ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бивши работници на "Флавиа": Знаят ли пловдивчани какво стана с най-голямата фабрика на Балканите за дамски обувки?
Автор: Васил Динев 09:25 / 18.01.2016Коментари (16)27247
©
Група бивши работници на "Флавиа" се свързаха с Plovdiv24.bg, за да разкажат за проблемите си:

"Здравейте! Искам да попитам знаят ли пловдивчани какво стана с най-голямата фабрика на Балканите за дамски обувки? Знаят ли защо не намират обувки с марката "Флавиа" по магазините, къде са работниците, какво въобще се случва там?

Скоро ще стане година, откакто фабриката (бивш "Петър Ченгелов") затвори и изгони работниците на улицата, тоест остатъка от тях, защото много сами напуснаха заради неплатени заплати и нечовешко отношение. 

Ръководството дължи на работниците по 4-5-6-7 заплати, неполучени си остават обезщетения за платени отпуски. Не са превеждани пари за осигуровки в НАП за нито един от месеците в 2014, нито 2015, доколкото ги има!

Знаят ли пловдивчани, че над 100 работници са подали искове за дължимите суми и всички те, всички, са спечелили делата и имат изпълнителни листове. Но по мнение на юристите ще пият по една студена вода!

"Флавиа" АД все още съществува, има изпълнителен директор, има управителен съвет.

Няма обаче кой да го задължи! Няма кой да накара длъжниците да изплатят заработените заплати. Всички знаем как се работеше във "Флавиа" - с извънреден труд, след 5 часа, в съботи и по празници. Когато имаше нужда от тях, работниците бяха там. Но парите се "загубиха". А исковете са за над 500 000 лв!

Помогнете ни ситуацията да се разчуе, да се раздвижи тинята! Дайте ни съвет какво да направим! Да, парите за някого може би не са много, задълженията са по около 4-5000 лева на човек. Но за нас, работниците, са всичко! Честно изработени пари, които дембелите и безочливи "бизнесмени" завлякоха в бездънните си джобове". 

Група бивши работници на "Флавиа"

Plovdiv24.bg е готов да даде трибуна на всички заинтересовани страни по казуса!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Като видите кои са в борда на директорите ще ви стане ясно всичко!
+1
 
 
Истината е съд в Страсбург..Трябва един адвокат, който е "народен човек" да задвижи нещата.Ако и така не стане нека всеки измъкнал се от тази страна да разказва какви хора чакаме да ни плащат и какво е Геноцид през 21 век.А сега сравнете Ни с ЕС всички, които сравнявате цени на горива, винетки и т.н. и ни управлявате...
+2
 
 
Омбустани, Инспекция по труда, Министерство на икономиката и ред други институции ..Къде са? Нали соц. системата не е добра? Тогава строяхме заводи, за да има сега какво да рушим.
+3
 
 
Поредната подигравка с хората. До кога ще се търпи това...
+5
 
 
Разсипаха цялата южна индустриална зона с хиляди работни места.
+8
 
 
Според мен първо всички управленски кадри трябва да бъдат тикнати в дранголника, а после да се мисли за запориране и разпродаване на имущество. Докато така наречените "бизнесмени" остават навън - те ще продължават да правят каквото си знаят със следващата фирма, която докопат.
+10
 
 
Без пукотевица няма да стане. Намерили са овчи народ тия боклуци.
+12
 
 
Във тая страна на чудесата всяка кауза от обикновенния човечец е изгубена.Има хляб само за уродите които се гаврят със народа,а това системата го позволява и поощрява
+19
 
 
Знаем. За съжаление-знаем какво стана.И не само с Флавия, но и с заводите "Антон Иванов", ТК"Марица",Ален Мак, Битова тъкан, Битова техника, Гочо Грозев...Стана-съсипване и окрадване на България! За още по-голямо съжаление ни остава надеждата, че пред НЕГО- никой няма да бъде оставен ненаказан. Но хората тук, окрадените, онеправданите ,излъганите, потъпканите-за тях е трудно да им дадеш надежда. А колкото и да краде човек-повече от 3 кюфтета не може да изяде, най-много 4--защо са му 100? Колкото и да краде-пак в един Мерседес може само да се вози-защо са му 10? Толкова ли тези-мошениците,крадците-не разбраха,че живота им скоро привършва,че колко такива като тях ги изпозастреляха,колко пък се разболяха от болести?Къде са Шушелов,Кюлев,Патерицата,Мартеничката, Илия Павлов и спомня ли си вече някой добро за тях? А е толкова лесно- дай на народа си, помогни на хората-и ти и децата ти ще са щастливи-е-няма да имат по 100 кюфтета и 10 Мерцедеса,но-ще имат достатъчно,хората също-и хората ще са ти благодарни. Но "доброто име " вече нищо не струва в обществото ни, мислят си, че "доброто име" не е нищо, а колкото повече окрадат-толкова повече ще са нагли и пред Господа! Не става-рано или късно-всеки застава пред НЕГО! А времето за много от тези, които разсипаха държавата през последните 25 години наближи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: