ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (19)
Николов: Ахилесовата пета на Литекс е защитата и ние ще използваме това
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 28.11.2015Коментари (1)2503
© Plovdiv24.bg
Скоро ще си върнем властването в Пловдив, закани се опитният футболист
Този уикенд предстои интересен мач между "Литекс" и "Ботев" (Пд), но със сигурност той ще е различен за футболиста на "канарчетата" Пламен Николов. 30-годишният централен защитник ще трябва да се изправи срещу отбора, в който игра близо 7 години и с който спечели две титли, две купи и една суперкупа. Преди сблъсъка Николов даде интервю пред "7 дни спорт".

- Пламене, на "Ботев" (Пд) предстои сблъсък с бившия ти отбор "Литекс". Ще бъде ли с нещо по-специален този мач за теб, или вече гледаш през призмата на професионалист?
- Няма как да няма тръпка, но сега защитавам честта на "Ботев". Вече имам доста години зад гърба си като професионалист и не влагам емоции на терена, за да съм максимално съсредоточен в играта си. Понякога емоциите, независимо дали са положителни или отрицателни, могат да ти изиграят лоша шега. Мачът с "Литекс" го приемам като всеки друг, просто поредния двубой, който трябва да изиграем.

- Двата отбора са в различни позиции - "Литекс" е претендент за титлата, а вие се борите за оставане в групата. Къде е разликата?
- "Литекс" е добър отбор, един от най-добрите в последните години у нас и един от най-постоянните. Няма да ни е лесно и не се заблуждаваме. Не подценяваме нито един съперник и се хвърляме здраво във всеки мач. Не отиваме като обречени в Ловеч, тъй като разполагаме с добри и опитни футболисти. В "Литекс" пък има повече млади момчета, но аз винаги съм бил привърженик на една стара футболна максима, че има можещи и неможещи, а не млади и стари. Най-силното звено при тях е атаката, тъй като разполагат с един много качествен играч - Данило Асприля. Около него се върти всичко и най-добрите неща на терена започват именно от него. Асприля има добра техника, скорост и обича да импровизира. Според мен ахилесовата пета на "Литекс" е играта в защита, получават лесни голове и от това ние трябва да се възползваме. Трябва да сме съсредоточени и добре организирани в отбрана, тогава съм убеден, че можем да измъкнем нещо от Ловеч, дори и да победим. Друг плюс за нас е, че имаме страхотен колектив.

- Какво успя да промени толкова бързо новият треньор Николай Костов, че още в първия му мач спечелихте като гости на "Черно море"?
- Всичко е съвкупност от много елементи, не само на футболната игра, а и от живота - характер, психика, дисциплина. Важното беше, че на негостоприемния терен на "Тича" взехме трите точки, което ни дава и допълнително самочувствие. Николай Костов е максималист, иска всеки детайл от играта да е изпипан, а ние да си вършим работата на терена. Държи на тактиката, говори по темата с всеки един от нас, но най-много набляга на дисциплината. Неслучайно се задържа толкова време като треньор в чужбина и успехите му не са плод на моментни проблясъци. Той работи методично, има високи цели и съм убеден, че ще ни помогне да израснем още повече в играта, а "Ботев" да е на мястото, което му прилича. Резултатите на Николай Костов не се дължат на късмет, а и на класа. Както се казва, формата е временна, класата е вечна.

- А на този етап с ръка на сърцето, кое място прилича на "Ботев" (Пд)?
- Със сигурност не във втората половина, където се намираме в момента. За съжаление тръгнахме лошо сезона и сега трябва да наваксваме точки, които да ни изкачат по-нагоре в класирането. В края на сезона можем да завършим на 5-6-о място ако всичко върви по план.

- Да, но сега влизате в много тежка серия до края на календарната година - "Литекс", "Лудогорец", "Левски" и "Монтана".
- Така е, изключително трудни мачове, но трябва да ги изиграем и да излезем с чест и максимален точков актив от тях. За да не говорят за "Ботев" като за отбор, борещ се не да не изпадне, а за фактор в първенството.

- Загубихте последното дерби с "Локомотив", как го приеха феновете?
- В Пловдив много тежко се преживяват подобни загуби и за двата отбора. Ние сме наясно за какво става дума и как нашите фенове страдат, когато паднем от вечния ни съперник. В Пловдив се диша и живее с това дерби, привържениците живеят за него! За съжаление не успяхме да ги зарадваме в последния двубой с "черно-белите", но има време до втория полусезон. Убеден съм, че скоро ще си върнем властването в Пловдив, тъй като имаме добър специалист като Николай Костов.

- А би ли направил паралел между Костов и бившия треньор Ермин Шиляк?
- Не бих искал и няма да е коректно от моя страна. Шиляк вече е история, а настоящето на "Ботев" е свързано с Костов. Толкова по този въпрос.

- Преглътна ли огорчението, че бе изгонен от първия състав?
- Разбира се, че бях обиден най-вече от отношението на Шиляк, който така и не ни даде логично обяснение за нашето отстраняване. Различни отговори получихме, след като го попитах защо сме отстранени. Дори имаше информации, че сме бойкотирали и не знам си още какви глупости, от това най-много ме боли. Аз никога не съм правил такива неща, няма и да направя, защото имам чест и достойнство. Да мога да погледна хората в очите, това е най-важното за мен. След като сме били в слаба форма, защо не ни пратиха да тренираме с юношите, да ни кажат, че ни вадят за 5 или 10 мача от групата, докато не подобрим играта си? Това щях да разбера, но другото не мога да приема. На всеки футболист се случва да изпадне в дупка да е в лоша форма в един период, дори и по-дълъг да е той. Това са нещата от футбола, хора сме. Важното е, че сега всичко е наред, имаме общи цели с новия треньор, има настроение в отбора. "Ботев" не заслужава да крета, след като има такава история и разполага с добра база и невероятни фенове.

Още по темата: общо новини по темата: 19
16.12.2015
04.12.2015
01.12.2015
01.12.2015
30.11.2015
30.11.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Щом всичко вече е наред, тогава почвайте и играйте само за победи, пък накрая ще се направи равносметката.Само Ботев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: