ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феновете на Спартак: Кмете, а кога ще има среща и за нашия стадион?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:16 / 17.11.2015Коментари (24)6663
©
Като лице на футболен клуб Спартак (Пловдив) официалният сайт често дава и думата на сърцето на клуба, а именно привържениците на "гладиаторите". И този път няма да направим изключение, тъй като има повод за това. Представяме Ви отвореното писмо на привържениците, насочено към кмета на Пловдив Иван Тотев:

До г-н Иван Тотев, кмет на град Пловдив

Г-н градоначалник, хубаво искате да направите нещо за спортните бази в град Пловдив и по-конкретно за тези на футболните клубове, но мерете с еднакъв аршин за малки и големи (макар, че преди години Спартак е бил един от грандовете на Пловдив и България). За какво иде реч в нашето обръщение към Вас:

Преди няколко дни, още преди да Ви изберат за кмет-втори мандат, дадохте заявка, че ще направите стадиона на ФК "Марица" по европейски стандарти, с обяснението, че това е единственият стадион в Пловдив, който е общинска собственост - много хубаво и похвално.

На 16 ноември Вие заявихте, че сте обсъдили с ръководството на ФК "Локомотив" плановете за реконструкция на техния стадион и най-вероятно ще дадете базата на клуба на концесия за 30 г. - също много хубаво и похвално.

В същия ден отново Вие заявихте, че ще поканите ръководството на ФК "Ботев" на среща за бъдещето на ст. "Хр.Ботев", който е даден на концесия, но строителни дейности в момента не се извършват - отново похвално, че има мисъл за напредък и помощ от властта.

И ето сега идва основният момент в нашите редове, кмете: Не пропускате ли някогo в тази картинка???

Да, точно, само Спартак липсва, някогашен шампион на страната по футбол! С база почти на "пъпа на Пловдив", която в момента е в окаяно състояние. Наистина стадионът е даден на концесия преди години, но към момента тя е стопирана. Вие знаете защо. И въпреки, че сигурно има неуредици по договора, беше редно от Ваша страна да поискате среща и за бъдещето на стадион "Тодор Диев". Доколкото ние сме запознати, точката за стадиона чака ред на общинска сесия, само че този ред се чака от много, много време, очевидно някой или нещо я спъва да премине на сесия на ОбС. Тук е вашата роля, дайте малко "тласък" на администрацията си да задвижи нещата, а Вие се срещнете, освен с представители на Локомотив и Ботев и с такива на друг любим отбор на Пловдив - Спартак.

Вярваме, че ще вземете правилното решение и ще се вслушате в нашите думи. Нека да няма двоен аршин и пловдивският спорт да върви напред!

Зад отвореното писмо застават: Фен клуб "Тодор Диев", Инициативен комитет за спасение на ФК Спартак Пд, клуб на привържениците "Спартак" и фракция "Гладиаторите"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Собственика да си реши проблема с концесията и тогава кмета,вярвам ,ще помогне.Успех гладиатори.
0
 
 
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СПАРТАКЛИИ , ВРЕМЕНАТА СА ТАКИВА , 4Е МАЛКИТЕ КЛУБОВЕ СА КЪМ ЗАКРИВАНЕ . ЦСКА И ЛОКО СФ ИЗ4ЕЗНАХА , ТА И ВИЕ МОЛИТЕ СЛЪНЦЕ НАД ГЛАВИТЕ СИ.
0
 
 
Наготово взели някога стадиона, сега искат властта да им го ремонтира наготово. Това е най-шибаният пловдивски отбор! Евалла на Кочо, че го е затрил, жалко, че беше възстановен. Сбирщина на ченгета, кво да праиш...
+1
 
 
Хубаво е някой селяндурчета да разберат че Люпилня за таланти не значи на бабите им полозите в кокошарника. И Ботев и Локо са взимали играчи на Спартак и на Марица ВИНАГИ...за да вървят напред. Само големите фенове да видят от къде са тръгнали някой от ЛЕГЕНДИТЕ ИМ. Ако я нямаше Марица ,нямаше да го има Христо Стоичков..Да не обяснявам за други.Ако го нямаше Спартак ,нямаше да го има Тодор Диев. Ако тези 2 отбора ги няма,ще има 2 люпилни по малко...Даже по важно..ГЛАВНИТЕ Люпилни. Защото за непросветените селянчета фенове на Ботев и Локо...в отборчетата Ви В момента нямате ВАШИ играчи!
+3
 
 
Селяните нямат традиции...те имат само бъдеще ден за ден, Днес имат 2 отбора...Пловдив винаги е имал 4 че и повече. Селяните не обичат велоалеи да има..Техните дядовци и баби все на коли са се возили и на автобуси. Селяните нямат уважение към традициите..Те са късогледи тъпи чукундури,които не виждат повече от носа си.Те мислят ,че футбола е само за разни сакати пе**лчета които след черното тото кършат кюбеци в някой чалга клуб докато феновете им лапат мухи.Селяни има и в отбора на Локо и Ботев...особенно сред феновете. Спартаклии и Марички НЯМА. Тези два отбора си имат фенове сред кючук парижаните и сред кършаклии...няма нужда да ни обяснявате Вашите селски традиции! Клубовете днес може да не са велики но децата в тези квартали ритат в Спартак и Марица...докато тези два квартала ги има и има и деца ще ги има и клубовете. А до преди титлата на Локо-то...Вашия отбор никога не е бил шампион за разлика от Спартак.Ако не си помниш миналото и не оценяваш успехите и традициите ,значи не си Пловдивчанин!
на 17.11.2015 г.
-5
 
 
Не може на всеки 5 човека общината да строи стадиони за милиони левове! При Локомотив и Ботев имаме частни инвеститори! Василев почна строежа на Хр. Ботев, Крушарски иска стадиона на КОНЦЕСИЯ за да прави подобрения и да го оправи. ГЛАДИАТОРИТЕ и ФЕН КЛУБ ТОДОР ДИЕВ, да почнат да обикалят страната както и ние и жълтите го правихме години наред да търсим бизнесмени и спонсори за да си оправят отбора, да вземат да влезнат в професионалния футбол и тогава да имат претенции като обществено значими клубове. В момента са едно нищо - сигурно Евроколеж имат повече зрители. Пишете за школите, но това са неща от преди 10 години, в момента Локо, Ботев и отчасти Векта обира всички деца, които искат да тренират, като и трите школи имат доста добри условия. Да бяхме 2-3 милионен град да искаме 4 отбора разбирам, ама за Пловдив в момента плача на последните останали трима спартаклии е жалък и смешен.
+4
 
 
До преди 20-на години имаше достатъчно деца, заинтересувани да тренират футбол, за да има смисъл от съществуването на 4 големи отбора в Пловдив със съответните детски школи. В днешно време това обаче май вече не е така. Детската школа на Спартак обаче, заедно с тази на Марица, са си направо символи за града. Мъжките отбори обаче и на двата клуба май вече го карат на командно дишане...
на 17.11.2015 г.
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Спартак с култова публикация: И от Хасково се видя, че засада нямаше!
Спартак с важен успех! Преследвачите също бият, интригата ще е до самия край
Данаил Бачков: Целта е да победим Спартак, без значение колко е важен мачът за тях
Решаващи сблъсъци в битката за първото място в Югоизточната трета лига
Юноша на Спартак се върна в училище и разказа за съчетаването на футбола с майстор на мебели
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: