ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Премахват 850 гаража за 2 години от "Централен"
Автор: Мария Морунова 10:05 / 28.11.2015Коментари (15)4717
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Общо 850 гаражни клетки в "Централен" трябва да бъдат премахнати за 2 години, научи Plovdiv24.bg.

Както вече писахме, местната власт възнамерява от началото на 2016 г. да започне поетапното премахване на гаражи като ще започне с "Централен".

Тези гаражи носят приход на администрацията от около 250 хил. лева на година, от наеми. Тези приходи ще бъдат заменени от наемите на паркоместа, които ще са 15 лева на месец.

Идеята на общинската администрация е всяко наето паркомясто да е надписано за кола с чий регистрационен номер е. Ако пък някой паркира на чуждо паркомясто, автомобилът му ще бъде репатриран.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не знам защо Тотев не го предложи това преди местните избори!!!!А може господин кмета да е вече в комбина с автоапашите??А ако някой ми спре на платеното паркомясто след 20.00часа дали ще има кой да го репатрира??
на 28.11.2015 г.
0
 
 
Хората ще се изпокарат. Оправете градския транспорт. Градът е пълен с таратайки, замърсяващи въздуха. Преди да бутате безценните гаражи, направете няколко платени такива. Дайте писмено бизнес-план за 5 години напред какво и как предлагате. Нека данъкоплатците го обсъдят. Ако пък нямате идеи, просто откраднете от някой хубав европейски град с размери и жители близки до Пловдив. И за мен не е нормално да живеят 5-6 души на 60-70 квадрата, но да паркират 3 таратайки пред блока. Ама всеки с приоритетите си, а и не са ме питали за безценното ми мнение.
+2
 
 
Господин Тотев,Не се подвейдаите без да сте запознати на 100% .Аз имам Гарай зад блока ,поставен е точно вархо размерите на старо парко место ,говорим за ълица М Дринов 7,пратете някои от обшината да види че нашите гарайни клетки за изрядни и боъдисани и еднакви.Никои не слага буркани в тези гарайи използват се за коли и велосипедите на децата.Мислили ли сте че тези гарайи,предпазват колите от вандализам и крайби,в Пловдив се краде много,йивеа до 4 то раионно,ако вецерта колите не са в гарай,се крадат,акумолатори,гуми ,сререо,чистачки,тасове,йанти антени и гориво .Така че в този план нищо няма да се промени ,но хората ще пропесчтят от вандализам
+1
 
 
Той и Славчо се опита да ги пипне и му падна главата.Нека и Тотев да се пробва.И после пак ще тегли заеми вместо да има приходи!
-1
 
 
Нека някой общинар да каже какво са направили с парите от наема за гаражи? Който иска тези гаражи нека прибере колата си в апартамента,за да не му е "прашат".
+2
 
 
Елате и си оставете колата извън гараж в "Изгрев"!
+5
 
 
И аз искам колата да ми стои в гараж, за да не ми я удрят, драскат, както и да я чистя всяка сутрин зимата, но бих ползвал такъв гараж, ако живея на село.Когато и да се премахнат тези грозни железа, все ще е късно.Освен, че са грозни, заемат и твърде много място, да не говорим, че и половината от собствениците на такива, не си паркират колите вътре...
+7
 
 
Градът прилича на гето от тези гаражи. Голяма част си държат бурканите вътре, а паркират колата вънка. И една кола в случая заема място на три.Не само в центъра трябва да се премахнат, общината трябва да ни избави от тези грозотии във всички квартали и то час по-скоро.
-4
 
 
а защо общината не предоставят места да се преместят гаражите извън централна зона.. или някой си прави сметката да изкупуват гаражите без пари
Повода е малко неприятен... На улица "Звезда" 33-37 за втори път виждам намазани коли с лайно,увито във вестник. Днешната съм я снимал и ще Ви я пратя по-късно,но тя още си е там и собственика вероятно не я е видял.Може да има и други такива случаи,за кои
на 28.11.2015 г.
0
 
 
Имам гараж,за който съм платил над 2000 лв,платил съм за разрешително на общината,всеки месец плащам 29лв наем и имам договор за 5 години-дали е редно да ми махат гаража? Съседа ми няма гараж и паркира безплатно пред блока. Колите са много и вероятно бързо ще се заемат платените паркоместа. След това вариантите са два-ставаш вечен длъжник на общината / 180лв годишно / или няма как да паркираш пред блока си. Какво става ако ви дойдат гости,роднини,приятели и всички паркоместа са предплатени,дори и да ги няма колите в моментя? Тази идея не е добра! Това е опит за някакво отмъщение,затова че непрекъснато се натякваше да се намали данъка на мпс. Сега данъка ще е намален с 10-20%,ще отпаднат приходите от гаражи,но всъщност ще се събират повече пари чрез платените паркоместа. Сега ще си проличи останало ли е нещо от обществото в града! Не трябва да се позволява да се реализира този план,защото това е обир и ще е причина за непрекъснати скандали между съседите. Дали има опозиция на новоизбраното ръководство или само мазници /Здравковци и Здравки /? Решението за паркоместа,трафик,екология,безопастност ,за жалост е само едно- големи данъци за старите коли и малки за новите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: