ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка изтезава детето си с черупки от орехи под коленете!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:34 / 12.12.2015Коментари (16)6909
©
Районна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишната Янка В. за причиняване на лека телесна повреда на малолетно лице.

Янка е майка на пет деца. Тя живеела на съпружески начала с Т.Д., който бил биологичен баща на три от тях. Останалите две деца - 8-годишната Н.М. и нейната сестра били от друг баща. 

През ноември 2014 г. майката, петте деца и Т.Д. били в жилището, което обитавали в Пловдив. Майката забранила на Н.М. да пипа телевизора, но неволно детето го докоснало. 

Янка В. се ядосала, започнала да нанася удари с пръчка в областта на лицето и крайниците на Н.М.

След това наредила на детето да застане на колене, под които били поставени черупки от орехи и да вдигне ръце нагоре. Детето изпитвало силни болки, но майката не отменила наказанието и легнала да спи.

Н.М. стояла в тази поза няколко часа. По-късно Т.Д. се събудил, видял разплаканото от болка момиченце и решил да отмени на своя воля наказанието на майката и го изпратил да си ляга да спи.

На 20 ноември 2014 г. Н.М. посетила училището в Пловдив, където била ученичка в първи клас и споделила със своя съученичка за преживяното в дома си. 

Н.М. била повикана от своята класна ръководителка, след което медицинската сестра я прегледала, указала й помощ и констатирала наранявания по крайниците и синини. След намесата на социалните служби Н.М. е настанена в Кризисен център за защита на деца.

Назначената по делото съдебно-медицинска експертиза установила, че на Н.М. са й били причинени рани на главата, охлузване на лицето, кръвонасядания по крайниците и др. Янка В. не се е признала за виновна. По делото са призовани седем свидетели.

Въпреки че извършеното деяние е от частен характер, Районна прокуратура Пловдив е преценила, че случаят е изключителен, поради което служебно е образувала настоящото досъдебно производство. 

Разпоредбата на чл.49 ал.1 от Наказателно-процесуални кодекс регламентира такава възможност, ако пострадалото лице не може да защити своите законни права и интереси поради безпомощност и зависимост от извършителя на престъплението", обясниха от Районна прокуратура-Пловдив.

Предстои Районен съд Пловдив да определи дата за първото съдебно заседание по делото. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е ужасно... Трябва вече родителството да се дава от закона, или, всяко едно дете да бъде отнемано и възпитавано в зависимост от нуждите на държавата, ако родителите не са финансово, психически и социално стабилни. Не че нещо, но аз не мога да си представя да причиня подобно нещо на своето дете... А и не харесвам и не одобрявам културата, мисленето и манталитета на хората с повече от 3 деца.
0
 
 
Тая си е за затвор. Едно е да шамариш детето за възпитание, но съвсем друго е да го изтезаваш...
0
 
 
Защо си ги родила тия деца,като ще ги изтезаваш? Един нормален човек със животно не би се държал така,какво остава за собственото му дете
+1
 
 
На тази дива маймуна трябва незабавно да и се потърси наказателна отговорност.Изкарва си яда върху детето,което има най-малка вина за нейните странични проблеми.Много от родителите са некадърни,изнервени,теглят кредити,които после не могат да плащат,забъркват се с неподходящи мъже,нагазват яко в калта и накрая си го изкарват на децата.За жалост тази картинка се среща често сред българските семейства,а още по жалкото е,че накрая децата обират негативите.Системния тормоз над деца от родители трябва да се наказва с присъда.
0
 
 
Доказан с времето метод. Голяма новина...
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+3
 
 
НА МАЙКА И...МАЙКАТА...
+4
 
 
един приятел така го наказваха родителите му като беше по-малък през 90-те с този метод,който със сигурност е болезнен но едва ли е ефективен.
+6
 
 
Тази не е пловдивчанка а някаква дива селянка която пребивава временно в нашият град!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: