ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Христо Крушарски: Давам всичко от себе си за Локомотив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 24.12.2015Коментари (18)8296
© Plovdiv24.bg
Собственикът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски безспорно е една от най-интересните фигури в българския футбол в последните няколко месеца. Бизнесменът влезе ударно у нас и веднага изправи славния пловдивски клуб на крака. В навечерието на коледните празници Христо Крушарски даде специално интервю за "7 дни спорт".

- Г-н Крушарски, в края на годината винаги е време за равносметки и оценки, каква е вашата?
- Общо взето, за тези няколко месеца мисля, че поставихме основите на един клуб, който започва да работи нормално. Има неща, които не ми харесват, и такива, от които съм доволен, но се надявам след Нова година "Локомотив" да започне да работи още по-добре.

- Влязохте ударно във футбола, по-трудно ли се оказа обаче от предварителните ви очаквания?
- Не, не мисля. Футболът е сложна материя, но какво значи трудности, никъде не е лесно. Аз съм човек, който сам обича да си създава трудности и да преминава през тях. Гледам сериозно на този ангажимент, който съм поел, и давам най-доброто от себе си "Локомотив" да се представя добре и да няма проблеми.

- Как обаче се съвместяват сериозен бизнес като вашия и футболът?
- Футболът също е бизнес, няма какво да се лъжем. Един футболен клуб е предприятие, което трябва да работи нормално, да генерира приходи, да изкарва пари, да постига резултати. Опитвам се да отделям време и на всичко друго, с което се занимавам, защото аз не управлявам само "Локомотив". Футболът обаче изисква много време, много внимание и вникване в процесите, които се случват в един клуб.

- Може ли обаче в България да се изкарват пари от футбол, доста бизнесмени единствено наливат пари, без да изкарват?
- Всичко е въпрос на това как управляваш един клуб. Аз не смятам, че съм открил топлата вода, има много други хора, които преди мен се занимават със спорт и инвестират пари. Аз просто съм много отдаден на това, което правя, емоционален съм, но и не се плаша от трудности. Заел съм се сериозно. Смятам, че ние поставихме добра основа в "Локомотив", въпросът е какво ще направим от тук насетне. Мисля, че до 3 години ще се видят и по-сериозните резултати от нашата работа. След този срок "Локомотив" вече ще постигне успехи и ще бъде на по-високо място.

- Можете ли обаче да се справяте абсолютно сам, виждаме, че във футбола тези модели сякаш са отживелица?
- Вратите на "Локомотив" (Пд) са отворени за абсолютно всеки, който иска да помага. Аз не съм дошъл тук, за да узурпирам властта, за да управлявам еднолично и т.н. Да, инвестирам доста средства, но съм отворен към всеки. Смятам обаче, че едно предприятие се продава най-добре, когато има лице, човек, който да застане с името си. Затова исках да оправим най-наложителните проблеми в "Локомотив", за да може, когато ситуацията е по-добра, да дойдат и други хора, ако имат желание.

- Афиширахте големи планове за клуба - строеж на нова база, борба за трофеи, много хора обаче подлагат това на съмнение. Обижда ли ви недоверието?
- Това си е проблем само на тези хора, не и мои. Който не ми вярва или се съмнява в мен, го касае единствено него. Аз давам всичко от себе си за "Локомотив", бил съм искрен с всички хора, с които съм говорил, и имам сериозни намерения в този клуб. Свикнал съм на всякакви хули, на обиди и какво ли още не. Даже имам един девиз в живота и той е, че крачка настрани мога да направя, но никога назад. Така съм възпитан и устроен като човек.

- Т.е. няма какво да ви откаже от "Локомотив" в момента?
- Да, определено е така. Повтарям отново, че съм се хванал сериозно с този клуб, запалих се много по футбола и ми харесва.

- Доволен ли сте в каква посока се движи клубът?
- От доста неща да, определено съм доволен. Разбира се, има какво още да се иска на всякакви нива, ръководни и спортно-технически. Аз обаче съм убеден, че ще работим все по-добре, оптимист съм.

- А успя ли вече "Локомотив" да си стъпи на краката финансово?
- Щом започнахме да чистим старите си задължения мисля, че да. Стараем се да направим клуба максимално изряден, да няма вече стари задължения към държавата и към физически лица, за да можем да работим на следващото ниво. Аз обясних, че искам да инвестирам в базата, но първо трябваше да си оправим най-наложителните проблеми.

- Много хора ви приемат за спасител на "Локомотив", такъв ли сте?
- Не, никога не съм се приемал като някакъв спасител или нещо подобно. Аз съм бизнесмен, но освен това и любител на футбола. Аз съм човек на рисковите ситуации, винаги съм бил такъв и не се страхувам, дори да има проблеми. Има доста голям обем от работа, който трябва да се свърши тук в "Локомотив", но аз мисля, че сме тръгнали по прав път, свършихме част от тях. До няколко месеца всичко в клуба ще бъде изрядно и той ще може да работи по по-добър начин.

Още по темата: общо новини по темата: 234
27.09.2016
08.07.2016
16.05.2016
04.05.2016
03.05.2016
25.04.2016
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Успех от все сърце Ви желаем г-н Крушарски ......... Пловдив е с вас
0
 
 
Успех, г-н Крушарски! И ви благодарим, че помагате на отбора!
+3
 
 
чест и почитания и дълбок поклон пред вас господин КРУШАРСКИ дори и за това само което направихте до сега вие спасихте отбора и направихте неща които не са правени от никой който е бил много по свързан с града и клуба .Вие заобичахте клуба много повече от много локомотивци и е радост за нашите очи е да гледаме как се радвате и ядосвате на успехите и неуспехите на отбора. такъв президент е мечта за всички отбори. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ НИЕ СМЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ
0
 
 
Никакво време няма да дойде. Да, човека може да има пари и евала за това, което прави. Но НЯМА да налива пари в нещо, което няма перо 'печалба', а има само перо 'разходи', а то е доста обемисто. С какъв акъл ще вложи 20-30 милиона в клуба (които едва ли има откъде да вземе и едва ли са му излишни) и насреща да има само високопарни приказки, зума и принцесата!
+2
 
 
ШШШт тихо!!! Действия трябват,не думи!!! На локомотивците ,че и жълтурите ни е писнало от говорене. На 800 метра от стадиона ни има строеж от думи и обещания.
+2
 
 
Много приказки, а до момента единствените резултати бяха добрите мачове срещу Лудогорец и Ботев. Дано направи поне половината от това, което обещава.
+4
 
 
Весели празници!Жив и здрав да сте!
+6
 
 
Най важното е ,че човека дойде и започна да работи за Локо пд.Това се иска и клуба да е финансово стабилен.ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И ЗА БАЗИТЕ.Само Локо пд
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: