ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Салам със синьо топче едва не уби дете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:38 / 27.02.2016Коментари (12)8438
© Bulphoto
Снимка: Архив
Салам, в който имало малко синьо топче, най-вероятно боя, за малко не умъртви десетокласник от Пазарджик и благодарение на спешната реакция на родителите му и намесата на местните лекари младежът е стабилизиран.

17-годишното момче си направило сандвич със салама и закусил с него преди да тръгне на училище, разказва Монитор. Минути по-късно той се почувствал зле, главата започнала да го боли силно и движенията му били забавени.

Десетокласникът веднага позвънил на родителите си и със сетни сили им казал, че не се чувствал добре и те веднага се обадили на тел.112, откъдето пратили екип на "Спешна помощ" в Пазарджик и момчето било откарано в болницата. Когато го настанили в интензивния сектор на детското отделение в областното здравно заведение тинейджърът бил в безпомощно състояние-клепачите на очите и устата му били подути, а кожата придобила лилав оттенък.

Лекарите констатирали, че момчето е получило алергичен шок и само бързата намеса на майката и бащата да повикат линейка го е спасила от фатален изход. Пострадалият младеж казал на майка си, че е видял в салама някаква синя точка, но изял сандвича.

Най-вероятно става дума за някакъв консервант или химическа боя, които са предизвикали опасната реакция в организма на детето. Майката е занесла остатъка от салама за изследване в местната Областна дирекция по безопасност и контрол на храните, но за съжаление е изхвърлила опаковката от колбаса, където пишело името на производителя и срока на годност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Всичко на бългрския пазар е боклу с най-долно качество,няма скъпо,няма евтино!
-1
 
 
някои хора нямат възможност да хранят децата си със скъпи качествени продукти...
-4
 
 
Ами нормално,като хранят детето си с боклуци да се случи да има и "късметче".
+4
 
 
Аз от години не купувам салами. Купувам си само чисто месо от транжорните.
+9
 
 
Краят на истинските колбаси в България настъпи някъде около 93-94 година.От там насетне - всичко е химия,отрова и тотална безвкусица.Все още има някои изключения,които се докосват леко до старата генерация продукти , но те са много редки и скъпи за средностатистическия българин.
+6
 
 
в саламите в блъскано в Е-та и ненужни химии които са опасни за организма. да не говорим че напоследък във всичко слагат мононатриев глутамат който е изключително вреден за храносмилателната система. но в нашата прекрасна страна все още не са забранени тези добавки!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: