тези средства и те не допринасят за работата на МВР. Това е един от мотивите, за предложените промени. Отказахме се от тези промени засега, защото това не бе обсъдено достатъчно добре. Но това не значи че се отказваме от промените. Ясна ми е позицията на синдикатите, аз я разбирам. Разбирам и позицията на финансовия министър. Моята работа е да балансирам двата подхода", добави още Бъчварова.

Относно новите протести, които ще се проведат в четвъртък, вицепремиерът коментира: "Това е начин да изразят своята позиция. Надявам се дотогава да стигнем до обща позиция".



Още по темата: общо новини по темата: 88
27.06.2022 »
27.06.2022 »
03.06.2022 »
26.05.2022 »
23.05.2022 »
16.05.2022 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Милиционерите управляват къде явно, къде под прикритие от 1989 год. до сега! Никой не е очаквал радикални промени дори след напъна на финансовия министър. Тази най-голяма организирана престъпна група, така е огмечила всичко и всички, че няма оправяне без "крайни методи"!
Aнонимен
на 11.11.2015 г.
+1
 
 
смешно шикалкавене!нима не се знаеше от години за този раздут щат,а 20-те заплати само полицаите ли заслужават или и други работещи?горанов си е прав,само че,бойко се огъна и спряха реформите,така и ще се продължи!колко престъпления се разкриват,тук там се работи,нощно време поголовно се спи по колите,идете в уличките около МБАЛ рано сутрин и сами ще се убедите....и за това се плаща нощен труд,храна и други допълнителни ,които липсват при други работещи и в по-лоши условия!вижте и бюбжета на това министерство и подобните в образованието и здравеопазването....и не само там....така че,само си говорим,а нищо не правим.не е изключено и дори финансовия министър да бъде изкаран виновен,както вече със заобиколки се говори.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: