ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (28)
Предлагат улици в Пловдив да бъдат кръстени на спортни легенди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:54 / 02.02.2016Коментари (17)4531
© Plovdiv24.bg
Улиците в парка зад МОЛ Пловдив да носят имената на футболните легенди Христо Стоичков, Тодор Диев и Георги Славков-Бенкса и на последния български олимпийски шампион Милен Добрев, предлагат доайени от спортната гилдия в града под тепетата.

Трима от четиримата са покойници, а кръщаването на улица на жив човек не е световен прецедент, пък и Христо Стоичков е най-известният не само пловдивчанин, но и българин на планетата и ще е своеобразен жест на неговите съграждани по случай 50-годишния му юбилей, са мотивите на вносителите на предложението.

Градската управа под тепетата събира предложения за имена на 6-7 улици в зоната зад МОЛ Пловдив, които да бъдат гласувани на някоя от следващите сесии на местния парламент. "Заради факта, че тези улици нямат номера, в съда падат всички актове, оспорени от шофьори за неправилно паркиране и движение с превишена скорост. Така че налага час по-скоро да ги кръстим, като от градската управа предлагаме една от улиците да носи името на прочутия наш художник Димитър Киров-ДиКиро", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Местна електронна медия предложи съседната на "Димитър Киров" улица да бъде кръстена на приятеля на ДиКиро Георги Божилов-Слона, а от спортната гилдия смятат, че останалите четири заслужават да носят имената на Камата, Бенкса, Тодор Диев и олимпийският, световен и европейски шампион по вдигане на тежести Милен Добрев.

Кметът на Пловдив Иван Тотев пък не скри, че би подкрепил идеята уличките да носят имена на загинали за България военни герои, тъй като зоната зад МОЛ-а е била парашутно поделение.

Източник: в. „Труд”







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Клуб музей за Стоичков трябва да има на неговата улица...със вход пари...билет
0
 
 
Стоичков какво е направил за Пловдив,че улица да се кръщава на него???Подкрепи софето за европейска столица,сега улица да му правим!!Виж на Йордан Йовчев съм съгласен.Да се кръщават улици на достойни хора допринесли с нещо за Пловдив,не такива където само са родени и грам не ги интересува
0
 
 
Поредната простотия на някой тъпак,сега ще пичне и наддаването за оферти кой колкото мангизи бутне той ще е.Та те нашите спортисти са всички МУТРИ които разграбиха държавата.Посочете един който да се занимава със честен бизнес ,няма такъв колкото и да мислите.Има толкова заслужили възрожденци а вие се занимавате със спортисти няма такива
-1
 
 
само това оставаше, всичко Мара втасала, та стигнахме и до улиците.
0
 
 
Според мен не е правилно да се кръщават обекти на живи личности (както и да се изграждат паметници), колкото и известни и заслужили да са те.
+2
 
 
Аз доколкото знам, единствено Николай Бареков е изразил публично желанието си да му бъде кръстена улица на негово име. Сега сериозно, ако има улица на името на Христо Стоичков, според мен, задължително трябва да има и на името на Стефка Костадинова.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Браво! Янаки Милев се класира на полуфинал в Турция
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
Клуб от Първа лига с нови собственици
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: