ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Млада майка: Парк "Белите брези" невъзможен за деца. Защо?
Автор: Мариана Панчева 08:45 / 20.03.2016Коментари (33)14253
©
Млада майка се оплака в редакцията на Plovdiv24.bg от запуснатото състояние на парк "Белите брези". Наш репортер се свърза с кмета на район "Южен", който разказа подробно за положението в парка, както и за бъдещите намерения на администрацията.

Публикуваме писмото на нашата читателка, а след това и отговора на Борислав Инчев.

"Аз съм майка на 2 близначета на година и половина. Живея в близост до парк Белите брези, защото е най-удобен като локация да водя децата си там, но.... В големия парк няма нищо, с което да могат да се забавляват моите, а и всички останали деца. В целия парк има 2 пързалки, един неработещ фонтан и един пясъчник, почти без пясък, но с изпражнения на кучета и котки. Може ли един от емблематичните паркове в квартала да изглежда така?"

"В Парк "Белите брези" е реализиран европейски проект през 2011 година, включващ реконструкцията на парка, подмяна на плочки, изграждане на ново осветление, монтиране на ограда, пейки,кошчета и е извършено озеленяване и система за напояване", коментира районният кмет.

По думите му съгласно действащите европейски изисквания по оперативните програми в период от 5 години не могат да се извършват никакви действия на обекти, в които са се инвестирали такива средства.

"Този 5 годишен период изтича в края на месец октомври тази година", поясни Инчев. "Ето защо, за съжаление, дотогава няма да е възможно да бъдат нито подменяни, нито монтирани нови детски съоръжения, както и други детски елементи.
Това, което може да се извършва като действия са само и единствено дейности, свързани с поддържането на зелените площи-косене, поливане, оформяне короните на дърветата, засаждане на цветя и подмяна на изгорели осветителни тела", поясни той, но допълни, че ще се предприемат действия по подмяна на пясъка в пясъчниците в момента, в който район "Южен" сключи договор с изпълнител за такъв вид дейност.

"След изтичането на този 5 годишен срок ще бъде възложено извършване на обследване и изработване на проект, който да покаже дали и какви нови детски съоръжения могат за бъдат монтирани там.

Възнамерявам така също да бъде покрита съществуващата сцена и да се изгради съблекалня към нея, за да може талантливите и даровити деца от района да имат още едно място на което да показват уменията си", съобщи за читателите ни още Борислав Инчев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На ул Кукуш срещу БИЛЛА до бетонният мост има парк който може да стане идеален център за майки с деца от квартала.Нещо като този парк до търговиите.
0
 
 
Напълно съм съгласна, бих добавила, че настилката на детската площадка е или мокра и кална, или ужасно прашна
0
 
 
Е какви са тези срокове 5 години?и като мине октомври най много още една пързалка да сложат и това да е за парка и за децата
+1
 
 
Напълно вярно за парка на белите брези пясъчника е ужасен мръсен и да мирише на какво ли ни не се покрива а кълбото на средата на пясъка е много опасно
+3
 
 
Котките винаги ще "сеят"изпражнения в пясъците.Трябва да се покрива пясъчника с найлон,който да се маха през деня.Не е толкова трудно нали?Това и майките могат да го правят!
+2
 
 
парка не е никак лош,водя там децата ми понякога и не е толкова зле.....ако на майките им се струва че е зле да дойдат в Гагарин да видят къде играят нашите деца-между блоковете в кал и боклуци и трева до кръста.....около нас в радиус 1 км няма една пързалка,камо ли парк.....а че трябва да се поддържа парка няма спор.....и то всеки ден,а не да се чака да се сгромоляса всичко
+2
 
 
2014 парковете бяха супер. Толкова ли са ги запуснали?
+5
 
 
То е същото с гребната база. Направиха супер велоалеи, а ние с малките деца как да ги разходим там. Децата ли да разхождаме или да ги пазим някой колоездач да не връхлети върху тях. Хубава работа, но българска. Както обикновено. Все едно не можаха да изместят колоездачите около самата гребна по пътя, за да остане тя пешеходна зона. На 2 метра ширина забутаха колоездачи, пешеходци, спортисти.....
+2
 
 
И аз не водя детето си в парка,а живеем на 2мин. от него.Той камият минава транзит през парка,защото няма какво да привлече вниманието му,а е само на 2год.Освен пенсионерите по пейкитедруго няма,все повече намалява броя на децата в парка
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: