ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски джипита: Доктор Москов, не лъжи, не искаме пари!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 30.03.2016Коментари (5)4498
© Plovdiv24.bg
Пловдивските лекари се присъединяват към националния протест на колегите си, като мотото на протеста е: "Стига вече! Доктор Москов, не лъжи, не искаме пари".

Семейните лекари ще спрат работа от 10 до 11 часа и от 16 до 17 часа. В посоченото време медиците ще са пред кабинетите си и ще разговарят с пациентите за проблемите, поради които ще протестират и следващите два дни. Всички работещи в системата ще носят и лентички с трикольора. 

В четвъртък от 10 до 12 часа лекарите ще изразят недоволството си от здравната политика и провежданата реформа пред сградата на РЗИ в Пловдив. Към джипитата се очаква да се присъединят и лекарите от общинските и частните болници в Пловдив. 

Засега участието на лекарите от университетските и държавни здравни заведения е под въпрос, защото от Асоциацията на университетските болници се разграничиха от протеста. 

На първи април, целия ден, общопрактикуващите лекари няма да преглеждат, но ще бъдат осигурени дежурни кабинети. Всеки семеен лекар ще залепи информационна табела на вратата си и ще бъде на разположение и на телефона си, съобщават от сдружението на общопрактикуващите лекари.

Припомняме, че причината за протеста е, че според лекарите състоянието на здравната система е достигнало критичната точка на хаоса и предлаганите от министерството промени не водят до развитие и подобрение. 

Решението идва и след като Националният съвет на Българския лекарски съюз сне миналия петък доверието си от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса.

Личните лекари в Асеновград също се включват в масовите протести на колегите си от страната. Те ще затворят кабинетите днес от 10 до 11 и от 16 до 17 часа. 

През това време един дежурен кабинет в болницата ще поема пациентите със спешни състояния, съобщи председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в града д-р Лилия Ставрева.

Утре кабинетите на семейните лекари ще останат затворени. Те ще изразят своето недоволство от здравната политика пред сградата на РЗИ в Пловдив, уточни д-р Ставрева. 

По думите й медиците реагират срещу новите правила на работа, заложени в различни наредби от здравното министерство, без диалог с лекарите, които увеличават бумащината за сметка на времето за пациентите.

Източник: радио "Пловдив"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Точно за пари е.Искат да стоят и да печелят.Трудно ходят на домашно посещение,да кажем почти никога. Рядко издават известие за смърт което е безплатно от тях и те набутват на 6-150 срещу скромните 34 лева или преглед от същите некомпетентни и трудно говорещи и разбиращи Български за18 лева.Да не говорим че, когато и да им се обадиш по телефона, първата им реплика е че,са много заети /да си говорят в работно време с разни представители на фармацевтични компании/ или много близки хора. Нека да кажат че, не е вярно и ще ги засипя с доказателства !!!
-1
 
 
абе всичко си е за пари, като ходиш на лекар, първо искат таксата, а после те питат какво ти е!
+3
 
 
Имам личен лекар роднина,така е .. не искат пари,реално с толкова бумащина досега,лекуването е 50 % от времето,през другото време се пише,сега ще е сигурно 75% писане .... това е невъзможно ... а кой ще лекува,санитарката ли ??? Москов просто иска да краде пари по разни оперативни програми
+2
 
 
Демагогията на доктор Москов, респективно на правителството е абсолютна. Пред медиите говорят за ръст на бюджета в здравеопазването, на практика всички дейности на болниците за НЗОК са орязани на 30%. Това е положението. Какъв е мотивът за тази голяма лъжа. За всички е ясно защо го правят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: