ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Всички мъже между 18 и 32 г. на военен отчет в армията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:33 / 24.02.2016Коментари (40)17667
©
Армията ще води на военен отчет и младежи, които не са ходили в казармата след отмяната на наборната военна служба.

Министерството на отбраната е подготвило промени в Закона за резерва, които предвиждат задължително мъжете между 18 и 32 години да бъдат зачислени във военните окръжия. 

Така от МО се надяват да попълнят резерва за военно време, който става все по-малък след въвеждането на професионалната армия. Това става ясно от съобщение на МО за готвените промени, пише "Сега". Самите промени все още обаче не са публикувани.

След премахването на наборната служба в резерва се зачисляваха само мъжете, които са минали казарма, и бившите военни. С професионализацията на армията бяха отменени и военните комисии, на които се явяваха всяка година момчетата в гимназията. 

Така няколко поколения не бяха зачислени в окръжията и реално във военно време е невъзможно да бъдат мобилизирани. С промените военните целят да попълнят именно този законов вакуум.

"Мотив за това е обстоятелството, че с отпадането на наборната военна служба възможностите за попълване на въоръжените сили във военно време са силно ограничени. 

Това води до необходимост от определяне на по-широк кръг от български граждани, които трябва да се водят на отчет и да се извикват във военно време за военна подготовка за защита на отечеството", обясняват и от МО.

Подготвените промени повдигат доста въпросителни не само поради факта, че не бяха публикувани. Засега не е ясно как точно се завеждат на военен отчет младежите - дали това ще става само по служебен път, или всеки ще има задължение да подава някакъв документ за регистрация във военното окръжие. 

По всяка вероятност ще се избере вторият вариант, тъй като на военните ще са необходими данни, които само младежите знаят - образование, здравословно състояние, местоживеене, професионални умения и т.н.

Не е ясно какво ще се случи и с младежите, които живеят и учат в чужбина. През последните години стотици хиляди младежи не само отидоха да учат зад граница, но и много от тях останаха да живеят и работят там. 

Не на последно място не е ясно и дали ще се провежда обучение на новите запасняци, тъй като те не са ходили в казармата. 

По идея на ГЕРБ беше възстановено военното обучение, но сега то е доброволно. През последните години обаче все по-често се чуват гласове към връщане на казармата. Те се увеличиха с нарастване на броя на конфликтите около нас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз съм още млад едва на 15 години, но съм ЗА връщането на казармата. Неможе една държава да е имала 100 хилядна армия ,а сега 30 000 войници,от които 25 000 са над 50 години!
0
 
 
Да не мислите че ние който сме били в казармата сме били обучени преди нея.В нея сме се учили.Аз лично служих танкист и съм горд с това.Бях виждал танк преди казармата само на снимка.В момента сте научени много да разсъждавате но не и да изпълнявате и работите
0
 
 
Въпросът не е в това,дали могат,или не могат да стрелят с огнестрелни оръжия,дали е стрелял пиян с такова ,или в другата ръка е държал чаша с алкохол ( по-често шише) ! Казармата е повече от това,а именно-учат те на дисциплина,ред,елементарни порядки,коСќто са важни за израстването му като човек !
-1
 
 
Нека да видят малките какво да са в казарма няма да има фаце нито Скъпе нито Випер И НЕ на постедно няма да има агреся помеждуим
0
 
 
Толкова невероятно събитие ли е войната и сражението на полето, че искате всички да минат през казарма?
0
 
 
Радвам се, ме поне Кубрат Пулев е мъж и може да се бие
0
 
 
Все пак сме в България и тук всичко е проблем и нищо не може да стане, пък ако стане или си луд или си пил.
+1
 
 
Никакъв отчет. Долу казармаджиите. Само и единствено професионална армия е решението. Въоръжена до зъби с най-модерни оръжия. Протест срещу тия управници. Лично аз ще се противопоставя на това предложение на максимум. Който иска да става професионален войник хубаво, заплата ще взима. Който не иска хич да не го закачат. Това трябва да е закона и край по въпроса. В модерния свят се гледа какви оръжия имаш, а не броя на войниците. Защото обикновения войник на фона на тези оръжейни системи е нищо повече от хартиена хаотично мърдаща мишена.
-1
 
 
Новата новина, която четох е, че настава масова паника на терминал 1, 2 и т.н. Мъже между 18 и 32 години панически резервират билети за чужбина. Да му мислят тогава управляващите ни как и КОЙ ще защитава милата ни татковина. Добре, че сме в Европейския съюз, но пак има проблем... На територията на България не могат да работят чуждестранни граждани, защото не говорят езика и не могат да четът на кирилица, а нямам и право в интернет пространството да пиша на шльокавица. рџ’Є
-1
 
 
Започвам да надувам балоните и тръгвам да търся мъже, че в тази държава вече няма. Задължете и нас жените
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: