ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Баба продаде апартамента си, за да се издължи на "Топлофикация"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 28.12.2015Коментари (22)4575
© bTV
В блок 429 в "Люлин" са преминали най-щастливите години от живота на 78-годишната Горка Алексова. В спомените си г-жа Алексова се връща 40 години назад.

Наскоро тя се принудила да продаде своя апартамент на шестия етаж, където са най-хубавите спомени за вече покойния й съпруг.

"На мен тук животът ми отиде. 35 години съм живяла тук и заради "Топлофикация" напуснах", казва Алексова пред bTV.

Без да е ползвала парно и топла вода, без дори да има радиатори още от миналия век, днес 78-годишната Горка е осъдена и принудена да плати на Топлофикация 6000 лева.

След въвеждане на топлинното счетоводство "Топлофикация" започва да начислява по 70 до 100 лева на месец на пенсионерката, която няма радиатори и не ползва топла вода от ТЕЦ-а.

Докато събира документи и се бори, за да докаже, че не дължи парите, които й начисляват, Горка е осъдена за неплатена такса "сградна инсталация" и за юридически разходи на монополиста, за периода от 2003 до 2012 година.

"За 3800 лева, с лихвите станаха 4800 лева. И аз чакам да има решение, обжалвах до градския съд. Вместо да получа решение на съда, аз получих запор на пенсията - нямам друг доход", разказва жената.

След като съдия изпълнителят праща писма на всички банки в България за сметка на баба Горка, той установява, че тя няма никакви пари в никакви банки. Заради тази информация обаче 78-годишната жена принудително е задължена все повече и повече. А съдия-изпълнителят и юристите на "Топлофикация" добавят над 2000 лева в своя актив за сметка на Горка.

Горка е 78-годишна сама жена, болна, инвалид втора група, с една пенсия и дълг, който се трупа ден след ден.

"Започнах да внасям по 50 лева, по 40, а напоследък по 20. Предстоят ми няколко операции, не мога да събирам пари. Бях взела в заеми, не мога, трупа се, продължават и лихви", допълва Горка.

Подобно на хиляди други българи, тя е осъдена, без да бъде информирана и без да получи право да се защити в съда.

"Това е абсолютно посегателство върху живота на хората. Да не можеш да излезеш да си защитиш. Кажете кой да ни защити? Плащам за това, че съм дишала въздуха. Не тъжно, ами жалко за държавата. Жалко, много жалко", заключава Горка Алексова.

Топлофикация София е спазила абсолютно всичко законови разпоредби в България по отношение на доставките на топлинна енергия. Това, че г-жа Алексова е свалила радиаторите, не я е освободило от плащането на сума за сградна инсталация, коментира казуса Елизабет Павлова пиар на столичната "Топлофикация".

"Това е частен случай, не мога да се съглася, че хиляди са осъдени, малтретирани едва ли не от Топлофикация", подчерта тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Би трябвало Топлофикация да плаща наем за това, че тръбите им минават през имота ми! Ако ли не, да си ги изрежат и да си ги свържат извън моя имот - това е монополиста. На какво основание (без индивидуален договор) ще ме задължат да им плащам на тия кожодери? - къде е прокуратурата, къде е законодателството, което трябва да защитава своите граждани? Не, те защитават само себеподобните си - крадците и "силните" за деня!!! Тази жена като остане на улицата, кой ще се погрижи за нея! Това е пълна подигравка с хората!!!!
0
 
 
Товаие блгаря рекетиори как да се прибера в бф от вратата вам се
0
 
 
Убийци, мошеници и крадци! Това е "Топлофикация" в един комплект с властимащите.
+2
 
 
Тия пенсионери по цял ден нищо не правят и вместо да се съберат и да излезнат, да блокират улици и кръстовища, те са се оставили да се гаврят с тях по всички възможно начини. Имам една мечта - някой ден да стана кмет - обещавам, че при всяка възможна обществена поръчка, ще обявявам в медиите, колко ще открадна от нея и така за всяко едно нещо, от което мога да открадна, за да гледам хората как само се негодуват по форумите и в същото време никой нищо не прави, за да престана да крада на техен и на децата им гръб! Заслужаваме си всичко, което ни се случва, защото сме мишки!
+2
 
 
Ако спазваме логиката на "Топлофикация", такса "сградна инсталация е абсолютно същото, както когато аз си пусна печката в къщи, да тичам до комшията и да му искам да ми плати част от разхода, защото той може да е решил да не си пуска своята печка! Истинско малоумие е тази такса, противоречи на всички европейски директиви, които регламентират, че никой търговец няма право да те задължи да ползваш и плащаш непоискани доставки на каквато и да е било стока. Като малки се смеехме на приказката за Хитър Петър, на когото искали пари затова, че си стоплил хляба на парата, ама работата на "Топлофикация" е същата...Да не забравяме, че на практика казусът трябва да е точно обратен - монополистът трябва да заплаща пари за това, че техните инсталации минават през имотите на хората!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: