ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученик заплаши учител в Пловдив, че ще му строши краката със стол
Автор: Мариана Панчева 14:23 / 09.02.2016Коментари (16)8119
©
Как институциите могат да обезверят и озверят ученик до степен, той да изпадне от системата още на старта на живота разказа зам.-председателят на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни непълнолетни Петко Василев, предава репортер на Plovdiv24.bg.

Всичко започнало в Спортното училище. Десетокласникът си позволил да иска сметка на свой треньор защо събира пари от учениците за спортни лагери. 

След това младежът е изключен и не успва да започне другаде. В отчаянието си лично се обръща към Василев за помощ, за да започне отново училище. 

Отначало младежът тръгва добре, вади прилични оценки, работи за овладяване на агресията си. Но точно там се случват и няколко неприятни инцидента. 

Заплашва учител, че ще му строши краката със стол. Като отявлен футболен фен съблича противников запалянко и му пали дрехите. И отново е изключен. Сега не учи никъде. 

"За мен причините са няколко. Първо - институциите обезвериха и озвериха това дете. Второ - неподходяща семейна среда. Момчето живееше само с майка си в недобри за развитието на едно дете условия. 

И трето - късната реакция на прокуратурата. Освен това обществото винаги етикетира подобни деца, което допълнително усложнява ситуацията", коментира Василев. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абсолютни глупости.Агресията не е породена от социалния статус.С две думи - ако родителите ти не са богати , ти започваш да посягаш на учители и на когото ти се изпречи.Да, безпорно най-голяма вина за поведението на децата имат родителите , но това със сигурност не зависи от доходите на дадено семейство.Всеки родител , било то беден или богат,разведен или не може да си възпита добре детето.Всичко е въпрос на желание и заинтересованост.Друга много важна подробност е да не изпуснеш влака,защото после нещата стават почти необратими.Аман от експертни мнения,дето нямат нищо общо с действителността.
+10
 
 
Хайде стига глупости и аз не съм израснал в приказка, но това никога не ми е влияло по такъв начин. Прекалено огромно, бих казал, чувство за безнаказаност и свободия се разшири из самосъзнанието на децата. Лично аз съм преподавал две години на деца от 5-10 годишна възраст, деца от висок и среден статут. В очите им се чете подигравателен въпрос "какво ще стане толкоз, ако не правя каквото се изисква от мен". С всяко поколение е по-зле. Нямат страх нито от институции, нито от възрастни, нито от който и да е. Самите родители са младички хора от 25-35 годишна възраст, неспособни да предадат каквито и да е ценности или възпитание. Единствено позволение и разхищение царува в по-голямата част сред тях. Може ли едно кретенче на 7 години да има смартфон, таблет и какво ли още не? Да не говорим, че дори и да направи някаква мизерия, хлапето е жестоко защитавано от тези неосъзнати и негодни родители, това съгражда у децата чувството за безнаказаност. И най-вече, че възпитателите и другите възрастни са с вързани ръце. Тогава ела и виж какво става със самосъзнанието на хлапето и действията му, които ще го определят като бъдещ човек, живеещ в общество.
с .. . с. с.с .с с. с.с
+3
 
 
ааааа май сега пак кмета е виновен ? Ааа грипната ваканция ша му се отрази добре. Аааааа по спирките ша виси завалийката? Само мор и учене само мор!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: