ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поучителна история за един истински човек - дядо Асен от Кючука
Автор: Васил Динев 17:23 / 23.03.2016Коментари (16)14673
©
Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса пост на Стан Кронев във Фейсбук. Той е за дядо Асен, за банда малки хулигани и за един млад съвестен гражданин, който се е намесил. И за още нещо:

Това е дядо Асен. Той е на 72 години. Физик по образование, човек по рождение и бездомник по принуда. Дядо Асен обитава улиците в "Кючук Париж" - вежлив е. 

Говори на "Вие", че дори си сваля шапката и леко се покланя на преминаващите жени. Той казва, че не е просяк, а скитник. Разликата е огромна. Вчера сутринта, идвайки към офиса, заварих три момчета от намиращата се наблизо гимназия да ритат раницата на клетия старец. 

По-шокиращото беше, че наблизо минаваха десетки хора и всички услужливо гледаха на другата страна и удобно предпочитаха да приспят съвестта си. 

След като "възнаградих" най-наглото момче с един задвратник, и тримата се разбягаха, като за себе си чух такива епитети и определения, каквито до сега не съм и предполагал, че има. 

Върнах съдържанието в раницата на дядо Асен и му я подадох, заедно с небрежно сгънати 5 лева. Човекът ме погледна благодарно, но после каза:

"Какво правиш бе, момче? Я си взимай парите. На мен за какво са ми? Ти си млад - ще заведеш с тях някоя девойка да изядете по една торта. Ще се смеете, па ще я целунеш после. Все хубави неща."

Сетне старецът извади своето разпокъсано портмоне и изброи 50 стотинки и тръгна към близката машина, като ме прикани да го последвам. Дядо Асен купи едно кафе и с треперещи ръце ми го подаде.

"Ето, за благодарност от дядо ти Асен. Да го помниш с хубаво."

После ми се усмихна. Широко и така, както нито един от нас не може да се усмихне - с чиста душа.

Старият човек се върна на своето сепаре, приютен в една от близките автобусни спирки и продължи със закуската си. А аз нямаше как да не изтръпна.

Младите, чисти (само тялом, разбира се) и модерни хора не струваха и стотинка в сравнение с дядо Асен. Те бяха всичко това, от което се страхувам, а той - всичко това, което искам да приютя в душата си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Ако има повече хора като това момче написало статията, няма по улиците да живеят хора като дядо Асен. Статията е прекрасно написана. Много журналисти не могат да пишат толкова добре. Поздравления за мъжката и благородна постъпка на момчето!
+10
 
 
За жалост стойностните хора,като дядо Асен и автора на статията са малко,а олигофренчетата-побойници са на всеки ъгъл.Липсата на възпитание,слушането на чалга и холивудските бози правят от малките деца едни завършени,безскрупулни отрепки,които са в тежест на обществото.От друга страна и държавата е заспала много дълбок сън и не взима никакви мерки.Жалко е наистина.Поздрави на автора за хубавата статия.
+14
 
 
Днешните малки ологофренчета за наистина за бой,бях попаднал в едно задръстване в една малка уличка и карайки бавно се оглеждах по улицата,две гомца може би на около 10-12 години вървяха и където имаше некролог на някой починал му навираха среден пръст по снимката.Знам,че боя не възпитава , ама сега съжалявам,че не слезнах да им врътна по един шамар,пък те да се сещат закакво е бил.
+10
 
 
Разказът наистина е покъртителен!Жалко за тези млади хора,жалко и за България!!!
+13
 
 
ПОЖЕЛАВАМ МНОГО ЗДРАВЕ И УСПЕХ НА ДЯДО АСЕН И НА ЧОВЕКЪТ НАМЕСИЛ СЕ ВЪВ НЕГОВА ПОМОЩ
+8
 
 
Жалко за България и за всички които са дали живота си,за тази страна,няма ред,няма закони,няма човечност ... нищо няма.....
+5
 
 
Нямам коментар за днешната младеж! ПОТРЕСЕНА СЪМ и от родителите им .. и за институциите ,които не прибират в приют тези наши пенсионери,а мизерстват по улиците .. Нашите баби и дядовци едвам свързват двата края с 200 лв на месец ,а в чужбина взимат по 2000 евро пенсия! Не е редно ,нека да помислим над това .
+17
 
 
КУНЕВА И БАЧВАРОВА КАЗВАТ ЧЕ В България ИМА МЯСТО ЗА МНОГО БЕЖАНЦИ А НАЩИТЕ БЕЗДОМНИЦИ ЗА ТЯХ НЯМА МЯСТО
+8
 
 
А това е само началото.Ще става и по лошо.Ще го приживеете но ще става и още по лошо НО дано го проумеетееее.Драги ми смехурковци.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 23.03.2016 г.
+18
 
 
Браво Евала! Жалко за малките педер****, че не осъзнават какво има дядо Асен и колко са жалки те
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: