ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първо в Plovdiv24.bg: ГДК с 2 пъти по-евтин ток след раздялата с EVN!
Автор: Васил Динев 13:35 / 07.04.2016Коментари (24)13748
© Plovdiv24.bg
EVN
3 адреса в Пловдив

6 коментара за EVN
Както вече Plovdiv24.bg ви информира, знакови обществени сгради в Пловдив излизат на свободния енергиен пазар. Първата от тях е Домът на културата "Борис Христов". 

За него вече има избран нов доставчик, който е дал цена от 9 стотинки за киловатчас с ДДС без разлика между дневна и нощна тарифа. В момента тече 10-дневният срок за обжалване.

За справка - досегашните цени на EVN са близо 2 пъти по-високи. Отделно от австрийското енергоразпраделително дружество наскоро поискаха увеличаване на тези цени от 1 юли.

Вторият обект, за който се подготвя за излизане на свободния пазар, е спортната зала Колодрума, а след това същото предстои да се случи и с уличното осветление в Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 1
09.03.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Всички лица(физически и юредически) могат да закупуват електро енергия от лицензирани търговци. Всеки "голям" търговец има балансираща група към която се присъединяват неговите клиенти. В зависимост от потреблениято на електро енергия от купувача се определя цената за kW. Към цената която сте договорили с продавача се добаят: "Акциз", "Задължения към обществото", "Балансиране на енергийната система за електроразпределение" и "ДДС". Доставчиците до всеки абонат на територията на РБ са трите енергоразпределителни дружества: ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про. За да бъде доставена закупената от "Свободния пазар" електроенергия в случая на ЕВН се заплащат: "Пренос през разпределителната мрежа", Пренос и достъп през/до електропреносната мрежа" .... "ДДС". На пример: Ако сега един kW електро енергия от ЕВН е 20ст..(11ст. стойност на електро енергията плюс 9ст. за услуги.) След като закупите ел. енергия от търговец цената за kW може да е 18ст.(9ст. стойност на електроенергиата към търговеца плюс 9ст. за услуги към ЕВН). Няма как на този етап да бъдат елимнирани енергоразпределителните дружества ЧЕЗ. ЕВН и Енерго Про. п.п. Дано съм внесъл малко яснота.
+2
 
 
как ще стане раздялата със скапания EVN,като всичко е нейна собственост от кабелите до скапания ток
0
 
 
Мрежата за ВН ,Нн СРн са собственост на Евн в това число трафопостове.Как ще бъде захранвана тази сграда с нови мрежи ли???
+2
 
 
Офертата вероятно е 9 ст. За кв.ч. и още 8ст. за пренос и достъп до мрежата, което се плаща от всички - голяма далавера , да напишат след първата фактура колко са платили :)
+1
 
 
В голяма грешка сте скептиците - от ЕВН купувате МВт за 130 лв , а аз от независим доставчик за под 100 лв - преноса си е пренос - той си остава в ЕВН на същите цени - определени от ДКЕВР. 30-40% намаление ако ви е малко - без коментар .
+3
 
 
Много интересни коментари! За пореден път хора, които не стига че по цял ден стоят в интернет и мрънкат под статии, ги мързи да направят най-елементарното да отворят сайта на КЕВР и малко да се образоват относно свободния пазар на електроенергия! Само че четете внимателно, въпреки че едва ли умствения ви капацитет ще е достатъчен да осмислите какво пише в разпоредбите и как може да си изберете доставчик на енергия! То и поради тази причина всичко живо плюе ЕРП-та и и прави гръмки заключения относно енергетиката, сякаш е толкова просто,като да си избереш в коя кръчма да пиеш ракия! Дано все пак има хора, които разбират от ценообразуване, от рамки и изисквания на съответното законодателство и куп други неща. Не гледайте само каква цена за kWh ви дават, сметнете всички съпътстващи такси, които ви се начисляват излизайки на свободния пазар и тогава ще си говорим за монополизъм и крайна цена на тока! Да не се молите след време на ЕРП-тата да се върнете при тях и да искате съвети как да се откачите от новите евтини доставчици! Айде дерзайте!!!
-1
 
 
Когато излезнеш на свободния пазар , отново ще купуваш тока от ЕВН , с тази разлика ,че ще си задължен на две институции веднъж Евн и веднъж доставчика с който си сключил договор. Договаряш едни мощности и цени и ако се покачи цената на тока си ок , но ако се понижи си се прецакал защото имаш договор на определена цена за определен период. ЕВН много рита да се излезне на свободния пазар .Защо ли??? Едва ли ще е защото ние ще забогатеем , а те обеднеят.
+7
 
 
Сега е времето тия фундаментални кръвопийци и боклуци ЕВН да се сринат!Всички, масово да се откажат от услугите им!
+7
 
 
Преди време имаше информация, че това е възможно и за битови потребители. Затова имам предложение към Plovdiv24, като най-четената медия в града да организира информационна кампания как стои въпроса за битовите потребители. Вероятно тази информация умишлено се крие за обикновените хора, защото ще има масов отлив от ЕВН. Ето защо ще е чудесно, ако вие, като медия, намерите и оповестите подробна и разбираема информация как можем битовите потребители да сменим доставчика.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: