ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с голямо сърце бе награден от министър Бъчварова
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:00 / 09.02.2016Коментари (0)2511
©
За 21-и пореден път днес се проведе церемонията за награждаване на победителите в конкурса "Пожарникар на годината". Най-добрите 13 огнеборци за 2015 година получиха своите награди в Централния военен клуб в столицата. 

Заместник-председателят на доброволното формирование "Пловдив 112" Георги Влайков бе сред наградените от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На тържеството присъстваха още главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, политическото ръководство на вътрешното министерство, областните управители на Русе и Велико Търново, представители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", бивши директори и служители на главната дирекция, много гости.

"За мен е изключително вълнение да присъствам тук и да видя в очите и лицата хората, които направиха толкова много през изминалата година, каза в словото си министър Румяна Бъчварова. Днешната церемония показва уважението ни към Вашия труд. 

Вие давате добър пример и аз много искам и се надявам този пример да бъде усвоен и прилаган от повече хора. Вие показвате как с чест човек може да свърши своята работа, дори с риск за живота си", обърна се тя към събралите се представители на ПБЗН и доброволчески отряди.

Всяка една история, която е основа за вашите награди, е достойна за филм, достойна да бъде описана и аз се надявам, че това няма да остане просто в миналото и няма да бъде забравено. 

Вие ни давате надежда, че този, който работи добре и с чест изпълнява своите задължения, рано или късно ще получи своето признание. Надявам се да продължим по този начин и да завладеем всеки един с това, което правите", каза още вътрешният министър.

Избраният за комплексен победител гл. инспектор Валентин Николов, началник на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Дългопол, заяви че неговото отличие е награда за труда на всички огнеборци от районната служба. По думите му, формулата за успех в тази мъжка професия се крие в трудолюбието и дисциплината.

През февруари миналата година под негово ръководство са извършени многобройни спасителни операции при наводненията на територията на община Дългопол. Гл. инспектор Валентин Николов лично участва в евакуацията на седем болни и трудно подвижни хора от наводнените 65 домакинства.

Създава и координира временен център за н
© Plovdiv24.bg
Георги Влайков
астаняване до оттегляне на високите води. По негова инициатива и под негово ръководство са евакуирани и спасени 135 човека от селата Величково и Цонево, които са били застрашени от високи приливни води, изпуснати от язовир Цонево.

В рамките на церемонията бяха отличени още 12 пожарникари, представители на местната власт и изпълнителна власт и доброволци. Традиционният конкурс "Пожарникар на годината" има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия.

Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление "Пожарогасителна и спасителна дейност". 

Третият - за служители от направление "Контролна дейност". Четвъртият обхваща направление "Превенция". От няколко години неизменно в рамките на конкурса се присъждат награди и в категорията "Отличени" - за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: