ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Всички външни граници трябва да бъдат затворени за мигранти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 07.03.2016Коментари (3)5269
©
Всички външни граници трябва да бъдат затворени за мигранти, заяви отново премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където пристигна за участие в срещата ЕС-Турция и в извънредния Европейски съвет.

"За съжаление много месеци едно и също говорим, ще го повторя пак-моята позиция и позицията на правителството е била, че всички външни граници трябва да се затворят, така както е и шенгенското споразумение, да се минава само през официалните контролно-пропусквателни пунктове. 

На базата на това такъв маршрут имат след това тези бежанци, мигранти или вече не знам какъв термин да употребя. Очаквам днес това да бъде финализирано, съответно Турция за парите, които ще получи да си изпълнява ангажимента, както и Гърция. 

Вече корабите на НАТО са в териториалните води между Гърция и Турция, така че надяваме се след днешния съвет да успокоим всички граждани на Европа", поясни Борисов.

Той посочи, че в България се провеждат занятия и учения, строят се съоръжения и се инвестират десетки милиони, затова да се гарантира сигурността по границите. 

"Тук има парадокс, защото Европа иска от нас да пазим шенгенски граници по шенгенски образец, но всъщност не сме в Шенген. Надявам се тази година и този парадокс да бъде приключен. 

Края на годината, доколкото знам, са си дали срок да се въведат отново шенгенските правила, така че ни очаква работа", допълни министър-председателят.

"Считам, че към момента можем да бъдем спокойни като народ, но в същото време трябва да бъдем изключително бдителни и затова сме поставили достатъчно съоръжения и апаратура, която в дълбочина да покрива териториите и да можем превантивно да спрем вълната от мигранти", посочи още Бойко Борисов.

В отговор на журналистически въпрос за процедурата по избор на състав на КЗК, Борисов заяви, че днес е разговарял с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и е възложил да се намери начин партия ГЕРБ също да не участва. 

"Повече няма да нося отговорност и да позволявам някой да руши репутацията на ГЕРБ, Цветанов или който и да било в НС. Казват ни предварително, че каквото и да изберем е мафия. Затова съм възложил да намерят законов начин ГЕРБ-или да прекратят процедурата или да не участват. 

Няма да дам повече върху нас да се упражняват и да се правят на морално чисти, защото не са. Или да седнат на масата на преговорите и да изберат състав, който да се ползва с доверие и да работи, защото очаквам от нея работа", заяви Борисов.

"Всъщност голямата партия в парламента, движейки напред законите и това, което трябва да се прави в страната, изпадаме в положение да ни обвиняват в какви ли не грехове. А ние нямаме нито един. 

След като г-н Кънев и ДСБ, и Гражданският им съвет не желаят и дезертират от това да правят предложение и да участват в избора за председател на КЗК, питам защо партия ГЕРБ трябва сама да понесе тази отговорност", категоричен беше министър-председателят.


Източник: в. "Труд"


Още по темата: общо новини по темата: 903
07.06.2023 »
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
06.10.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/151 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не се ли сетихте малко късно, и защо съдите хора който пазят границата ?
+2
 
 
Сега ли одавна това трябваше са стане то народ не остана в държавата хората избягаха с цел търсене на мир и спокоен живот! Само трябва са излезеш на улицата и да погледнеш в малките градове да не говорим селата няма жива душа да срешнете по улиците!!! Нека ви на милярдите откраднати и не честно отнети от народа! С каква съвест пълните хладилниците си другари с тея кървави скапани пари който няма как да занесете никаде още по малко да похарчите нито пък да имате! Ще дойде ден вашите сметки който са в банки а банките имат винаги някого който се интересува от това и който не го интересуват парите а истината и ще разкаже кой кога и колко е обрал и ощетил народа си! Запомнете няма начин да земеш нещто което не е твое а чуждо рано или късно само се връща там кадето е мястото му!!!рџЌЂ
+2
 
 
Външни Ок...в Брюксел се решава...а вътрешните? Що е осрана Странджа с боклуци и парцали...и що минават нелегално все още ? Къде има публично осъдени каналджии и вкарани в пандиза,не да ги глобявате или да минават с условно..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: