ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Цветанов: В момента България се възприема като остров на стабилност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 28.01.2016Коментари (3)3196
© Plovdiv24.bg
В момента България се възприема като остров на стабилност. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, след срещата с председателя на ЕНП Жозеф Дол в Брюксел.

Цветанов заяви, че е провел срещи с евродепутата от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред в Европейския парламент Моника Холмайер, председателят на Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент Ингеборг Гресле, на които е обсъден основният проблем - бежанския, както и стабилността, която трябва да има в Европа.

"В момента България се възприема като остров на стабилност. Това, което тревожно в момента е ситуацията в Гърция, Македония, Италия и всички държави, които могат да станат потенциални мишени за увеличаване на бежанския поток. 

Впечатлен съм от начина, по който разсъждава и планира действията на ЕНП президентът Жозеф Дол, защото той е изключително загрижен за тази стабилност и разговаря с абсолютно всички представители на партиите в ЕНП в цяла Европа, за да можем да бъде обединени, да решаваме проблемите и да сме готови за нови предизвикателства, които може би ни очакват както пролетта, така и лятото", обясни Цветанов.

По думите му, тази стабилност може да бъде постигната с адекватни политики и решения. "Интересно е, че разговорите, които водех с Моника Холмайер, се дискутира темата системата Евродак, която трябва да има автоматизиран достъп до всички други национални полицейски системи, основно Европол, за да може да се противодейства на евентуалното увеличаване на престъпността и по този начин да може да се ползва базата с данните на отпечатъците, които се взимат от съответните бежанци", поясни той.

"Разбира се, че загрижеността за това, че много от този бежански поток, около 60%, реално не са имигранти, а хора бягащи от други подбуди, но не и от това, което е основно - да спасяваш живота си. Точно за това ще планират мероприятия, за да могат с агенция Фронтекс да могат да се позиционират на външната граница и да се връщат тези, които не са бежанци, а са с някакъв друг икономически статут, което смятаме за недопустимо, а и, за да не се задълбочават проблемите в ЕС и Европа", каза още Цветан Цветанов.


Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 29.01.2016 г.
0
 
 
От началото на годината около за един месец има около 10-тина убити, няколко жертви на случайна улична агресия, сигурно около 50-тина загинали в катастрофи, 1-2 корупционни скандала.....НО ХЕЙ ! Едва януари месец сме ! Предстои ни още много стабилност. Всъщност най-стабилното в България е че каквито и злоупотреби да си позволяваш като министър - никога няма да бъдеш осъден за тях.
0
 
 
Е кое е стабилно,съдебна система ли,поръчковите убийства ли или пък корупцията т.е. паричките дето си искате!!!!Голям смешник е тоя!!!!!
+6
 
 
Въх мър БоШкеее - че май си и вЕрват... България в момента е кипящ казан от недоволство - което почти е сигурно че ще избухне...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: