ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мантинела на абсурда край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:10 / 01.03.2016Коментари (12)20597
© БГНЕС
Възможно ли е да развиваш частен бизнес поне десет години, да имаш всички лицензи и разрешения, да си плащаш данъците и една сутрин да установиш, че някой е заградил имота ти така, че нито може да влезеш, нито да излезеш с кола от него?

Оказа се възможно. Без никакво уведомление, че нещо предстои, без да бъде представен никакъв документ, изпълнители, наети от АПИ, поставиха вчера непрекъсната мантинела по пътя "Коматево"-Първенец и без да им мигне окото, отрязаха достъпа до няколко частни фирми, които се намират там - Градински център, Агроаптека и транспортна фирма, автосервиз, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Абсурдите не спират дотук. Мантинелата огражда път от републиканската пътна мрежа, но на практика е поставена в общински селски път, който минава успоредно на другия пред сградите на фирмите. 

През есента всички те са започнали процедура в община Родопи, с която да им разрешат да си изградят вход и изход на селския път. По време на зимния сезон строителството не е разрешено, а от 1 април, когато може да започне...няма как да стане, защото мантинелата вече е поставена. 

Тя е дълга 1200 метра и по откъслечни обяснения от АПИ, се прави заради безопасността на пътя. Но не е необходимо да си експерт, за да видиш как днес клиенти на фирмите оставят колите си от другата страна на пътя и пресичат, за да прескочат мантинелата. 

По този начин се правят и доставките. Абсурдите в тази ситуация край нямат. Сред пострадалите има човек, който е платил за разрешително за строеж и е имал намерение да издигне складово помещение. Сега нито може да строи, нито да си върне обратно парите за разрешението. Собственикът на Агроаптеката посочва препълнен контейнер за боклук, който няма как да се натовари в камиона за смет. 

Няма откъде да мине. Такса смет, обаче, е платена и тя възлиза на 2 000 лева. Когато в община "Родопи" са се оплакали, че няма да плащат за нищо, оттам са ги заплашили с глоба. Но как да влезе сметосъбирачът? Това не е наша работа, са отговорили. 

Същият отговор получават хората, които развиват частен бизнес зад злополучната мантинела от всички, които попитат. Директорът на АПИ няма време за тях, защото три дни поред имал спешна работа, работниците изпълнители нищо не знаят, ръководителят на обекта идва само с полиция, никой не им представя никакъв документ за тази мантинела. 

Фирмите се намират срещу една от най-големите борси за плодове и зеленчуци в България - в Първенец. Тук движението в определени месеци наистина става кошмарно, има и катастрофи. След поставянето на мантинелата не е ясно дали пикът на произшествията ще чака лятото. 

Видимо в момента има напрежение на пътя. А ако стане пожар? А ако има обир? Много въпроси и нито един ясен отговор. В момента някои коли все пак се решават да минават през отсек, останал недовършен в началото на селския път пред фирмите. 

Но и това пространство ще остане празно още някой друг ден, защото в другия край на мантинелата там вече е заграден и завоят. 

С една дума обръчът се затваря. Георги Мрънков, собственик на Агроаптеката, е подал жалба в Районната прокуратура в Пловдив и се моли тя да бъде разгледана по-рано, защото със всеки ден се губят клиенти. Може ли една мантинела да погуби частен бизнес? Не само може, но вече го прави. Край село Първенец, близо до Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Направете си локално бе, мрънкачи. Какво и дреме на общината че вие сте решили там да си развивате бизнеса, никъде не пише, че задължително трябва да ви осигурят достъп до обектите. И това, че сте от 10г там още по-малко ви дава някакво право да мрънкате. По вашата логи ако си направя хотел по средата на някоя нива, общината е длъжна да осигури достъпа до там. Събирате се, отивате в общината, купувате отсечката и я асфалтирате, или я асфалтирате и после плащате данъци, чисто и просто.
на 01.03.2016 г.
+6
 
 
Около тая борса е ужасно. Рядко има полиция, но си стоят и си гледат. Пълно е с цигани, които изкачат без да гледат с някакви таратайки. Паркират един върху друг и от двете страни. Отделно са вечно бързащите 'баровци', които карат бясно, за да се наврат в светофара малко по-надолу и да са с една дължина по-напред. Изяснете как стоят нещата преди да пишете.
+8
 
 
Пълни глупусти. Никой не е запушен. 30 метра по надолу има отвор оставен в мантинелата. Кво говоря глупусти.Най накрая ще спре селското спиране и маневриране в района. Евала.
+11
 
 
Първо - абсолютно всички обекти, които остават зад мантинелата нямат разрешение да упражняват такава дейност на това място - просто не са си платили на държавата, т.е. на нас. Второ - собствениците на селскостопански имоти, доколкото изобщо има такива имат селскостопански пътища успоредно на републиканския път. Трето - с години тези търговци създават предпоставки за сериозни произшествия и рискуват човешки животи. Така че айде сиктир и оплаквачки.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 01.03.2016 г.
+2
 
 
Имаш крава пиеш мляко.
+14
 
 
тази мантинела най после ще сложи край на безобразното паркиране около борсата и далавер импекса който се практикува от години там!!! когато сте строили господа би трябвало да имате скица кой път стига до вашият терен....общината няма да сложи просто ей така мантинела... има си план...
+16
 
 
Интересно , как така всички фирми на карловско шосе си направиха успореден път който да ги обслужва и там сега няма никакви проблеми !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: