ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Адвокатката на похотливия екскмет: Сексът е бил доброволен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 30.03.2016Коментари (28)8963
© 24 часа
Ташкена Колчева
Обвиненият в изнасилване на ученичка екскмет Иван Евстатиев оздравя в килията. След като преживя инсулт, а тялото му бе наполовина парализирано, затворените пространства се отразили добре на градоначалника на Стрелча и той се възстановил напълно, "за да се бори за невинността си", пише "България Днес", като се позовава на близки на арестанта, който е на хапчета в следствения арест.

Първоначално той отказваше да говори и бе свалил около половината от теглото си, защото не искаше да хапне и залък. Явно гладът се оказал лечебен, защото през последната седмица Евстатиев бил ведър и започнал отново да комуникира със семейството си.

"Всяка седмица му правят изследвания, а състоянието му се следи от медицинска сестра. Вече говоря с него лични работи, значително по-добре е. Макар че не вярвам, че ще го пуснат, защото, когато състоянието му беше тежко, никой не обърна внимание", разказа синът на кмета Борис Евстатиев.

Адвокатът на кмета Евстатиев - Ташкена Колчева, бе категорична, че обвинението срещу клиента й е изфабрикувано от журналистите. 

"Няма никакво насилие и нито една експертиза не доказва подобно нещо. Самото момиче казва по време на разпитите, че половият акт е бил доброволен", разкри ексклузивно адвокат Колчева. 

Тя отрече резултатите на трите експертизи да сочат за каквото и да е било насилие, както се твърди в медиите.

Колчева е категорична, че може да поиска промяна на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев във всеки един момент. 

"Нямам ограничения да го направя, мога и още днес да поискам свободата му, но планирам първо да разпитам трима свидетели, които със сигурност имат какво да разкажат по случая, за да излезе истината наяве. След това ще поискам по-лека мярка", разкрива Колчева.

Към момента срещу Иван Евстатиев няма подадени други сигнали от жертви, каквито се очакваха веднага след инцидента. 

"Въпреки това разследването умишлено се бави. Не вярвам да приключи в следващите два месеца", разкри още адвокат Колчева.

Семейството на обвинения в изнасилване подозира политически игри, които са коствали имиджа и свободата на похотливия кмет, който си падал по млади девойки. Те са категорични, че не одобряват действията на Иван Евстатиев, но в крайна сметка момичето се е съгласило да има връзка с него и всичко е било по нейно желание, казват още те.

На 15 януари тази година 16-годишната ученичка Ирена не се прибира в петък след училище. Притеснените й родители подават сигнал до полицията, че момиченцето го няма. 

Малко по-късно в участъка постъпва ново обаждане от родителите, които с разтреперен глас заявяват, че детето се е върнало във видимо неадекватно състояние и разплакано.

Майката на Ирена веднага разбира, че дъщеря й най-вероятно е изнасилена, и то от бившия й шеф. Той я отвел в хотел, за да й разкаже как може да кандидатства право. Там двамата изпили шише водка. На следващия ден Евстатиев е арестуван.

Сформиран е екип от криминалисти, психолози и експерти и е започнато мигновено разследване. Момичето е разпитано в присъствието на психолог.

Ченгетата изземат редица веществени доказателства, включително и чаршафите от хотелската стая, в която се предполага, че е извършено гнусното престъпление. Разпитани са десетки свидетели, а на

Евстатиев му е повдигнато обвинение за изнасилване на непълнолетното момиче. Грозят го от 3 до 10 години затвор.

"Макар да е по-спокойна, Евстатиев е затворен, тя все още се разстройва, когато стане въпрос за изнасилването. Затова и не повдигаме темата. Най-вероятно срещите й с психолозите ще продължат около 2 години. Но аз си знам, че никога няма да й мине", сподели бащата на момичето Георги. 

Той е категоричен, че върху дъщеря му е бил упражнен физически и сексуален тормоз, след което кметът я е заплашил да си мълчи. 

"Вярвам й безрезервно. Ако я бяхте видели, тя се прибра в ужасно състояние. Имаше повърнато по косата. Устата й беше надута, имаше синини под очите. Майка й едва не припадна", спомня си ужасеният родител. 

"Дано получи най-тежката присъда, за да не посяга на други деца".



Още по темата: общо новини по темата: 89
06.02.2019 »
30.08.2018 »
16.08.2018 »
15.08.2018 »
20.02.2018 »
02.01.2018 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 07.04.2016 г.
0
 
 
Ако е бил с тебе, възрастна лелке - сексът сигурно би бил доброволен, но с това младо момиче - едва ли.
+2
 
 
Ще ходя аз по хотели с разни хора, с които не желая да имам отношения? Да, бе, да! Явно или толкова й е акъла и наистина е изнасилена, или момичето си пийва подобаващо и си ляга с разни хора, но просто сега са видели някой лев обезщетение в негово лице! Никой не защитавам или упреквам. Разсъждавам от гледната точка на жена, която също е била на 16 години, но не се е напивала като свиня и не е давала поводи или възможност за подобни просташки ситуации!
0
 
 
Няма значенив!!! Момичето е на 16г. Случай в Англия на скоро,футболист на не знам си кой известен отбор,който е на 27-28 години прави секс с момиче на 15 години като момичето му казало, че е на 18г. Правят секс напълно доброволно,преди 1 седмица му дадоха 6 години затвор!!! К'во пра'им ние???
+1
 
 
Дали щеше да говори така ако беше нейната дъщеря но явно няма
+1
 
 
И двамата са били пияни като талпи ! Голямо момиче, как насила стигна до стаята ?! И никой не чул !
+6
 
 
Абе хора,какво прави според вас момиче на 16-17 години в компанията на кмета? Това нормално ли е според вас? Че взела и се напила? Кое нормално дете ще стои на една маса с дядо в една компания освен ако не е на повикване...
+3
 
 
Добре ли е жената?! Срам и позор!!! Но и двамата изпили цяла бутилка водка?! И то е 16 годишно момиче??? Да се чудиш ли...
+2
 
 
МАРИАНА ВИДЕВЕ 1-КАКВА ЖЕНА ВИЖДАТА ТА ТОВА Е ЧИСОКРЪВНА МАНТАФОНКА.А МОЖЕ БИ ДА Е ЖЕНСКА МЕЦАНА.
0
 
 
Тая само като и видиш дзурлата и името и се сещаш,че е от ония червен,номенкатурен контингент,който е рожба на разни "партизански" чукундури...изучили децата си в СУ-право. Сега ще се защитават един друг,ще си намират свидетели и ще манипулират всичко за да изкарат БОКЛУКА от килията. Номера с инсулта и здравословното състояние НЕ мина...сега ще търсят свидетели,който да Свидетелстват,че било доброволно. Съвсем различно е да почерпиш със сок и да обясниш на едно 16 год.момиче как се кандидатства за право....Съвсем друго е да я вкараш в леглото си,щото е пила алкохол.Самото НЕпълнолетие ,предполага,че Пълнолетните трябва да са отговорни към непълнолетни и малолетни а не да се ВЪЗПОЛЗВАТ от положение,хитри сценарии и физически състояние. Закона пази ненавършилите пълнолетие и юриста ексКмет е наясно.Ташкента и тя трябва да е наясно,че може да си съчинява всичко но едва ли ще намери свидетели на сексуална сцена в която момичето се е съгласило доброволно.Това ,че е отишла с него някъде,не значи ,че се е съгласила на онова в което го обвиняват....а пък червените боклуци викат ама то било доброволно :) На тези години и доброволното е НАКАЗУЕМО за този който не мисли.Дори да са му скроили капан,ако си държеше пишката в панталона,нямаше да търка сега наровете.Ама явно така е свикнал,широко му е около гъ*ъ че е недосегаем и разчита на този и онзи в съдебната система. А Ташкента Колчева може да се обади на Самарканд Пръчков....да направят тройка с колегата Евстатиев!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: