ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Вижте защо стават катастрофи и задръствания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:36 / 16.12.2015Коментари (32)13427
© Plovdiv24.bg
Пореден сигнал за безпардонно и опасно шофиране получихме от читател на Plovdiv24.bg. Ето какво ни пише той:

Тази вечер шофирайки по бул."България" ме хвана червен светофар. Застанах в съответната лента и зачаках. Когато светна зелено колоната тръгна и спря за малко. Сетих се че велоятно някой е решил да мине пред лявата колона. Оказах се прав. Върхът обаче беше индивида пред мен, който не беше пуснал мигач до последния момент, когато просто леко зави наляво и за малко не катастрофирахме. Ако още един от колоната беше решил да прави ляв мисля, че е ясно за всички какво щеше да се случи с всички коли зад тях - остават да чакат следващия светафар. Това е безобразие. Още повече, че на това клъстовище има камери на 3 Районно на полицията. Уви явно никой не ги гледа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Давам за пример, няколко кръстовища, където новата "умна система" прави ад преминаването. 1.Мария Луиза и Бул. Източен 2.Победа (от моста на Герджика към Бул. България) 3.Светофарът след Тримонциум (Ад ,средна лента е до Тунела) 4.Бул Руски и 6-ти Септември (колоната от моста на Герджика посока Централна гара и обратно (средна лента пълна до моста или горната до отбивката на Данаил Николаев.... лявата пропуска 2-3 коли и празна почти или се получава обратното според часа по обед или следобед. 5.Сточна Гара (слава Богу... новата маркировка разрешава да се прави ляв от средна лента на колите идващи от Бетонния мост и Централна Гара) .... Е как после да не се използват "тарикатлъци да се минава по-бързо". Не може да се бавя по 8-10 мин на светофар, който преди се минаваше за 2 до 4..... Времето ми е пари.... Оправете си системата. Хората страдат най-много.... Ефективността се губи, а увеличаваш разхода (за миналата седмица 11 лева повече за гориво за същите км... през града).
0
 
 
В ЗДвП чл. 35 и чл. 36 пише, че всеки има право да завие от средна лента, стига радиусът на ППС-то му да е достатъчно голям и да го изисква. В повечето случаи се отнася за автобуси и камиони, но практически всеки може да каже, че колата му няма достатъчен радиус на завиване и за това е завил от средна лента. С тия "разделени" светофари и този закон очаквайте много проблеми от тук-нататък.
+1
 
 
Това е ежедневие при мен. И аз ползвам видео регистратор. Мога сапунка да продуцирам. Само от тази сутрин се разминах с 3 инцидента, като единия щеше да бъде с багер, който се движеше посока коматевски възел.....но към проблема: добре би било да се обърне внимание на кръстовището на Практикер . Събота карах по бул. България спрях на червения светофар. Там видах, че са комбинирали стари с нови светлинни индикатори. На единия светофар няма посока на зеленото , на другия има само на дясно и става едно омотване. Това трябва да се оправи.
0
 
 
Случай от вчера 15:00 часа.Задръстване на улица"Гладстоун" чакам на светофара колата пред мен мина и светофара светна червено,съответно спирам,Голф 3 със тъмни стъкла и хасковска регистрация прави втора колона от дясно на мен при толкова тясен път там!Минава ме,светва зелено и завива на дясно!Е няма как да не се ядосам на този идиот!
0
 
 
Все е било натоварено движението в града, ама каквото чудо е от няколко дни не е било! бул. "Източен" е непроходим в пиковите часове. Задръстването снощи към 18ч. беше от самото кръгово на "Била", та чак до кръстовището с "Мария Луиза". А днес, оашката от коли по бул "Марица" - юг, опитващи се да минат на кръговото на Водната палата, започваше почти от моста на Герджика! Ами това си е точно километър! Нямам представа как успяха с едни тъпи секции на светофарите да постигнат такъв поразяващ ефект отговорните "другари"
0
 
 
Да го трепят, всеки само кръвно ще вдига от такива боклуци.
+4
 
 
Вчера светофара на Вси светеше зелено от двтете страни.За малко. Единствено това, че видях стреснатия поглед на майсторчето на стълбата ме накара да намаля и се разминах с катастрофата. Как решиха точно декември месец. И то всички на веднъж да ги сменят не знам. И отговорни естествено няма
+3
 
 
Напълно безмислена светофарна система очевидно е по-зле от старата....
+10
 
 
Нищо ново!!! Постоянно е така! Направо ми писва по тези улици с тези наглеци....
+13
 
 
Вие шофирали ли сте тези дни по пловдивските булеварди? Градът е парализиран от задръствания на места, където се преминаваше спокойно!Съгласен съм, че новата система за сигнализация може да реши някой проблеми и да подобри трафика, но НЕ се прави по този начин!! Защо светофари се подменят от месеци, а програмата за контрол ще бъде пусната чак в началото на следващата година? Защо тази замяна не става етапно чак след пускане на системата за контрол? И без това на повечето места още стоят старите светофари, защо не ги оставихте тях, докато всичко по новата система не е напълно готово и функциониращо както трябва? Сега, освен задръстванията се създават и изключително сериозни предпоставки за ПТП свързани с дублаж на светофари, промени в маркировката на пътя, без поставяне на съответните пътни знаци, грешни сигнали подавани от новите светофари и към всичко това добавете изнервените шофьори и ПТП-то е готово. Ето един пример от днес 16ч. пътувам по бул. Източен от Била по посока Аграрен Университет. Отне ми повече от половин час да достигна до кръстовището на ВСИ поради огромни опашки и нахални водачи, които се бутат по празните ленти и в последния момент натискат да се шмугнат преди всички. На кръстовището на ВСИ ще правя ляв завой посока Метро. Престроил съм се предварително в лява лента където първата пряка за входа към Макдрайв до скоро беше забранена за ляв и обратен завой(оказано, чрез пътната маркировка и светофар ).Сега левия завой е позволен според пътната маркировка, но липсва знак или светофар, които да подскажат промяната на водачите. Стигам до самия ляв завой, изчаквам да светне зелената стрелка, сочеща на ляво( новите светофари) и показваща според новата система, че мога да премина и каква изненада на отсрещното платно им светна зелено за напред. Знам, че нито пътищата ни са добре нито водачите са коректни, но подобни грешки струват животи и са недопустими!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: