ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски ученици към кмета: Ванка, дай една ваканция, душа!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 07.01.2016Коментари (26)9764
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГХТТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учениците от 64 училища в страната имаха извънредна "дървена ваканция" вчера заради снега, поледиците и студа в части от страната. Нямаше часове в 58 учебни заведения заради влошената пътна обстановка в следните области: Варна - 10 училища, Враца -8, Габрово - 3, Монтана - 4, Плевен - 10, Разград - 7, Силистра - 5, Търговище - 10, и Ямбол - 1.

Отоплителните инсталации излязоха извън строя и се наложил спешен ремонт в други 6 училища.

Студът и снегът обаче развихриха ученическото въображение в социалната мрежа Фейсбук, където започнаха молби за излизане във ваканция. Повечето от написаните текстове са със забележителен стил и правопис, който запазваме.

Например ученик от Враца е написал на лично съобщение на премиера Бойко Борисов следното: Bat Boi4o dai tka nekva kusa vakanciika che she primreme kat ku4eta u tva daskalo. Просителят уточнява, че става дума за Враца, и обещава да почерпи Борисов с едно кафенце. Друг го призовава: "Да бъдем хора" и моли за една ваканцийка, защото "вън пингвините ще емигрират", пише "Труд".

Много призиви има към пловдивския кмет Иван Тотев: "Ванка пусни една ваканция, че докато стигнем до ТХВП-то (ПГХТТ) станахме на ледени висулки."

Молителят уточнява, че въпросното училище е накрая на града и "сигурно и на картата го няма", като преди това заявява, че ваканцията трябва да е поне 5-дневна, защото в учебното заведение няма парно.

"Хлъзгаме се по улиците, спаси ни, че ще се изтрепем", добавя ученикът в съобщението си до кмета Тотев и продължава да зове да не му се "свиди ваканцията". 

"Ванка, дай една ваканция, душа, че виж кво става, тая сутрин трябваше да ставам в 5 часа, за да стигна до училище, че като гледам как дрифтят афтибусите ходих с кънките до училище..." Ученикът се оплаква, че wi-fi в училище е замръзнал и трябвало 2 часа да си размразява телефона и призовава: "Затова Ванка бъди добра Бяла мечка и дай ваканция."

Из творчеството във Варна: "Порти братле става ли една ваканцийка?".

Колегата на Тотев - варненският кмет Иван Портних, е подложен също на масирана атака: "За много години кмете! Надявам се да оцелея до деня Х който ще решите, че не трябва да се разхождаме като хъски до училише". Друг ученик пише: "Порти, братле става ли една ваканцийка, че мръзнем като бели мечки? Ш" смити много благодарни. Gu6, gun".



Още по темата: общо новини по темата: 238
07.02.2017 »
31.01.2017 »
29.01.2017 »
29.01.2017 »
29.01.2017 »
15.08.2016 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прави са децата!!Никаква ваканция не е това!Дадат 1 ден и броят събота и неделя и -3 дена ваканция!!а депутатите-цял месец!
0
 
 
А преди да завали снега, как ходихте на училище? Пак си беше студено. След една седмица, пак ще е същото. То вярно, че една седмица няма да ви оправи ама знам ли, може и да научите нещо.
0
 
 
Ейй... сега учениците са тъпи рџ?‚рџ?‚рџ?‚ половината ми училище е на по-високо интелектуално ниво от вас и то говоря за слабите ученици... галфони рџ?ѓрџ?ѓ
-1
 
 
Уважение,уважение нямате драги ученици.Към собствената си персона нямате уважение,а какво остава към другите. То нито се яде, нито се пие !
+1
 
 
При следващия сняг по едно гребло и да трупат стаж! Явно за друго не стават!
0
 
 
То и без това няма много смисъл да се ходи на училище. Поне да не мъчат децата. Вкъщи на топло пред компютъра ще научи повече отколкото да мръзне за простотии в училище. И ще си спести поредната доза пропаганда.
0
 
 
Ванката Тотев е готин пич и ще спусне по някоя ваканцийка, само да поиска. :) Да му е честит именния ден !
0
 
 
Само че по скоро учителите са галфони отколкото децата.повечето ходят на работа да отбоят номера и накрая на месеца да си взвмат заплатката.Та какво ли да очакваме от децата,те неса виновни нито са галфони.
+1
 
 
То затова после броят до 12, защото повече не могат. Даже и да има по някоя бяла лястовица - прави го с груби грешки. Изпростяването и опростачването на нацията станаха държавна политика - нека не го забравяме. Последно пък един предложи за всички за има равни пенсии.. Ще ни закриват скоро. Или ще станем просто турски вилает.
0
 
 
А ве тея нагли малки селяндурчета новодошли от кол и въже, или ако не те, то поне родителите им, наистина нямат елементарни култура и възпитание. Много прости и ограничени с празни тикви. После как Варна и изобщо България да са добре, след като младото поколение е такова. И само да изясня, че в случая не става въпрос само за това, че искали ваканция поради еди какви си причини, ами и че по този начин пишат на кмета. Той да не им е от уличните компанийки, че така ще му пишат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: