ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Златната резерва Варела носи успеха на Ботев при дебюта на Ники Костов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 22.11.2015Коментари (63)19160
Ботев, който изигра първия си мач под ръководството на новия наставник Николай Костов, победи Черно море в среща от 16-ия кръг на "А" група. Двубоят на стадион "Тича" завърши 2:1 в полза на "канарчетата", за които се разписаха Лъчезар Балтанов и Нико Варела. Почетното попадение за "моряците" вкара Матиа Курьор.

Ботев пропиля златна възможност да поведе в резултата само след 180 секунди игра. Филип Филипов проби отляво по крилото и подаде към оставилия непокрит от защитниците на домакините Грегъри Нелсън в наказателното поле. Холандецът стреля, но Георги Китанов успя да избие.

"Моряците" отговориха с няколко изсипани топки пред вратата на "канарчетата", но до нещо по сериозно така и не стигнаха.

В 20-ата минута съдията Ангел Баялцалиев отмени гол на "жълто-черните". Нелсън бе фаулиран пред наказателното поле, но падайки някак си успя да изведе Филипов очи в очи срещу Китанов. Той вкара гол, но беше в засада и Баялцалиев отсъди пряк свободен удар за пловдивчани.

Малко след това варненци създадоха най-хубавото положение през първата си част. Андреас Васев проби до аутлинията и центрира успоредно към вратарското поле, но Голас изчисти коженото кълбо с крак.

В 35-ата минута Ботев се отчете с нов пропуск! Рихави Кифуети проби бързо по крилото и пусна успореден на гол линията пас, но за късмет на домакините там нямаше футболист в "жълто-черно", който да я засече в опразнената врата.

Добрата игра на "канарчетата" даде резултат и Лъчезар Балтанов откри резултата в края на първото полувреме с гол от дузпа.

През втората част Черно море показа друго лице и стигна до равенството в 60-ата минута. Левият краен бранител на "жълто-черните" Филип Филипов увисна при едно центриране, а от това се възползва Матиа Курьор. Националът на Мартиника не остави шанс на Голас след удар от воле.

"Морето" беше много близо до пълен обрат три минути по-късно, но бразилецът Стенио не успя да се възползва след разбъркване от корнер.

Нико Варела се оказа златната резерва за Ботев! Уругваецът вкара победното попадение за "канарчетата" четвърт час преди края след прекрасен пас на Мариян Огнянов.

В добавеното време Християн Казаков можеше да направи победата по изразителна за пловдивчани. Младият халф обаче не успя да се възползва от ужасяващата грешка на Даниел Георгиев.

Така Ботев се поздрави с успеха, благодарение на който се измъкна от преследвача в опасната зона Монтана и вече има 18 точки. Черно море остава шести с 21 точки и е просто в средата на таблицата.

Още по темата: общо новини по темата: 30
25.11.2015
24.11.2015
24.11.2015
24.11.2015
23.11.2015
23.11.2015
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Гледах разположението на футболистите при гола на Куриор на стоп кадър. Вижда се, че Балтанов охранява един нападател, Пламен Николов друг, и пред Фильо има двама. Куриор е пети нападател, и заобикаля Фильо зад гърба му. Дани Златков е до центриращия, Даната и Мариян не участват в събитията, а Серкан е далеч пред Куриор. Лявото крило, мисля Генов по това време, въобще не е в кадър. Това е доста нагледно, защо ни създават толкова много голови положения. При атака на противника с пет футболисти, и центриране от шести, Даната и Мариян не участват, Серкан лошо пласиран, Дани Генов е извън кадър!
на 23.11.2015 г.
-4
 
 
Чисто тото е бил тоя мач. Някои хора изкараха бая парички от този "резултат".
+10
 
 
Пловдив спечели, говедото падна от сателита си. Какво по-хубаво от това?
+6
 
 
Честита победа, ботевисти! Новият треньор добре ръководеше отбора. След като противникът вкара втори централен нападател, Костов реагира с трети централен защитник пред двамата титуляри. Обаче няколко пъти ни надиграха тактически. При гола футболист от втора линия остана непокрит и отбеляза. Всеки си защитаваше зоната, Даната на първа греда, срещу него нямаше противник, но той не може да изостави зоната си. Златков, Николов и Филипов в зоните си блокираха противниковите нападатели. Но изненадата дойде от Куриор, проспан от халфовете ни. Филипов е ангажиран и не може да отреагира на прехвърлящото центриране, където трябваше да е нашето ляво крило. Малко преди това имаше идентично ситуация, но Куриор беше в засада, а и не уцели вратата. Но се пропукахме по абсолютно същия начин. Доволен съм от играта на Кифуети, който ще трябва да бъде убеден, че класата му ще се повиши, ако играе комбинативно. В предните мачове нашите го изолираха, дали не го виждаха поради липса на навик, дали целенасочено, разиграваше се предимно по лявото ни крило чрез Балтанов, Гамаков, Васев и Марин. Шиляк не успя да приобщи Кифуети към колектива.
+11
 
 
Победихме заради новият тренер и новата тактика и схема на игра . Най -вече заради това , че играхме с фалшива , много технична и елегантна ,,девятка,,- НЕЛСЪН. А и в ЛЕ при Мъри , изиграхме най-силните си мачове пак с фалшиви ,,девятки,, - ОГНЯНОВ и АНИСЕ . Просто тези ялови и тромови истински девятки дето ги имаме , нямат място в отбора ни .
+9
 
 
Честита победа канари, доста време я чакахме и тя наистина дойде след една мъжка и достойна игра на целия отбор. Ето това е нашият Ботев, КРАСОТА, ВЯРА, БОРБА !Изиграхме едно много добро първо полувреме и трябваше да водим поне с два гола на полувремето. Напълно редовен гол отменен от неадекватния през целия мач Баялцалиев и обратни фаулове в полза на Черно море. Не разбрах само, защо Гамака остана резерва целия мач и защо перлата ни в короната Нико при всеки треньор е резерва. Нико Варела трябва да е титуляр всеки мач, поради ред причини. Нестандартен футболист, който може да измисли нещо по всяко време и много техничен, умеещ да играе и с двата крака и изпълняващ много добре статични положения. Но важното е , че победихме и показахме добра игра, а трябваше тази победа да е и по-изразителна.
+6
 
 
намерихме това което ни липсваше - те също...
Свобода и свободия са две различни неща!
на 22.11.2015 г.
+13
 
 
Браво,мой Ботев! Само напред!
-19
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: