ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Регистрационните табели може да поскъпнат с до 10 пъти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 28.11.2015Коментари (10)2952
©
Регистрационните табели на автомобилите ще са с различна цена в различните части на страната.

До това се стигна, след като опитите на МВР да избере нова фирма, която да изработва номерата, удариха на камък. Така отделните областни дирекции на полицията ще трябва да проведат отделни обществени поръчки, а това означава различни цени за различните краища на страната.

Тези процедури пък ще са до 66 хил. лева без ДДС и няма да могат да се обжалват.

Прогнозите показват, че на места регистрацията може и да мине 50 лева при положение, че сега за табела се плаща 4,87 лева.

Проблемът с регистрационните табели възникна, след като в края на август изтече договорът с фирмата, която изработваше номерата. Още през февруари беше обявен търг за нов изпълнител, но той беше спрян след обжалване от участник в него. През октомври МВР обяви процедура за директно договаряне с потенциални изпълнители, но и тази поръчка е блокирана от засегната компания.

Междувременно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че министерството се опитва, със средствата, с които разполага на регионално равнище, да осигури необходимия брой регистрационни табели за автомобили.

Ежедневно ми се докладва какво е положението във всяка област и какви мерки се вземат, за да не допуснем в края на годината да има напрежение, каза тя.

Ако се случи да има техническа невъзможност за изпълнение, съм задължила пресслужбите да информират гражданите предварително и да се определи точният ден, в който ще може да се възстанови регистрацията на автомобили, съобщи Бъчварова.

Не можем да влияем на обжалването на процедурата на обществената поръчка за регистрационни табели. Обжалва се не конкурсът, а самата процедура преди конкурса, каза още тя.

Източник: Нова ТВ








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 28.11.2015 г.
+1
 
 
Пак схеми и далавери за няколко милиона и то за сметка на гражданите, а замесените не стига, че ще гушнат милионите ами и няма да бъдат наказани.
Aнонимен
на 28.11.2015 г.
+3
 
 
Направо ги направете по 1000 лева. Тъпанари гнусни. Вие тоя народ го нямате за нищо! Гнусна държава е това.
+4
 
 
Комунягите спечелиха милиони от насилствената смяна на паспортите и ш. книжки през 2000 година а по късно и табелите на колите. Сега същата врътка ще я направят техните помияри от партия ''Имаме воля'' или прочетено на обратно ''ялов е мамИ''
+6
 
 
Много ясно, че ще поскъпнат. Евал съм го и населението, ще плащат като попове.. Направиха ни роби в собствената ни родина! Измекяри долни!
+5
 
 
И личните карти вдигнете и паспортите... Еко такси, регистрация, гражданска, винетка, данък, гориво и от кое по-точно не печелите достатъчно, че още поскъпване и прочее. А за това, че при регистрация се чака половин ден в най-добрия случай, не се коментира.... Нема такава държава просто..
+9
 
 
Аман бе - та само табелите ли ще поскъпнат ? Господа управници , с много тъп нож колите този народ ! Вдигайте всичко тотално и ни застреляйте от упор - какво ще ни мъчите на час по лъжичка .
+6
 
 
Ами така ще е!Нали трябва някой да се налапа!Не се накрадохте бре! 26- години кражби и далавери! Номер на автомобил трябва да се дава на гражданина и да е негов до живот! Като смени автомобила, просто поставя табелите на новия и така! А мазните такси по няколко пъти в "точната" банка да ги коментирам ли? А за дупченето на автомобила в КАТ - те такова чудо няма никъде в ЕС!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: