ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Бунтът в СДС – какво облекчение, наистина!
Автор: Любомир Минчев 15:24 / 28.03.2016Коментари (4)7453
© Plovdiv24.bg
Типично партийна история, в която има бунт срещу парашутистите. В крайна сметка те винаги се приземяват успешно. Разликата е, че сега не се говори за крепости. Не се говори за Синя крепост. Всичко е изравнено със земята.

Бунтът на СДС - Пловдив е бунт срещу парашутистите, очевидно е. Едни хора, които наистина могат да имат претенциите, че са представители на автентичното дясно от романтичните му години, се изправят срещу други, които от силни властови позиции лесно ще се разправят с бунтарите. 

Тони Симидчиева ще бъде изключена от СДС. И тогава какво, всъщност, е това СДС. Кой има нужда от маргинализирано СДС, чийто днешни лидери са толкова безцветни, че колкото и да се напъваш, не можеш да се сетиш за една свястна фраза, изречена от тях. СДС отдавна умря и тази битка е напълно неразбираема.За какво спорят тези хора? На кого е градски лидер Никола Хаджийски и на кого е областен лидер Емил Кабаиванов?

Десните в Пловдив отдавна не се интересуват от подобни изводи. След падането на крепостта те се кефят само, ако има с кого да се пазарят, или на кого да се надупят. На последните местни избори те се държаха отвратително със своите избиратели, а сега се карат кой е парашутист и кой е достоен. Какво значение има, по дяволите, след като публично си отказал да бъдеш десен и си плюл в лицето си.

Десните емблеми на града ги няма - оттеглиха се омерзени заради такива битки - кой е по-десен. И сега маргинали се разпореждат с бунта на малкото останали смислени хора в СДС-Пловдив. Няма съмнение, че бунтът ще бъде смазан. Партийните комисари ще удържат своята поредна победа. Победа на нищото.

Отдавна в СДС се залъгват с победи на нищото. Преди едни избори тогавашният лидер Николай Караиванов обясняваше колко хубаво е парашутистът Мартин Димитров да води пловдивската листа. Не спомена нищо за лицемерие, а натърти на моралните устои и съгласието в името на каузата. Чия кауза? Тогава се появиха мнения, че местната синя организация не е нищо друго освен еднолично търговско дружество. Сега какво е ?

После имаше друг парашутист - Димо Гяуров. Приятелите на Синята коалиция можеха да не гласуват за парашутиста, или да направят компромис в името на партийното помиярство. Това избор ли е? Сложиха Караиванов на неизбираемото трето място, за да не организира бойкот . Ако все пак сините са се поблазнили от това трето място за Пловдив, още тогава трябваше да скочат вкупом от Джендемтепе и всичко да приключи.

Затова сегашната седесарска история - с поредния шут в лицето, да я приемем с облекчение . Стига толкова! Какво облекчение, наистина!

Иначе какво ни очаква. Десните лидери да се държат като онзи свещеник, който предложил на монахиня да я откара до манастира. В един момент тя оголила крака си, отецът едва не катастрофирал, но след като се овладял, прокарал ръка по крака й. Отче, припомнете си псалм 129. Свещеникът отдръпнал ръката си, но докато сменял скоростите, отново я лепнал на крака. Отче, припомнете си псалм 129, напомнила отново монахинята. Прости плътската ми слабост, сестро, извинил се отецът. След като пристигнали, свещеникът бързо изтичал в църквата, за да си припомни псалм 129. Той гласял: Давай напред и търси, нагоре ще откриеш благоденствие!

Поуката е: Ако не сте добре информиран в професията си, рискувате да пропуснете чудесни възможности!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 08.04.2016 г.
0
 
 
Като човек гласувал за СДС, скачал по площади, почувствал се предаден се мъча да си спомня имена и дела, които вървят с тях. Трудна работа! Безличие. Помня един Чомаков, който бе кмет и една от неговите съветнички се оплакваше, че бил истеричен... Имаше една юристка, която май само с едно пробутано набързо гласуване за увеличаване на възнаграждението на общинските съветници и частните консултации към една фондация остана... Ааа, да, г-н Марков! Само него още харесвам и чета във Фактор. Ако е същия Марков, де... Презряна сган.
+2
 
 
Парашутистите никога не биха дошли на власт, ако почтените хора не бяха се отдръпнали от активната политика. Дали е Никола Хаджийски, дали е Димо Гяуров е все едно. Тези хора идват, грабят с пълни шепи и си тръгват, а след тях нормалните хора се чувстват още по-омерзени. и така в омагьосан кръг.
+2
 
 
Автора е прав - десните ни лидери отдавна ги няма, изчерпаха се или ги изгониха продажниците!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: