ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ексклузивно: Марешки разкри пред Plovdiv24.bg плановете си за Пловдив, вижте откровеното интервю!
Автор: Васил Динев 06:25 / 22.01.2016Коментари (49)30272
© Plovdiv24.bg
Дъното зависи от цената на петрола. Ако пада петролът, ще пада и цената по бензиностанциите. Горе-долу при сегашните нива на петрола има възможност от 5 до 10 стотинки да слезе надолу цената на горивото, сподели за Plovdiv24.bg Веселин Марешки.

- Г-н Марешки, успяхте да "взривите" уюта на всички останали играчи на пазара на горива, как дойде идеята?

- Дълго време в разговори с нашите отговорници по транспорта се интересувах дали получаваме някакво уважение от тези, на които прехвърляме толкова много пари за зареждане на нашите автомобили и се оказа, че не. 

Когато навлязох в дълбочина и видях маржовете от 50 стотинки, стана ясно, че те са ни предлагали нищожните 2, 3, 5 стотинки отстъпка за литър. Това ме наведе на мисълта, че аз трябва да направя нещо, за да защитя собствения си интерес и то стана толкова интересно, че на практика получи огромна подкрепа и желание да се случва от цялото българско общество. Затова ние ще продължаваме и ще предоставяме тази услуга на все повече и повече българи.

- Ще има ли в скоро време ваши обекти в други градове на страната и по-конкретно в Пловдив и Бургас?

- Със сигурност ще има бензиностанции във всички градове, но за съжаление бързината, с която се осъществяват проектите, е различна в зависимост от това дали купуваме готов обект, такъв който се нуждае от реконструкция, или строим на зелено. 

Няма как да конкретизирам в момента за даден град, променят се всеки ден приоритетите и където излезе нещо, веднага го вземаме. 

Така че, ако има готов обект в Пловдив или Бургас, който да купим, ще го направим и още утре можем да отворим. Нямаме към момента обаче такава оферта. Що се отнася до цените, те, разбира се, ще са еднакви в цялата страна.

- За Варна предвиждате ли нов обект?

- Да, предвиждам, може още утре да имаме нов обект. Но пак е въпрос на преговори с хората, които предоставят обекта. По принцип за цялата страна водим преговори, затова не бих искал да навлизаме в конкретика, защото почти за всеки град имаме по няколко оферти, но докато ги прегледаме, докато проектираме и реновираме, ще мине време и не е ясно коя ще се отвори първа или втора.

- Това не е ли малко опасен бизнес, когато нарушите интересите на онези, които вече са се разположили удобно на пазара?

- Аз в чужди интереси не се набърквам, аз следвам моя път и не искам никой да се бърка в моите. Нека всеки си гледа бизнеса и който е по-добър ще печели клиенти.

- Колко още могат да падат цените, имате ли готовност да отреагирате, ако продължи и конкуренцията да сваля цените? Има ли дъно?

- Дъното зависи от цената на петрола. Ако пада петролът, ще пада и цената на бензиностанциите. Долу горе при сегашните нива на петрола има възможност от 5 до 10 стотинки да слезе и цената надолу.

- Следите ли реакцията на конкуренцията, влияе ли ви тя?

- Изобщо не се интересувам какво се случва, аз не правя нищо против или за конкуренцията, аз правя всичко за себе си и за своите клиенти.

- С тази популярност можете да извлечете добри политически дивиденти, имате ли амбиции в тази насока?

- Не, към днешна дата нямам такива идеи, прекалено много сме заети с бизнеса. Имаме над 300 аптеки и в момента навлизаме много сериозно и бързо в друг бранш и нямам време да се занимавам с нищо друго.

- Хората се чудят откъде зареждате, за да си позволите тези по-ниски цени, имате ли специален доставчик на горива?

- Аз понеже съм само с една бензиностанция, се налага да прикупувам през няколко ръце, затова не сме и толкова конкурентни, колкото ми се иска да бъдем, но работим по въпроса да имаме собствени доставки и тогава ще бъдем още по-конкурентни на пазара.

- Да разбираме ли, че ще имате своя база с горива?

- Да, разглеждаме 4-5 оферти в момента...

- Пожелание към вашите клиенти?

- Да сме живи и здрави и се надявам българите да живеят по-добре. Но всичко е свързано с управляващите, които да създадат правилата, за да се стигне до това.



Още по темата: общо новини по темата: 727
05.04.2024 »
29.03.2024 »
11.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига ревахте! В Пловдив има 4-ри бензинджийници с цена на нафтата 1.75 в момента! При това горивото е отлично за наше такова! Аз питам защо при цена 2 лева, държавата прибира 1-ия, а клепем търговците за 50 стотинки?! Кой е най-големят издник в схемата, а?
0
 
 
Юруш на контрабандата от Ислямска Държава
0
 
 
В САЩ за първи път цената за галон бензин падна под 1 долар на 18 януари.Сега в някои щати литър бензин е 34 стотинки.
+2
 
 
вчера си поручах 10 000 литра дизел ( за собствена нужда имаме транспортна фирма с двадесетина камиона ) и днеска цистерната ми докара стоката значи цената на нафтата на едро е 1200 лева за 1000 литра цена без ддс с доставка здо Пловдив купувам нафтата от доставчик преполагам минимум трета рака та нафтата на едро излиза 1.44 лв с ддс направете си сметката кво става в милата ни родина Марешки е на печалба около 15-20 стотинки на литър другите престъпници играят от 40-50 стотинки за литър
+1
 
 
Захранката е с варненска царевица, добре омачкана. Червеи може и от по-малките, от бързите. Първо се хвърля на аптека, после на бензиностанция и след това на избори. Уловената риба се запържва с монтерейски сос и се сервира в хладни библиотеки.
0
 
 
И като свърши петролът, та какво?!? Сякаш няма метан, биодизел и етанол, водород, електричество... Това са само част от горивата и енергоносителите, с които автомобилите могат да работят. Така че само адмирации за хора като Марешки, който след като разби картела във фармацевтиката, върши същото и на пазара за горива.
+4
 
 
Четете внимателно.Продава на тези цени защото преди да стигне продукта до него минава през 4-5 прекупвачи.Значи ако купува директно цените при него ще са още по ниски.ЕВАЛА.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 22.01.2016 г.
+6
 
 
Брава Веско, с една бензиностанция попиля монополистите-картелчици в цяла североизточна България. Карай все така.
0
 
 
Последния отговор си е чист апел към Боко Тиквата да му направи няколко "закончета", които да го улеснят да си продава и той, човека! Нали са приятели... Евала на коментара на Чопър под мен.... доста сте жалки...
+3
 
 
Като чета някой коментари...Вуте не сака да е добре...иска Геле да е зле. Що сега мутрата Магарешки ще кяри,та няма да кяри Лукойла и другите в картела.Колко по удобно е да печелиш от висок марж отколкото от оборот...Нали? вие не искате да карате по 1,60 лв гориво..вие искате по 1,90/2,00 лв.Щото е по справедливо да ви пълнят резервоарите с боклуци,по малко количество и да ви лашкат с по 40,50 ст.печалба на литър..МАЗОХИСТИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: