ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Не ви щем, "столичанчета"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 15.12.2015Коментари (69)14945
©
Читател на Plovdiv24.bg взе отношение във връзка с идеята да се въведе винетка за влизащите в столицата несофийски автомобили. Публикуваме го без редакторска намеса:

За пореден път излиза на бял свят идеята да се направи някакъв вид такса за автомобили с не-софийска регистрация, влизащи в скъпоценната ни столица.

Идеята този път идвала от ръководството на КРИБ начело с шефа ѝ Кирил Домусчиев, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев, шефовете на "Главболгарстрой" Симеон Пешов, на "Софарма" Огнян Донев, на камарата на строителите Светослав Глосов и други. 

Така щял да се реши проблемът с трафика в столицата, пък и да се подпомогнел бюджетът. Съотношението било 1 към 5 за нестолични коли, и това правело редица проблеми - екологични, в движението и прочее.

Да оставим настрана абсурдността на това предложение и предложеното разделение, при това официално, на "ние" и "вие". Ще ми се да обърна внимание малко на причините защо регистрациите в София са едно към пет в полза на "селяните".

Уважаемите дами и господа, бизнессъветващи София, да са наясно, че убер-централизацията и липсата на електронно правителство са основната причина "селяните" да се мъкнат с колите си до великолепната Ви иначе "столица"? 


Въпросният бизнес съвет да не би случайно да не е наясно, че основната причина "селяните" да идват до "столицата" с колите си е липсата нормален ЖП, авио и всякакъв транспорт?

 Или не са наясно, че "националните", т.е. софийски, държавни служби работят в безумни срокове, с още по-безумни работни времена? "Бизнес съветът" на "столицата" да не би да е съставен само от осмо поколение "софиянци"?

Освен това - кои сте вие бе, шашкъни? Кои сте вие да цепите и без това разделената нация на "столичани" и "провинциалисти"? Някакви патрони ли сте, апостоли нови, нова държава ще правите ли, как? Вярно, че от десетилетия се промиват мозъци, че ако не е в София, значи го няма, но това Вашето вече минава дори и размитите граници на бла

АНКЕТА:
Да има ли такса за колите с регистрация, различна от пловдивската?

Да
Не
Не мога да преценя

гоприличие!

Че като ще слагате винетки за "провинциалисти", слагайте направо КПП-тата, граничните бариери и се мащайте! Направете си там град-държава, да сте само вие в него, без "провинциалисти" да ви цапат "столицата", всичко да ви е под носа - парламент, президентство, министерства, всичко. 


И без това и за медиите ви, носещи името "национални" от наглост, от Вакарел до Бургас е една черна дупка, за която се говори само като има да се охрачи нещо! Не ви щем, "столичанчета", стойте си там, само ни оставете да се оправим, както си знаем.

Ако пък все пак се приеме това, предлагам на всички "провинциални" кметове да сложат винетки за "столичани". Още на Църна маца бариерката и да плащат. Само да не стане рев, че всеки петък ще се плаща, защото "столичани" тогава намаляват? 


Или то едното няма общо с другото, ще речете? Ами няма, както няма и принудата ние, "селяните", да се влачим до мръсната, миризлива, шумна дупка, носеща прозвището "столица", че и да плащаме за тази принуда!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма смисъл да се караме,аз например съм "гаден перничанин"и мога да кажа,че в Перник цените в магазините са по високи от София,а заплатите са по ниски,едно време идвахме в София само на пазар и на кръчма,а преди 30 и повече години, 30 000 софиянци всеки ден са идвали на работа в Перник в Стомана,в Червени Могила-РАДОМИР,В циментовия завод в Батановци и тн и тн,затова хайде да не се убиждаме.Харесвим и Пловдив и Велико Търново и Бургас и Варна и имаме прекрасна страна с планини и море,но държавното управление не ни е ни ниво!
0
 
 
Тоза дебат е малко безсмислен,всеки човек си има родно място и си го обича,но това е тема на друг разговор,ИМА РАЗЛИКА ОБАЧЕ МЕЖДУ "СЕЛЯНИН И СЕЛЯНДУР".Моля някой да дефинира и думата Софиянец,кореняците(трето поколение)са много малко.София,Варна и Пловдив са много големи,защото в "провинцията"няма работа,ако имаше работа нямаше да е така.Относно Таксата Провинция за центъра на София,тя не решава нищо,в Лондонското Сити има такава такса,обаче има и паркинги и дават билет с който да пътуваш по целия център,а не като тука.НЕ ДОБЪР ЗАМИСЪЛ И РИСК ОТ НЕЖЕЛАНИ ИНЦИДЕНТИ ЩЕ СЕ ПОЛУЧАТ,КОМУ Е нужно това?
0
 
 
Ние сме +- 7 милиона жители на нашата държавица, от които една завидна част не са българи, а сме тръгнали да се делим...
-1
 
 
Я фък оф, провинциалисти! Мразите София, ама идвате тук нали? Като градът ви е по-хубав защо го оставяте да умре? Трябва ли някой друг да направи там магазин, кафе и т.н., за да се сетите, че и у ваше село може да сте продавачки и сервитьорки, а? Или да сте журналисти, психолози или прависти? Хайде, моля ви се, аз като отида в друг град пазя чисто и ценя фактът, че нещо е ремонтирано, а вие идвате тук и е*авате майката на СТОЛИЦАТА, ходите да пиете до повръщане в Студентски, в центъра и после се будите полуголи някъде по градинките! Хайде, този срам, МОЛЯ ВИ, отнесете си го там, откъдето сте се появили, а щом във вашия град няма университет ще мълчите и ще учите другаде, а няма да плюете София. Аз съм "ЗА" връщането на жителство! Провинциалистчета, нямате представа колко красива, чиста и спокойна е София, когато се приберете на село за КолИда! Направете си абонаменти, винетки и каквото искате, Пловдив, Варна, Бургас и умрете от глад, защото 50% от туризма ви се крепи на уморени от селяни софиянци, които искат да се порадват на тишина!
0
 
 
Стига с тва разделение бе.. как може да сме толквоа жалки двама се бият третия печели визирам политиците..
0
 
 
Бе не може да стане това. Не е истина. Смешници са предложителите
-2
 
 
Само едно ще кажа ! Провинцията има нужда от софиянци,защото си харчат там парите ,а София няма нужда от провинциалисти, защото взимат работата на хората !!! Я си задайте въпроса колко хора от Пловдив са в София и обратното !!!
+1
 
 
да въведат винетка и за софиянците които отиват в Варна, Пловдив, Бургас и др.
0
 
 
Абе не знам защо все у нашето селце се влачат,идват взимат работата,подбиват цените,а и плюят по софиянците,това са бедни душици няма какво да им се сърдим
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: