ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин засне брутална тапа и обвини новите "умни" светофари
Автор: Васил Динев 10:07 / 17.02.2016Коментари (46)11185
Читател на Plovdiv24.bg изрази своето мнение относно работата на новите светофари в Пловдив:

"Здравейте, тъй като Вие сте любимата ми медия и Ви чета всеки ден, бих искал да питам дали може да публикувате следната анкета.

Бих искал да направил едно леко проучване, за да видим какво мислят пловдивчани за този казус.

От известно време наблюдавам, след монтиране на новите "умни" светофари, брутална тапа, при която опашката от кръстовището на бул. "Руски" и "Гладстон" се разпростира чак до другото кръстовище на "Гладстон" с бул. "Васил Априлов" (откъдето прилагам и снимка). 

Често даже колите остават паркирани в самото кръстовище, защото просто няма накъде да се отиде! Тъй като всеки ден минавам по този маршрут искам да отбележа че тази тапа е имаше и преди да затворят бул. "Васил Априлов" за ремонт!

Наближавайки кръстовището на бул. "Руски" след около 15 минути пълзене, забелязах причината за това задръстване, а именно режима на работа на светофара там. 

Той работи по следния начин: първо се пропускат всички коли от само от едната страна на "Руски", после се пропускат всички коли от другата страна на "Руски", после тръгват останалите две платна едновременно. 

В резултат на това червеното откъм "Гладстон" е 120 секунди. Решението на това е толкова просто, че дори и децата в детските градини знаят как. 

И то е приложимо за целия град, защото хората по света са го измислили отдавна! Пускат се две насрещни платна едновременно, след изтичане на зададетото време, ако има лява секция, то само тя остава на зелено за още 6-7 секунди, за да могат колите да се изнесат. По същия начин се пускат другите две платна пак едновременно. 

Та въпросът ми е следният: "Колко трябва да си тъп, за да програмираш светофара така?".



Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблемът на Пловдив не са УМНИТЕ СВЕТОФАРИ а нещо което доста по трудно се ремонтиране.... УМНИТЕ ШОФьОРИ заради тях има тапи и пак заради тях направиха секции за завиване на ляво ... изпотрепа се тоя народ на тоя ляв завой
0
 
 
Кой каза,че вече работят тези светофари навсякъде...?!
+1
 
 
Положението е трагично! Програмирането на светофарите е ужас!
+2
 
 
Стига сте говорили в Пловдив за умни светофари. Няма такова нещо. Има център, който по камери ще изследва трафика и ще прави промени във времената на даден светофар.Мисия невъзможна тоест, просто се усвоиха едни пари по европроект. Идеята същите тези светофари да улесняват градския транспорт няма да я коментирам изобщо. Града беше и преди на ръба на колабса с трафика, и ако се надяваме на "умен"светофар да ни оправи все едно да си заравяме главите в пясъка. Както и да направят новите булеварди /" Априлов" и "Руски"/ и за тях важи същото твърдение.. . Липсват ни кръстовища на две нива, кръгови / където движението не е натоварено /, подлези,надлези за пешеходци и т.н. Няма и визия за справяне с проблема в общината в лицето на нейния "Център за управление на трафика". Там дори една зелена вълна за два месеца работа на "умните" светофари не могат да пуснат по който и да е пловдивски булевард. Този прословут проект, минаване на "Васил Априлов" под гарата знаете ли откога се говори , да не говорим кога пък ще се реализира..половината тук няма да сме от живите тогава. Днес съм чакал в девет часа сутринта 8/осем/ минути да мина Сточна гара идвайки по "Найчо Цанов" към Тунела. Минимум 200 автомобила в трите ленти бълват отрова във въздуха неспирно. Е, това нормално ли е ???. От този мащаб са поне още двайсет , ако не и повече кръстовища. Въздуха е наситен с фини прахови частици и всичко това се диша от нас и децата ни денонощно.Всяка сутрин е така и човек да пресече града ни му трябва същото време, каквото да се пресече София, само дето там разстоянието е два пъти поне по - голямо. Град само със светофари не се отпушва, напротив затапва се. Именно това се случва и ще продължава да се случва в Пловдив. Добавяме тоталната липса на култура на водене на автомобил в градски условия, и картинката става приказна. Зареждайте се със търпение, повече гориво и това е. Помощ няма да дойде скоро.
+1
 
 
там е най голямото безумие веднъж минах и сто пъти съжалих
-2
 
 
Никой не отчита факта,че броят на автомобилите се увеличава непрекъснато :) Почти всяко домакинство вече е с две коли и планират покупка на трета,защото децата ни растат и те :)
0
 
 
Направиха ви велоалеи, но не виждам да ги използвате!! Слезте от тези коли, вървете пеша, градът ни е компактен и малък нато дължина, от единия край до другия е 10 км. Не е като в София, вървете пеша с колелета, стига само мрънкане.
0
 
 
Докъто има ремонти на основни пътни артерии в Пловдив е нормално да има и подобни тапи. Проблема на Пловдив вече прераства в това, че колите са много, а шофиорите калпави. За последните 5 години трафика е х2. Всяка инфраструктура има капацитет. Пловдивския свършва. По-рационалното решение за трафика бяха големи кръгови движения, както е на практика на всякъде в Европа. Смарт светофарите трябваше да са по малките кръстовища. Колкото да е хубаво да има смарт трафик си има недостатъци- времето за пешеходци е голям проблем особено когато не се следи има ли пешеходци, няма и сензори в асфалта и тротоарите. Да не говорим, че такова нещо като зелена вълна все още е МИТ.
+2
 
 
Ми слез от колата и няма да си в задръстване .. пе*ал
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: