ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Инициатива: От Пловдив тръгва спасението на България
Автор: Мариана Панчева 09:05 / 23.01.2016Коментари (21)7571
© Plovdiv24.bg
"Комитет за защита на България" е на път да се основе в Пловдив. Пред екип на Plovdiv24.bg пловдивската поетеса и издател Божана Апостолова сподели мотивите си за инициативата и обяви, че събранието за учредяването ще се проведе в края на следващата седмица. 

Подкрепа до този момент тя е получила от мнозина, включително от журналистката Валерия Велева, от писателите Георги Господинов, Стефан Цанев, Надежда Радулова... Включва се и пловдивският бизнес.

Припомняме, че преди дни Божана взриви социалната мрежа с емоционалната си изповед за съдбата на родината ни. 

"България си отива, написа тя. И още:

"Унищожихме заводи, предприятия, работни места, които хранеха българите. Нямаме икономика, нямаме средна класа, нямаме... В момента българският народ не усеща бездната, към която върви, защото европейските фондове някак си закърпват дереджето. Но ви питам - след две години и половина, когато фондовете свършат, какво се случва с България и българите? 

Ако през оставащите няколко години правителството не тръгне към създаване на икономика, към подкрепяне и умножаване на нацията, към създаване на средна класа, България няма да я бъде. Уверявам ви, България си отива. 

Както казва Труман Капоти - "Погубѝ духа и духовността на една нация, а територията си тя сама ще напусне". И тя вече я напуска! Два и половина милиона са извън България.

Уважаеми дами и господа,

Къща се строи само при здрави основи. Моля ви от сърце, нека положим взаимни усилия, нека подкрепим духовността, културата на нацията, както и бизнеса, за да спасим единственото, което все още (макар и болно) имаме - България.

Каня ви да създадем Комитет за защита на България. И да натискаме правителството, да се борим, да изискваме, да помагаме на властимащите - кой с каквото може, но в правилната посока, адресирана към спасението на страната ни."

Ето защо Божана Апостолова свиква опълчение за спасяване на родината.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Леката паника сред ДС-сценаристите ще изкара на бял свят все по-любопитни проекти в стил "мадридски месия". На ход са казионни "интелектуалци", Робин Худ от Варна, който "взима" от мафията и "дава" на бедните от аптеки и бензиностанции, и много други "спасители".
+1
 
 
Бля бля..... баба Божана, спирка няма .Като си представя кои са нейните дружки, Славчо Атанасов и Гергов ....спасението ни дебне отвсякъде, но не и от тях .
+2
 
 
Браво на Апостолова - безплатната самореклама е върховното изражение на авантата. Божана Вечната - до 1989 отявлен партиен член, от 1990 до 2000 виден дисидент и борец за демокрация, в момента яростен защитник на каузата на ГЕРБ. С всички власти е на "ти" баба ви Жана. Ама да я попиташ дали си осигурява работниците и служителите на реалните им доходи в печетницата й? Е, на този въпрос може и да не получите отговор. С такива морални стожери като нея, поквара не ни е нужна.
0
 
 
Съгласен съм. Към това искам да добавя и друго, в което Божана Апостолова би ме разбрала - ДА СИ ОПАЗИМ КИРИЛИЦАТА И РАЗГОВОРНИЯ ЕЗИК ОТ ОПРОСТАЧВАНЕ! НЕ Е НОРМАЛНО В БЪЛГАРСКИ ГРАД, НА СПИРКИТЕ ИМЕТО НА ГРАДА ДА СЕ ИЗПИСВА НА ЛАТИНИЦА.
Искаше ми се да пиша до редакцията, но понеже не виждам как, дано пък така стигне възмущението ми до вас. Иде реч за температурата в Пловдив, която винаги съм я гледал от първа страница. Но на последък се усъмних в нея когато гледам, че навън се топи всич
на 23.01.2016 г.
+7
 
 
Всички намерения са добри и чисти, и привлекателни, като бял сняг навалял нощес, докато не се окаля в черните води след разтапянето му и блеснат кирливите ризи от долу! И аз съм идеалист и аз чакам да чуя някой да излезне в Балкана, а не на балкона, да поведе нас овцете, но се наидеализирах вече.Поредното лъжливо овчарче предлага ново стадо, но под новите кожи като гледам, се` стари вълци и лисици. За 26 години, на толкова комитети, граждански организации, обединения се нагледах и всичките с добри намерения. Та и сега хубаво, завладяващо, сърцеразтупкващо, но още като видях Валерия Велева, тая въртиопашка с властта и демагогията, и мимкрията, метреса на Дуган и Ко/й/. Ами Ангела Вагенщайн, че той и в червата си е комуонанист,И той нищо, че е вече само живи мощи тръгнал с червена пяна на уста още да се пени и налага онуй дето сдружението се кичи да се бори. Нищо ново под слънцето в таз робска страна!
+6
 
 
Всичко, което каза жената отдавна се знае, но никакъв комитет няма да помогне, ами да почерпим опит от Чили.
+5
 
 
Такива инициативи показват, че все още някъде има будни и мислещи с главите си хора, българи. Браво на Божана! Не я познавам лично, за да си позволявам да се обръщам така фамилиарно към нея, но винаги съм я чувствал близка заради мислите и и начина, по който ги изказва. Бих се включил в такава организация само, ако има планове и за по-радикални мерки за справяне с проблема. Да се изправим срещу алчността, глупостта и гьонсуратлъка на самозабравилите се "лидери" на държавата, които от 25 год. уверено ни водят към пропастта, ще е необходимо повече от патетично говорене. Божана с теб сме! Името на Валерия Велева ...?!
+3
 
 
За такива "инициативи" има една приказка : "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват!"
+10
 
 
Правителствата ни години наред не се интересуват от нищо , освен от присвояване на фондовете. Не грабнем ли пушките :) чакайте да се оправим с духовност. За съжаление в момента нямаме дори и един Лидер ,който да вдъхнови обезверения ни народ за нещо.
+5
 
 
А като се разпадне Е С какво се получава с България. Няма парички няма власт на кой ще се надупва България.Управниците си имат милиони и милиарди а какво ще прави обикновенният народ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: