ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (9)
Крайните ултраси се разбраха в Пловдив: Без насилие по стадионите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:34 / 20.02.2016Коментари (4)3789
© bTV
Безпрецедентна среща на футболни ултраси в Пловдив се проведе вчера вечер. Тарторите на най-крайните фракции и агитки на основните футболни отбори в България се разбраха да борят заедно насилието по трибуните и се подписаха под специално изготвен за целта Кодекс на Честта.

Кодексът забранява насилието над родители с деца и обикновени фенове, както и употребата на оръжия при ръкопашна схватка. Според приетия документ от ултрасите , не е проява на мъжкарско поведение да се рита паднал човек, както и да биват пребивани до смърт по-слаби противници. Предводителите на най-крайните фракции се обединиха около идеята обикновените хора да бъдат върнати на стадионите, а подрастващите да бъдат учени на чест, достойнство и човещина:

"Най-важното! Първа точка: неизползването на оръжия, подръчни матеирали, бомби, какво ли още не - във създали се ситуации, конфронтации, сблъсъци..."- заяви пред БТВ Пламен Маринов от "Сектор Г", ЦСКА.

Колегата му от Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндилян посочи, че възпитанието на подрастващите е най-важната задача:

"Основната идея на тази инициатива е да се върнат хората по стадионите. Футбол пред празни трибуни е нещо безсмислено!"

Срещата в Пловдив се проведе в залата на четиризвезден хотел и, противно на очакванията, момчетата с качулки и татуировки по бицепсите бяха изключително толерантни и възпитани в поведението си. Ако някой наруши приетия вече кодекс, ще бъде наказан по вътрешните неписани закони на футболните ултраси.

"Разчитаме да дадената мъжка дума. Но ако някой наруши кодекса, ще има сериозни последствия, за които само ние си знаем." - уточниха участници в срещата.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Добре де, аз едно не мога да разбера. Защо се бият и се трепят едни други тези ултраси? Каква е логиката? Нима единия като пребие другия и отбора му е по-велик и ще победи в следващия мач ли? Момчета, не се делете на ботевисти, локомотивци, левскари и цесекари. Преди всичко сме българи! Вместо да се трепете едни други, вземете се съберете всички агитки и изкарайте от Парламента онази паплач, която ни управлява.
+2
 
 
Защо въобще трябва да има ръкопашни схватки?!? Този кодекс ми звучи като .... Добре ще ме еб..ш ама няма да ми го вкарваш до край .... Лумпени..... Да си се разбират и да се трепят извън града..... Преди , по-време и след мач , както и по принцип не трябва да има каквито и да било сблъсъци в рамките на града , където има опасност да попадне и случаен фен ........
+3
 
 
Е....ти и държавата щом тези примати ще въдворяват ред по стадионите и обещавали повече да не създавали проблеми.В нормалните държави отдавна са ги сложили на мястото си подобни индивиди и както гледаме хората ги нямат тези проблеми като тука.За какво са тогава тези органи който трябва да ми гарантират сигурността незнам.
на 20.02.2016 г.
+5
 
 
Пиша в качеството на пострадал, на който след нанесения побой му бяха отправени извинения от страна на "крайната агитка": "Извинявай брато ама ние се припознахме". Сега имам син на 7 години, който от една година ме моли да го заведа на мач на живо. Имам приятели и от Ботев и от Локомотив, но не смея да го заведа, защото там е пълна анархия. Това не е футбола, който гледах навремето с баща ми ....... и тези "мирни споразумения" са сол та*ак ....... смешни приказки "като паднел противника в безпомощно състояние да не го ритаме повече" .... ха-ха-хаааа !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Сложиха спорен съдия на Ботев - ЦСКА-София, пратиха допълнителен рефер на "Колежа"
ФК Пловдив с победа над Спартак при юношите
ФИФА и БФС удариха здраво по клуб от Първа лига
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Благотворително картинг състезание в Пловдив в памет на Аертон Сена
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: