ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как да кажем СТОП на войната по пътищата в Пловдив и региона?
Автор: Мариана Панчева 13:17 / 03.02.2016Коментари (29)8628
© Plovdiv24.bg
7 загинали в 50 тежки катастрофи са регистрирани само за януари в Пловдив и областта. Общо 8875 пък са тежките пътни инцидента с близо 800 жертви и 11 382 ранени за последните 10 години... 

Статистическите данни са безстрастни, но зад цифрите се крият погубени човешки животи, трагедии и много болка. 

Пловдив все по-често повежда черната хроника. Защо се стигна до тук, защо добрата инфраструктура предразполага към повече инциденти и как всички ние може да кажем СТОП на войната по пътищата? Екип на Plovdiv24.bg разговаря с инспектор Ботьо Гергинов - говорител на КАТ "Пътна Полиция" в Пловдив.










Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Върнете циганите с каруци в село Пловдив пречеха на джигитите да карат като олигофрени!!!!!
на 04.02.2016 г.
+1
 
 
Ще ви се стори много странна тази идея, но начина е като се отдаде КАТ на частна фирма. За пример мога да Ви дам следното: вижте спорта на какво ниво е в България, защото е държавна институция и вижте Митко Пайнера какво направи с чалгата в България, защото не е държавна институция. Продайте КАТ на някой, който може да управлява бизнес в България, и вижте как глобите ще започнат да се събират! И колко рязко ще намалеят смъртните случай в България.
0
 
 
като спрем с комплексарщината,с нахалството и показността,с възпитанието на младите бързи и яростни ОТРЕПКИ,СПРЕТЕ С НАХАЛСТВОТО И АРОГАНТНОСТА ПО ПЪТИЩАТА ПОРАСНАЛИ И НЕПОРАСНАЛИ ТЪПАНАРИ,ПРЕВЪРНЕТЕ СЕ В ХОРА,ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА БЪДЕШ НОРМАЛЕН,ВСИЧКИ ЗАД ВОЛАНА СТАВАТЕ ОНЕПРАВДАНИ ОТ ВСИЧКО ИДИОТИ,ПОГЛЕДНЕТЕ СИ САМОДОВОЛНИТЕ МУТРИ В ОГЛЕДАЛАТА И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ В ТОВА,
0
 
 
Заради добрата инфраструктура ли стават птп-та? И това някаква хвалба ли е към местната управа? Като някакъв комсомолски вестник сте станали. Престанете с тия комунистически приьоми вече.
+1
 
 
Само видеорегистратори в личните автомобили и процент от глобите за направилите записа на наришенията!
0
 
 
Как? Много просто. 1. Като принудим "Пътна полиция" да осмисли името си и оправдае съществуването си - чрез пеши и автопатрули в услуга на участниците на движението и данъкоплатците. 2. Като общество и медии започват да проявяват нулева толерантност към всякакви изявления на МВР, които нямат нищо общо с прилагане на конкретни мерки за справяне с проблема - коментари, призиви и вопли трябва да бъдат остро репликирани. 3. Като се забрани употребата на понятия като "култура на водачите" -- такава абстракция няма и това трябва да се набие във всяка глава! И в най-уредените, развити и проспериращи държави има безмилостни мерки за контрол на пътя и НИКЪДЕ не се разчита на някаква химерна "култура". Това клише се пробутва умишлено от същите служители, на които не им се работи, и доста успешно увлича много първосигнално мислещи хора. Шофирал съм в много държави, които служат за пример, и мога да потвърдя, че контролът навсякъде е ПОВСЕМЕСТЕН и ЖЕСТОК. Приказките, че "там карат културно" са милиционерска фантазия. Хората навсякъде карат така, както им се позволява и в онези държави перфектно знаят това.
+6
 
 
Само с призиви не става, трябва решителни мерки, глоби които да се събират от частни съдебни изпълнители и строг контрол с камери.
+6
 
 
Като на всеки епилиран и брадясал пикльо с бмв 2000 година дето се взема за мутра,му се забрани да кара!Такива пикльовци правят най-много бели.Не е от скорост,а от малоумие.В Англия спазват ограничението и дори карат много под лимита и правят повече ПТПта от колкото в България!Всеки ден съм по пътищата и ги гледам,просто карат като олингофрени.Ако искаш да се правиш на Шумахер,научи се да караш вземи си стабилна кола(Субару? и отивай на магистралата!
+7
 
 
Видеорегистратор във всеки автобус.Данните се свалят ежедневно,с подпис на водача на автобуса.Пращат се в КАТ там ги преглеждат в отдел видеонаблюдение.И пращат актове на нарушителите.Свидетел е автобусният шофьор.Това ще накара и шофьорите на автобуси да спазват правилата защото ще се видят и техните нарушения.Това е само вариант който ще срещне много плюене но може да се разработи
+9
 
 
И да призоваваш и да не призоваваш хората да карат внимателно - няма да помогне. От видеото разбирам колко са зле тия в КАТ и не само те...10 пъти повтори, че ние трябва да започнем ... абе брат, в белите държави може да се случи, ама ние не сме бяла държава, за нас само камшика и глоби и бой... излизай навън да глобяваш вместо да призоваваш... Джигита дори няма да изгледа видеото или да отвори новината. В Германия нещата са така -> застраховката зависи от ПТП-тата и нарушенията... тия дето могат да си позволят да си плащат актовете не ги топли грам, но ако започне да им се вдига застраховката ще се замислят.. респективно -> застраховката да намалява при приличните шофьори... супер просто е. По подразбиране да е висока, тоест за младите шофьори...има хиляди начини да се направи нещо. Естествено, че за целта пак трябва да има присъствие на куки по пътищата... и яко камери и легнали полицаи... тва е.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: