ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Еколог нарече известни наши спортисти "елитни проститутки"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:50 / 10.03.2016Коментари (7)5799
©
Екологът Стефан Аврамов, който определи известни български спортисти като елитни проститутки, работи във фондация "Биоразнообразие", която по проекти за над 4 млн. лева брои птици, диви кози и мечки.

На 7 март в профила си във фейсбук Аврамов написа: "...Иначе декларацията на спортистите не ме учудва... Футболисти, манекенки, попфолк звезди и прочее елитни проститутки съм ги сложил в една графа... В тази графа слагам и купчините бивши величия, които бързо и в движение се изср.ха на досегашните си биографии..."

Коментарът му е по повод писмо, с което известни български спортисти подкрепят развитието на зимните спортове.

Писмото е подписано от имена в спорта като Стефка Костадинова, Боян Радев, Петър Попангелов, Екатерина Дафовска, Любо Ганев и Димо Тонев, Димитър Бербатов, Илияна Раева, Наско Сираков, Мария Гроздева, Весела Лечева, Александра Жекова, Ина Ананиева, Владо Николов, Алберт Попов, Симеон Щерев, Станка Златева, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Петър Стойчев, Ваня Гешева.

Екологът Стефан Аврамов е член на изпълнителното бюро на фондация "Биоразнообразие" и е координатор "Защитени територии и видове". Фондацията е част от коалицията "За да остане природа в България". От сигнал до ОЛАФ, подаден наскоро от сдружение "За да останат хора в България", стана ясно, че в последните 5 години за различни проекти еколозите са получили 250 млн. лева.

Близо 50 млн. от тях са концентрирали в структури, които са свързани или са част от "За да остане природа в България".

Фондация "Биоразнообразие" например има няколко проекта за над 5 млн. лева.

Най-голямата сума е по програма LIFE и е за броене на птици в Атанасовското езеро. Проектът е за малко над 2 млн. евро, 75% от които се осигуряват от Европейския съюз, и се изпълнява в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и "Черноморски солници" АД.

В описанието на проекта е записано, че с тези средства ще бъде изчистен 23-километровият сладководен канал, който обгражда езерото и събира дъждовната вода от населените места и нивите наоколо, ще се ремонтират дигите и валовете, разрушени по време на голямото наводнение през 2010 г., за да се осигурят подходящи места за гнездене на редките видове птици, ще бъдат изградени четири нови острова за гнездене на саблеклюни и рибарки.

Въпреки солидната сума, отпусната за дейностите по проекта, от сайта на фондацията става ясно, че в основната си част той се изпълнява от доброволци, които не получават нито лев. Те са наречени природозащитна бригада "Атанасовско езеро" и се занимават с проследяване на есенна миграция, изграждане на насипен остров и платформа за птици, събиране на миди, почистване на укритието за птици, мониторинг на посетителите на басейните с луга и кал, организиране и участие във Фестивала на солта Фондация "Биоразнообразие" е с финансиране от 578 000 лева за наблюдение на диви кози и мечки. Парите са по програма "Околна среда". 

По проекта са включени борба с бракониерството, проучване на миграциите на дивата коза и оценка на влиянието на трофейния лов върху популацията, наемане на ветеринарен експерт, който да разработи литературна справка за наличната информация за болестите по дивата коза по света и да проучи болестите по витошките кози и др.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хелмут Кол го е казал много отдавна -- Еколозите са като динята, от вън са зелени а от вътре Червени !
Aнонимен
на 10.03.2016 г.
+3
 
 
Мръсните доларови грант-аджии с техните псевдо-еко-протести
Сподели какво ново....
на 10.03.2016 г.
+3
 
 
СРАМОТА .Гнусна клевита подплатена и подкрепяна от шепа червени клакьори.Ако много милеят за природата да спрат туненгованите джипове дето изровиха планините с тяхните изгъзици.А камарад АВРАМОВ ИСЕ да грабнат мотиките и да залесяват -А НЕ АКЪЛ ДА ДАВАТ-.
на 10.03.2016 г.
+1
 
 
Тези "екологични" боклуци, първо да кажат дали от както са се родили са отишли на разходка в планината ? Спали ли са в палатка ? А най-накая кой ги финансира ? Говори се за швейцарска организация която давала по два милиона евро на година за боикотиране на разширенията на ски-пистите и лифтовете по елитните ни курорти, а действията на псевдоеколозите ме убеждават, че това може и да е вярно, особено като се сетя на някои от най-върлите пловдивски АКОлози, противници на модернизирането и създаването на модерни и съвременни ски съоръжения, които ще ОТХАПЯТ голям дял от пазарната ниша на еврогейските зимни курорти, били те швейцарски, германски и т.н. Мисля, че е време ДАНС да си влезе в ролята....
+3
 
 
Тоя Боклук аврамов явно не е гледал филма "Преброяване на дивите зайци"....Нищо не се е променило с изключение на поколението,но кретенията и малоумиетоне също.Еко Пачаври!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: