ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Майки излизат на протест в Пловдив! Едно от исканията - увеличение на детските надбавки!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:31 / 07.12.2015Коментари (6)2819
©
Майки от Пловдив излизат на протест, научи Plovdiv24.bg от организаторите. Той е предвиден да се проведе на 10 декември от 11,00 часа пред сградата на Общината. Едно от исканията е да бъдат увеличени детските надбавки. 

Преди дни депутатите приеха окончателно увеличение на детските за първо дете с 2 лева. Така семейства с едно дете ще получават не 35, а 37 лева.

Организаторите на протеста, който ще се проведе в цялата страна, определиха тази мярка като крайно недостатъчна.

Исканията:

1. Да се намали периодът, на база на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане на 18 месеца,така както бе въведен през 2014г. Дори той ощетява майките,намиращи се в началото на тяхната кариера,тъй като те със сигурност имат увеличение на първоначалната си заплата в предходните 2 години.

В другия случай - те все още не са натрупали такъв стаж слизайки от студентската скамейка, а им предстои цял живот осигуряване на все по-висока заплата.Тези средства директно се отнемат от осигурените майки без каквото и да е правдободобно основание.

2. Обвързване на минималната работна заплата (МРЗ) с размера на обезщетението, което получават майките в периода между първа и втора година на детето, което да позволи да отглеждат спокойно децата си и да избегнат финансовата принуда за завръщане на работа и оставяне на децата в детски заведения,на възраст в която децата не са изградили своя имунитет и боледуват често

3. Увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 15% -16 % от МРЗ или 60 (при МРЗ от 380лв) и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството.

4. Осигуряване места за всички деца в общински и ведомствени детски ясли и градини,задължаване на общинските власти да изплащат временно компенсации на всички родители, чиито деца, над 2 г. възраст, въпреки подадено заявление, не могат да бъдат приети в общински детски ясли и градини.

5. Осигуряване на обезщетенията за майчинство на студентките, родили до 2 години след дипломиране във ВУЗ.

6. Адекватна здравна грижа за бременни, майки и деца. Осигуряване от страна на държавата на финансиране коригирането на програмите за майчино и детско здравеопазване с поемането на всички необходими и изисквани от докторите изследвания.

Подсигуряване на нужното количество ваксини,съобразно данните за раждаемостта в страната, които да са одобрени от ИАЛ,а не внесени и прилагани незаконно върху децата ни без да са тествани.

7. Осъвременяване обезщетенията за деца в неравностйно положение съобразно актуалния размер на МРЗ

8. Поемане от бюджета на цялостния пакет от необходими рехабилитационни грижи при недононосените деца до навършване на 3 години - изследвания, логопед, психолог.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пълни тъпотии.. трябва да са 0лв надбавките и да има данъчни облекчения. По-добре човека с Панамерата да има 5 деца от колкото някви пръдли дето са за 30 лева
+4
 
 
И точка трета е ужасна. Напротив, пълно обвързване с поредност и грамотност. НИКАКВИ ДОБАВКИ ЗА МАЙКИ ПОД 17 ГОДИНИ И ТАКИВА, КОИТО СА НЕГРАМОТНИ!
+5
 
 
9. Надбавките се изплащат на лица с минимум средно, да не кажа висше образование. Иначе твърдо против!!! Аз не искам с моите данъци да финансирам развъждането на тъмнокожи полуинтелигентни маймуни. И още нещо - кога ще видя протест срещу работодателите за мизерните подаяния, които дават?
+4
 
 
Я се научете на политическа култура! Общината ли определя детските надбавки?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: