ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски ученици дебатираха "за" и "против" казармата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 13.12.2015Коментари (11)4045
Дебат между ученици "за" и "против" въвеждането на задължителна военна служба в България се проведе в залата на районното кметство в "Западен". Състезанието се организира от Регионалния инспекторат по образование със съдействието на община Пловдив и районния кмет Димитър Колев, който бе домакин на дебата. Специален гост на събитието бе Соня Мелоян от РИО-Пловдив.

Общо 8 отбора от 5 училища от Пловдив стартираха в своеобразното състезание, като днес се проведе финалът. В него едни срещу други се изправиха ученици и учители от Езикова гимназия "Пловдив" и отбор на Националната търговска гимназия, а темата на дебата бе: "Това правителство вярва, че трябва да се върне задължителната военна служба". Всички те се бяха подготвили предварително и по двете теми, като след жребий бе определено правителството да се представлява от езиковата гимназия, а опозицията - от търговската. Дебатът премина в тон на разбирателство и взаимно уважение, а в залата на кметството в "Западен" се чуха изключително силни аргументи в полза и на двете позиции. В крайна сметка след много оспорвано гласуване на журито победители с 3 на 2 гласа станаха възпитаниците на ЕГ "Пловдив", които представляваха правителството и защитаваха тезата за въвеждане на задължителна военна служба.

Днешният дебат бе първият на регионално ниво, като целта му е да се възстанови интереса на учениците и учителите към такъв род състезания. Организаторите на състезанието са категорични, че подобни инициативи формират гражданска позиция у младите хора и ги учат на уважение и толерантност към различното от тяхното мнение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
едни 6 месеца =колкото беше една школа навремето биха били много уместни,най-малкото с това да научат младия човек на дисциплина ,на елементарни хигиенни навици,на елементарни спортни навици,а и ще се отрази по-полезно от постоянното болестно състояние на висене в социалните мрежи
+2
 
 
6 месеца за висшисти,9 месеца за средно, и 12 за основно. Като се комбинира с образователен ценз средно образование за абсолютно всичко (шоф.книжка,детски,социални,гласуване) и полека ще почне да се нормализира работата,но при условие,че отговорни хора се грижат за качеството на образоването.Не като сега Америка за България да учи децата,че нямало турско робство.
-3
 
 
Не мисля че казармата ще промени едно поколение..по скоро може да стане по-зле. Изкарах казармата, според мен е голяма загуба на време, имаше разбира се и добри моменти, но винаги ще съм на мнението че военните са най-простите хора на света..
Сподели какво ново....
на 13.12.2015 г.
-1
 
 
Как може да защитаваш някаква теза,като изобщо незнаеш за какво става въпрос? Какво може да знае един 16-18 годишен за казармата? Ама някой даскал АКТИВИСТ ще трупа точки за тяхна сметка.
0
 
 
Подкрепям и двете мнения на пишещите под мен... Имаше много простотии в казармата, но школовката и навиците, които се създават са незаменими за цял живот. И не 3 или 6 месеца с отпуск всеки уикенд, а 2 години с една полагаема и градски отпуски втората година...
+9
 
 
Трябва да има казарма.Там се гради характер и дисциплина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: