ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ремонтът на бул. "Васил Априлов" върви с пълна пара, отварят го през април!
Автор: Мария Морунова 12:56 / 03.12.2015Коментари (25)10295
"Времето ни позволява да работим с пълна пара на обекта, като вече една голяма част от подземната инфраструктура е положена". Това заяви по време на инспекцията на ремонта на бул. "Васил Априлов" кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той обясни, че се прокарват кабелни мрежи, които ще позволят изтегляне на кабели в бъдеще без разкопаване, подменят се водопроводите. В момента се подменя магистралният водопровод, в проекта е включена и подмяната на всички сградни водопроводни отклонения, положена е газификация и изцяло нова канализация за отвеждане на дъждовна вода.

Проектът е с ширина 14 метра пътно платно - 2 платна за движение от по 7 метра и 2 метра велоалея, която ще преминава по южния (западния) тротоар на булеварда, а видът й ще кореспондира с този от велоалеите по Транспортния проект.

В края на работата по реконструкцията на булеварда ще бъде подменено и уличното осветление.

"Тук заедно с "Топлофикация" ще работим за полагане на тръби за топла вода, тоест за първи път ще минава парно по "Васил Априлов".

Когато завършим изкопните дейности по подземната инфраструктура и преди да започне работа по пътното легло, ще затворим участъка от ул. "Любен Каравелов" до бул. "Пещерско шосе" и ще започнем да работим там по изкопните дейности. 

През това време тук ще влезе "Топлофикация" и около 2 месеца ще отнеме полагането на тръбите за топла вода в тази отсечка - от Централна гара до "Любен Каравелов", обясни изчерпателно градоначалникът.

След като "Топлофикация" е готова, което се очаква да е в края на февруари-началото на март, тогава Общината ще се върне да довърши пътната настилка по булеварда от гарата до "Любен Каравелов".

Оттам насетне местната администрация си поставя план, според който тази отсечка ще бъде пусната за движение в първата половина на месец април.

"Ако имаме и хубаво време, в първите седмици на април тази отсечка ще отвори, а месец и половина след това ще отворим и отсечката до "Пещерско шосе", малко след това и до ул. "Войнишка слава", каза още Тотев.

Той обясни, че докато текат ремонтните дейности в началото на 2016 г. Общината ще започне и тръжни процедури за следващите участъци, които ще реконструира.

"Тепърва ще вземем решение дали да продължим с участъка от ул. "Войнишка слава" до бул. "Шести септември" или да се фокусираме на свързващите улици между булевардите "Руски" и "Васил Априлов, което означава ул. "Любен Каравелов", ул. "Гладстон", за които отсечки изготвяме и технически проекти за ремонта им", допълни кметът.

Появиха се и слухове, че Ангел Батаклиев иска да съди Общината, защото е свалила контактната мрежа на тролеите по булеварда. Кметът обаче заяви, че Батаклиев има това право, но администрацията има влязло в сила строително разрешение и Батаклиев не може да спре работата по "Васил Априлов".




Още по темата: общо новини по темата: 180
29.08.2022 »
05.07.2021 »
15.03.2021 »
10.02.2021 »
10.02.2021 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Някой има ли представа защо кръстовището на Руски до Лайпциг си стои затворено и утежнява ситуацията?
+1
 
 
КОЛКОТО ТОЛКОВА ВАЖНОТО Е ДА СТАНЕ КАКТО ТРЯБВА
0
 
 
Еех ,ако бяха започнали още през септември , до Нова година можеше да са почти готови!
0
 
 
цитат:
"Тепърва ще вземем решение дали да продължим с участъка от ул. "Войнишка слава" до бул. "Шести септември" или да се фокусираме на свързващите улици между булевардите "Руски" и "Васил Априлов, което означава ул. "Любен Каравелов", ул. "Гладстон", за които отсечки изготвяме и технически проекти за ремонта им", допълни кметът.
Ако ще трябва да се избира, то според мен е задължително да се докара до "Шести септември", поне да е завършен и асфалтиран по цялата си дължина, ще облекчи много трафика. След това да се мисли за "Любен Каравелов" и "Гладстон". Те също са в окаяно състояние, но Васил Априлов трябва да е приоритетен. Между "Ген. Данаил Николаев" и бул. "Свобода" е кошмарно.
-2
 
 
Хубави вицове, ама в закона пише, че трябва да са завършили всички отчуждавания преди началото на всеки етап, а те не са. Кво праим?
-1
 
 
Ми да го бяха затворили от край до край....
-1
 
 
Надявам се, до април няма да четем през ден една и съща новина...
+3
 
 
по хубаво е да довършите после В. Априлов до 6-ти Септември и след това да се мисли за вътрешните улици, а не да зарежем булеварда целия готов ама с 200 метра кръпки, защото това ще е предпоставка за катастрофи
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: